Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

DM kortbane 2020 - Damer

DM kortbane 2020 - Herrer

Tekst
Tekst


Solide præstationer til Nordiske Mesterskaber i udspring


10-12-2019 13:27:00:
Af: Marianne Hern, udspring

Fire danske udspringere deltog i weekenden ved de Nordiske Junior- og Seniormesterskaber i Eriksdalsbadet i Stockholm.


Bunden i 25m-bassinet i Sveriges Svømmearena var i weekendens anledning blevet sænket til 4,60m, og bassinet skulle for første gang i 11 år lægge klorvand til en international konkurrence fra det smukke springtårn. Danmark stillede med tre juniorspringere og én seniorspringer til årets Nordiske Mesterskaber, og udførte, på trods af holdets begrænsede størrelse, nogle fine resultater. Holdet bestod af Samson Lohse (Lyngby Udspringsklub), Johan Rode (Lyngby Udspringsklub), Laura Venetia Valore (Hovedstadens Svømmeklub) og Martin Bang Christensen (AGF).

Martin og Laura startede fredag stævnets første konkurrence ud med at vinde sølv i den såkaldte Team-Event, hvor en dame og en herre hver udfører tre spring fra henholdsvis 3m og 10m.

De vandt ligeledes hver en sølvmedalje i deres respektive individuelle 1m-konkurrencer - og sprang begge nogle smukke serier.

 


Laura Venetia Valore på vej til en sølvmedalje ved NM-Junior.

Johan og Samson havde deres debut på det danske landshold, og skulle begge springe både på 1m, 3m og tårn (5 og 7,5m). Drengene leverede fredag og lørdag nogle stabile præstationer i deres konkurrencer - og søndag toppede de begge - Samson på 3m og Johan på tårnet, hvor de sprang nogle stærke konkurrencer.

Konkurrenterne fra de nordiske lande lagde et utroligt højt niveau for dagen, og både Samson og Johan var dygtige til at holde hovedet koldt, og kun fokusere på deres egen performance - en egenskab, der er vigtig at have på så højt et konkurrenceplan. Vores to debutanter kommer hjem med masser af erfaring i bagagen, og vi kan godt være stolte af dem.

Lørdag sprang Laura 3m - og hermed sin sidste junior-konkurrence nogensinde, idet hun overgår til seniorrækken i januar. Laura brillerede sig igennem 8 af sine 9 spring, og var tæt på at slå sin personlige rekord. Et flot mesterskab for Laura.

 

Lørdag skulle Martin ligeledes i kamp på 3m - og sprang en stabil serie, der resulterede i weekendens eneste danske guldmedalje. Martin slog med 380,6 point ligeledes EM-kravet på 3m (et krav der skal opnås to gange for kvalifikation). Desværre måtte den nordiske mester søndag trække sig fra sin parade-disciplin, tårnkonkurrencen, på grund af en skade. Vi krydser fingre for hurtig bedring for Martin.


Martin Bang Christensen med sine tre NM-medaljer. 

 

Alt i alt en flot præstation af den danske delegation.
 

 

Se de seneste nyheder

15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.

 
13-01-2021 13:48:04

Med forbehold for coronavirussens udvikling præsenteres datoer for svømmesportens nationale events.

 
12-01-2021 07:55:17

Fortsætter de gældende restriktioner, kan det gå hårdt udover Danmarks svømmetalenter.

 
08-01-2021 09:13:18

Trænerlicensens realitet er en vigtig strategisk milepæl for dansk svømmesport.

 
07-01-2021 10:09:34

Rasmus Vilsgaard har de seneste fire sæsoner været en del af Hovedstadens Svømmeklub.