Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
Januar
2021
Svømning - Svømmetider
Kidz Meet 3, Rungsted Kyst

Hørsholm Idrætspark, svømmehal (Aflyst)
17
Januar
2021

DM kortbane 2020 - Damer

DM kortbane 2020 - Herrer

Tekst
Tekst


Dansk Svømmeunion hædrer markant ambassadør for Den Nordsjællandske Kystlivredning


28-08-2020 20:30:00:
Af: Nora Thomsen

Cheflivredder John Mogensen modtager Dansk Svømmeunions æresbevis for mangeårig livredningsindsats. 


Mere end en million strandgæster besøger i løbet af en god sommer de smukke strande i Nordsjælland. Idylliske badebyer, Kattegats friske havvand og en smuk og varieret natur lokker besøgende og turister til fra nær og fjern. På 24 strande fra Nivå til Hundested kan man i sommerperioden møde livreddere, som repræsenterer Den Nordsjællandske Kystlivredning.

Der er således tale om en kystlivredningstjeneste, som gør en forskel i strandbilledet i det nordsjællandske.
Og særligt én person skiller sig her ud som en enestående ambassadør for den vigtige livredningssag og -tjeneste og har gjort det lige siden 1992. Vi taler her naturligvis om John Mogensen, cheflivredder i Den Nordsjællandske Kystlivredning.

For sin imponerende indsats blev John Mogensen fredag aften, i forbindelse med den årlige fest som afslutning på livreddersæsonen, hædret med Dansk Svømmeunions æresbevis. En hæder, som Dansk Svømmeunions bestyrelsesmedlem og livredningsansvarlig, Ide Kristine Kromann, stod for at overrække. 

Og der lød mange fine ord om den altid flittige og passionerede cheflivredder.
Udover involveringen i selve kystlivredningsarbejdet hver eneste sommer har John Mogensen været primusmotor for en lang række aktiviteter i relation til Den Nordsjællandske Kystlivredning – herunder børnelivredning, livredning for udviklingshæmmede og daglig svømmetræning i havet.

Som svømmetræner, livredder og marinebiolog har John Mogensen de seneste to årtier været med til at skabe forståelse for havets mange facetter – både glæder og farer - for børn i lokalområdet.

Dansk Svømmeunions bestyrelsesmedlem, som selv har været kystlivredder år tilbage, berettede i sin tale om et af sine første møder med John Mogensen tilbage i 1998:

- Der på toppen af ét af skurene sad en rolig og dedikeret person, som ligesom fik alle os andre livreddere til at blegne i styrke, ro og pondus. Der sad du, John. Historien om at du engang tilbage i 90’erne havde reddet tre personer ud af et revlehul og genoplivet den ene og derved sikret, at alle havde det godt efterfølgende, var nok også medvirkende til den respekt vi allerede havde for dig. Også dengang.

Og senere lød det fra Ide Kristine Kromann:

- Du har haft stor betydning for det kendskab og ikke mindst den anerkendelse, der er blevet skabt blandt danskerne omkring ikke blot livredningssagen men også svømning i det hele taget, og jeg er stolt over at få lov til at overrække dig Dansk Svømmeunions æresbevis i aften. Der findes kun én John Mogensen. He is one of a kind.

Til stor applaus modtog en meget overrasket John Mogensen det fysiske bevis på anerkendelsen, et Royal Copenhagen krus, diplom og blomster.

- Den pris er jeg meget glad for og stolt over. Det kommer virkelig bag på mig, at jeg får denne hæder i aften, lød det fra John Mogensen efterfølgende.
 

 


Prismodtager John Mogensen sammen med Dansk Svømmeunions bestyrelsesmedlem Ide Kristine Kromann.
Foto: Mick Steen Nielsen.


 

En glad og smilende prismodtager – cheflivredder ved Den Nordsjællandske Kystlivredning – John Mogensen.
Foto: Mick Steen Nielsen.

 

Den årlige og traditionsrige fest, som markerer afslutningen på livreddersæsonen på de nordsjællandske strande, blev afholdt i Det Gamle Posthus i Gilleleje.


Om Dansk Svømmeunions æresbevis

Et æresbevis udgør den højest opnåelige udmærkelse for alle engagerede inden for svømmesporten i Dansk Svømmeunion. Som påskønnelse til personer, der har ydet en særlig indsats for svømmesporten. Man kan komme i betragtning til dette æresbevis såfremt en indsats henhører under en aktivitet eller disciplin, der også indgår i regi af Dansk Svømmeunion.

Læs mere om Dansk Svømmeunions æresbevis her.   

Se de seneste nyheder

15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.

 
13-01-2021 13:48:04

Med forbehold for coronavirussens udvikling præsenteres datoer for svømmesportens nationale events.

 
12-01-2021 07:55:17

Fortsætter de gældende restriktioner, kan det gå hårdt udover Danmarks svømmetalenter.

 
08-01-2021 09:13:18

Trænerlicensens realitet er en vigtig strategisk milepæl for dansk svømmesport.

 
07-01-2021 10:09:34

Rasmus Vilsgaard har de seneste fire sæsoner været en del af Hovedstadens Svømmeklub.