Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Januar
2020
25
Januar
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Solide præstationer til Nordiske Mesterskaber i udspring


10-12-2019 13:27:00:
Af: Marianne Hern, udspring

Fire danske udspringere deltog i weekenden ved de Nordiske Junior- og Seniormesterskaber i Eriksdalsbadet i Stockholm.


Bunden i 25m-bassinet i Sveriges Svømmearena var i weekendens anledning blevet sænket til 4,60m, og bassinet skulle for første gang i 11 år lægge klorvand til en international konkurrence fra det smukke springtårn. Danmark stillede med tre juniorspringere og én seniorspringer til årets Nordiske Mesterskaber, og udførte, på trods af holdets begrænsede størrelse, nogle fine resultater. Holdet bestod af Samson Lohse (Lyngby Udspringsklub), Johan Rode (Lyngby Udspringsklub), Laura Venetia Valore (Hovedstadens Svømmeklub) og Martin Bang Christensen (AGF).

Martin og Laura startede fredag stævnets første konkurrence ud med at vinde sølv i den såkaldte Team-Event, hvor en dame og en herre hver udfører tre spring fra henholdsvis 3m og 10m.

De vandt ligeledes hver en sølvmedalje i deres respektive individuelle 1m-konkurrencer - og sprang begge nogle smukke serier.

 


Laura Venetia Valore på vej til en sølvmedalje ved NM-Junior.

Johan og Samson havde deres debut på det danske landshold, og skulle begge springe både på 1m, 3m og tårn (5 og 7,5m). Drengene leverede fredag og lørdag nogle stabile præstationer i deres konkurrencer - og søndag toppede de begge - Samson på 3m og Johan på tårnet, hvor de sprang nogle stærke konkurrencer.

Konkurrenterne fra de nordiske lande lagde et utroligt højt niveau for dagen, og både Samson og Johan var dygtige til at holde hovedet koldt, og kun fokusere på deres egen performance - en egenskab, der er vigtig at have på så højt et konkurrenceplan. Vores to debutanter kommer hjem med masser af erfaring i bagagen, og vi kan godt være stolte af dem.

Lørdag sprang Laura 3m - og hermed sin sidste junior-konkurrence nogensinde, idet hun overgår til seniorrækken i januar. Laura brillerede sig igennem 8 af sine 9 spring, og var tæt på at slå sin personlige rekord. Et flot mesterskab for Laura.

 

Lørdag skulle Martin ligeledes i kamp på 3m - og sprang en stabil serie, der resulterede i weekendens eneste danske guldmedalje. Martin slog med 380,6 point ligeledes EM-kravet på 3m (et krav der skal opnås to gange for kvalifikation). Desværre måtte den nordiske mester søndag trække sig fra sin parade-disciplin, tårnkonkurrencen, på grund af en skade. Vi krydser fingre for hurtig bedring for Martin.


Martin Bang Christensen med sine tre NM-medaljer. 

 

Alt i alt en flot præstation af den danske delegation.
 

 

Se de seneste nyheder

22-01-2020 13:26:00

Partnerskabet skal blandt andet være med til at styrke setuppet omkring de bedste svømmere i Sigma Swim, kompetenceudvikle trænerne samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i området om den lokale talentudvikling. 
 

 
20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC. 

 
09-01-2020 07:23:00

Opsigelsen skyldes et ønske i familien om at vende hjem til Island oven på 13 år i Danmark.