Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

DM kortbane 2020 - Damer

DM kortbane 2020 - Herrer

Tekst
Tekst


Dygtige træningsmiljøer klarer sig flot gennem ni måneders coronarestriktioner


16-12-2020 11:00:19:
Af: Klaus Bach Christensen

Talentansvarlig i Dansk Svømmeunion gør status på DM Junior 2020.


Den 3. december sprang de første juniorpiger i Greve Svømmehals bassin, da der fra den 3.-6. december blev afholdt danske juniormesterskaber for juniorpiger. Landets juniordrenge fulgte trop, da de ligeledes, for første gang i et år, skulle svømme om danske juniormedaljer på kortbane i Aarhus Svømmestadion fra den 5.-8. december.

 

Begge juniormesterskaber foregik under særligt tilpassede afholdelseskoncepter, og talentansvarlig i Dansk Svømmeunion Thomas Stub hæfter sig ved, hvor godt svømmesportens klubber har klaret sig igennem ni vanskelige måneder med nedlukninger og restriktioner.

 

- Det har været meget opløftende at følge DM Junior på kortbane over seks dage i Greve og Aarhus. Vi har oplevet en samlet forbedringsprocent på samme niveau, som vi kender det fra tidligere mesterskaber, og det vidner om, at der på trods af restriktioner og nedlukninger stadig er en god løbende udvikling på juniorsiden i dansk svømmesport, siger Thomas Stub og uddyber:

 

- Der skal derfor sendes stor ros til landets mange dygtige træningsmiljøer, for de fine præstationer ved danske juniormesterskaber. Svømmernes udvikling er et tydeligt udtryk for, at træningsmiljøerne er lykkes med at klare sig igennem én af de mest udfordrende perioder i mange, mange år.

 

Imponeret er Dansk Svømmeunions talentansvarlige over svømmernes ageren under afholdelsen af DM Junior. Thomas Stub pointerer, hvor disciplinerede og opmærksomme svømmerne har været på at overholde de opstillede retningslinjer, hvilket har medvirket til, at juniormesterskaberne er afholdt i trygge rammer.

 

- Vi har haft rigtig gode relationer til vores samarbejdspartnere i de klubber, svømmehaller og kommuner, som har været værter for de to juniormesterskaber. Det har været en helt afgørende forudsætning for at gennemføre juniormesterskaberne under de gældende coronarestriktioner. Personerne i både Greve og Aarhus har været fremragende samarbejdspartnere, og der skal lyde en stor tak til lokalarrangørerne, som har leveret en kæmpestor og dygtig indsats, siger Thomas Stub.

 

Nævneværdige præstationer

Af iøjnefaldende præstationer under DM Junior er det svært at komme udenom Rasmus Nickelsens tider på 100 meter fri samt 50 og 100 meter butterfly. Allerede på juniormesterskabets første dag tilbagelagde den talentfulde landsholdssvømmer fra Helsingør Svømmeklub fire baner crawl i tiden 48.02. Tiden var en forbedring af Daniel Skaanings juniorrekord på distancen fra 2009 med 0,59 sekunder.

 

På andendagen leverede Rasmus Nickelsen endnu en pragtpræstation, idet han med tiden 22.79 på 50 meter butterfly tangerede Jakob Andkjærs danske rekord på distancen fra 2009. Helsingør-svømmeren forbedrede dermed sin egen juniorrekord med 0,19 sekunder. Tiden er tilmed også nordisk juniorrekord.

 

Et hattrick blev det til på sidstedagen, hvor landsholdssvømmeren med endnu en personlig rekord forbedrede sin danske juniorrekord på 100 meter butterfly med 0,18 sekunder. Juniorrekorden på distancen er nu så hurtig som 51.16 – blot 0,02 sekunder fra Daniel Steen Andersens danske rekord fra 2014.

 

 

Para-svømmer Alexander Hillhouse (S14) fra Svømmeklubben KVIK Kastrup deltog også under juniormesterskabet, og han leverede ikke mindre end tre danske rekorder – alle sammen i disciplinen butterfly. På 50 meter distancen slog KVIK-svømmeren ind i tiden 27.99 og forbedrede den danske rekord med 0,13 sekunder. Den dobbelte distance tilbagelagde Alexander Hillhouse i tiden 1.01.94 – en forbedring af den danske rekord med 1,98 sekunder. På 200 meter butterfly svømmede han endnu en rekord, da han satte sine hænder i væggen i tiden 2.23.03 – en forbedring på 3,39 sekunder.

 

Foto: Svømmeklubben KVIK Kastrup.Se de seneste nyheder

15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.

 
13-01-2021 13:48:04

Med forbehold for coronavirussens udvikling præsenteres datoer for svømmesportens nationale events.

 
12-01-2021 07:55:17

Fortsætter de gældende restriktioner, kan det gå hårdt udover Danmarks svømmetalenter.

 
08-01-2021 09:13:18

Trænerlicensens realitet er en vigtig strategisk milepæl for dansk svømmesport.

 
07-01-2021 10:09:34

Rasmus Vilsgaard har de seneste fire sæsoner været en del af Hovedstadens Svømmeklub.