Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Nordisk rekord og flere danske rekorder ved EM


07-12-2019 20:12:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Syv danskere var i vandet under EM-finalerne lørdag aften i Glasgow.


Danmark havde inden finaleafsnittet lørdag aften en enkelt finale at se frem. Det lavede Julie Kepp Jensen fra A6 / NTC dog om på i aftenens første løb, som var kvindernes semifinale i 50 meter rygcrawl. Her imponerede Julie stort, idet hun ikke kun slog sin personlige rekord – hun forbedrede også den nordiske og danske rekord på distancen med 0,08 sekunder, så rekorden nu er 26.31. Begge rekorder har tilhørt Mie Østergaard Nielsen fra Aalborg Svømmeklub siden 2014.

 

Julie Kepp Jensen knytter hånden i begejstring efter sin danske og nordiske rekord.

Foto: Patrick Kraemer.

 

Med tiden kvalificerede Julie sig til EM-finalen, som blev svømmet senere på aftenen. I finaleløbet resulterede en mindre god vending i, at rygcrawleren ikke svømmede op til semifinaletiden. Julie slog ind i 26.50 og blev nummer syv.

 

Danmarks anden EM-finalist var brystsvømmer Tobias B. Bjerg fra AGF / NTC. I finalen gjorde Tobias flot figur, da han for første gang svømmede under 57 sekunder og dermed forbedrede sin personlige og danske rekord med 0.16 sekunder til tiden 56.98. Tobias kom i mål som nummer syv.

 

Tobias svømmede ved EM lørdag aften for første gang under 57 sekunder på 100 meter brystsvømning.

Foto: Patrick Kraemer.

 

Den 16-årige EM-debutant fra Herlev Svømning / NTC Rasmus Nickelsen havde i formiddags kvalificeret sig til EM-semifinalerne på 50 meter butterfly. Det havde han gjort i tiden 23.01, hvilket var ny personlig rekord på distancen samt dansk juniorrekord. I semifinalen svømmede han 0,03 sekunder hurtigere og forbedrede således sin juniorrekord til 22.98. Rasmus slutter som nummer 15 i disciplinen ved sit første europæiske seniormesterskab.

 

Emilie Beckmann fra Tune IF / GTI / NTC og Caroline Erichsen fra Sigma Swim Birkerød var til start i kvindernes EM-semifinaler på 100 meter butterfly. Med tiden 56.75 avancerede Emilie til finalen, der svømmes søndag aften, i næsthurtigste tid. Caroline slog ind i tiden 58.13 og blev samlet nummer 11.

 

I formiddags havde Mathias Zander Rysgaard i ny dansk rekord på 100 meter fri kvalificeret sig til herrernes EM-semifinale. Mathias formåede ikke at forbedre sin kvalifikationstid på 47.37 i semifinalen, og han ender som nummer 16.

 

I kvindernes semifinale på 100 meter rygcrawl var Danmark også repræsenteret ved Victoria Bierre fra Herlev Svømning / NTC. Hun blev nummer 16.

 

Landstræner i Dansk Svømmeunion Stefan Hansen siger følgende om aftenens EM-finaler:

- Det har været en solid dansk aften, hvor vi slår en nordisk- og to danske seniorrekorder samt en dansk juniorrekord. Præstationerne er tydelige tegn på, at vi tager endnu et skridt mod den europæisk top, som vi hastigt nærmer os. I morgen ser jeg frem til flere spændende løb, og jeg har stor tiltro til, at vi slutter EM af med maner.

 

Øvrige benævnelsesværdige EM-resultater

I 4x50 meter fri mix svømmede Rusland ny europarekord. Med tiden 1.28.31 forbedrer de Hollands rekord fra EM i Royal Arena med 0,08 sekunder. Holdkappen bestod af Vladimir Morozov, Vladislav Grinev, Arina Surkova og Maria Kameneva.

 

Alle EM-resultater kan ses her

 

Hvornår svømmes der indledende afsnit og finaler?
Indledende afsnit 8. december: 10.30 (dansk tid).
Finaleafsnit 8. december: 18.00 (dansk tid).

Tidsforskellen er én time.

 

Indledende- og finaleafsnit kan følges på TV2 Sport og/eller TV2 Play.

Europamesterskabet kan også streames live ved at klikke her.
Tags: EMK 2019

Se de seneste nyheder

25-09-2020 13:13:00

På sundhedsmyndighedernes anbefaling har regeringen indført en række nye tiltag for at hindre ukontrolleret spredning af Corona-virus, som også har betydning for adfærden i forenings- og klubregi.
 

 
25-09-2020 09:55:56

I Solrød Svømmeklub er konkurrencesvømmerne atter at finde i stævnebukser og konkurrencedragter.

 
24-09-2020 11:53:32

Viden om startspring skal understøtte en langsigtet sportslig udvikling.

 
23-09-2020 08:23:44

Vidensdeling om landsholdsarbejdet skal resultere i vidensbaseret udvikling.

 
21-09-2020 12:23:39

Se her den kommende sportslige strategi og handleplan for dansk svømmesport.