Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

DM kortbane 2020 - Damer

DM kortbane 2020 - Herrer

Tekst
Tekst


Eyleifur Jóhannesson hædres med Dansk Svømmeunions æresbevis


04-07-2020 16:40:53:
Af: Klaus Bach Christensen

Aalborg Svømmeklubs mangeårige cheftræner overrækkes æresbevis til sin afskedsreception.


Eyleifur Jóhannesson har været cheftræner i Aalborg Svømmeklub siden august 2007, og efter 13 år i spidsen for den nordjyske svømmeklub er det nu slut. Tidligere på året annoncerende parterne, at det mangeårige samarbejde ville ophøre efter denne sæson, og i dag afholdte Aalborg Svømmeklub en flot afskedsreception for den succesfulde træner i Svømmeland i Nørresundby, hvor det islandske flag var hejst .

 

I den forbindelse var Dansk Svømmeunion til stede med flere repræsentanter, heriblandt bestyrelsesmedlem Stine Simone Sørensen. Hun overrakte den islandske træner Dansk Svømmeunions æresbevis, som er den højest opnåelige udmærkelse for alle engagerede inden for svømmesporten i Dansk Svømmeunion.

 

I talen til Eyleifur Jóhannesson, som efter sin trænerkarriere i Danmark kan skrive OL- samt VM- og EM-medaljer på sit CV, sagde Stine Simone Sørensen blandt andet:

 

- Der er ingen i tvivl om, at du er meget dedikeret og dine resultater beviser, at det, du gør, virker! Du har leveret meget flotte resultater med Aalborg Svømmeklub – du har været med til at løfte AS’ sportslige niveau, både nationalt og internationalt.

 

- Men også din indsats og holdning til, at svømmerne både skal skabe en sportslig karriere og have en uddannelse har nydt stor anerkendelse. Jeg ved, at dine svømmere – og sikkert også deres familier, har sat stor pris på dette.

 

Eyleifur Jóhannesson får overrakt sit æresbevis af Dansk Svømmeunions bestyrelsesmedlem Stine Simone Sørensen.

Foto: Aalborg Svømmeklub.

 

Videointerview: Eyleifur Jóhannesson som ser tilbage på sin tid i Aalborg Svømmeklub.

 

Sportschef Lars Green Bach var også tilstede for at sige ordentlig farvel til Eyleifur Jóhannesson, der virkelig har præget dansk svømmesport de seneste mange år. I sin tale til AS-træneren hæftede Lars Green Bach sig ved Eyleifur Jóhannessons passion, vedholdenhed samt analytiske interessere, som har vist dansk svømning nye måder at analysere svømmernes præstationer på.

 

Ved EM i Berlin 2014 vandt Aalborg Svømmeklub 2 x GULD i henholdsvis 100m ryg (D) og 200m butterfly (H).

Foto: Patrick Kraemer

 

Tidligere svømmere og trænere deltog også i Eyleifur Jóhannessons afskedsreception, hvor han altså fik overrakt Dansk Svømmeunions æresbevis.

 

Læs mere om Dansk Svømmeunions æresbevis og se tidligere prismodtagere her.Se de seneste nyheder

15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.

 
13-01-2021 13:48:04

Med forbehold for coronavirussens udvikling præsenteres datoer for svømmesportens nationale events.

 
12-01-2021 07:55:17

Fortsætter de gældende restriktioner, kan det gå hårdt udover Danmarks svømmetalenter.

 
08-01-2021 09:13:18

Trænerlicensens realitet er en vigtig strategisk milepæl for dansk svømmesport.

 
07-01-2021 10:09:34

Rasmus Vilsgaard har de seneste fire sæsoner været en del af Hovedstadens Svømmeklub.