Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

23
Oktober
2021
24
Oktober
2021

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Dansk Svømmeunion nedsætter trænerfora


16-02-2013 08:56:41:
Af: Anna Birkbak

Læs her om det spændende initiativ, Sportsafdelingen i SVØM har sat i værk.


Vi har modtaget denne skrivelse fra sportschef Mikkel von Seelen, der drejer sig om nedsættelse af to fora for hhv. årgangs- og junior/seniortrænere fra hele landet. Tiltaget må i den grad siges at stræbe mod en kontakt og vedvarende kommunikation mellem SVØM og de mange trænere og klubber i Danmark. Det bliver spændende at følge. Læs med herunder.

 

"Et vigtigt led i Svømmeplan 2016 er udviklingen af videns- og kompetenceniveauet blandt klubtrænerene i de danske konkurrence- og eliteklubber og at få formaliseret nogle kommunikationsveje.  Sportsafdelingen tager derfor initiativ til oprettelses af 2 faste trænerfora. De har til formål, at:

 

  • Øge den konstruktive dialog med klubtrænerne.
  • Videreudvikle det faglige og organisatoriske samarbejde.
  • Få en platform for gensidig udveksling af information.
  • Høre klubtrænernes perspektiv på udviklingen i dansk svømning.

 

Der vil blive nedsat to fora og der vil desuden være et åbent stormøde for alle trænere om året. SVØM har arbejdet med Dansk SvømmeTræner Sammenslutning (DSTS) for at få en fornuftig sammensætning af foraene. Vi har vurderet, at et forum bedst opfylder de opstillede formål, hvis en fast gruppe af ti personer er med igennem en hel sæson, og derfor er der udarbejdet nedenstående simple kriterier for at sidde med i disse fora.

 

Årgangsforum:10 medlemmer. Efter hvert sommermesterskab (DM-Å) tilbydes den årgangsansvarlige træner i de syv øverste klubber på medaljestatistikken* en plads i dette forum. Desuden vælger sportsafdelingen subjektivt tre trænere til dette forum. Det sker for at sikre, at vi kan inkorporere nye trænere eller andre, der kan have interessante perspektiver, selvom de pt. ikke kommer fra en af de mest fremgangsrige årgangsklubber. Talentudvikler og sportschef sidder med ved bordet i dette forum.

 

Junior/Seniorforum:10 medlemmer. Efter DM-L tilbydes den ansvarlige træner i de syv øverste klubber på medaljestatistikken* en plads i dette forum. Desuden vælger sportsafdelingen subjektivt tre trænere til dette forum. Det sker for at sikre, at vi kan inkorporere nye trænere eller andre, der kan have interessante perspektiver selvom de pt. ikke kommer fra en af de mest fremgangsrige junior/seniorklubber. Landstræner sidder med ved bordet i dette forum

 

Skulle der være trænere, der ikke har lyst til at bruge deres plads i et forum, så går den videre til den næste på medaljestatistikken.

 

Junior/senior er i ét forum, da det meget ofte er de samme klubber og trænere, der er toneangivende på disse to fronter. Vi vurderer dermed at vi bruger vore ressourcer bedst ved at lave ét fælles forum.

 

De to fora mødes tre gange årligt med den sportslige ledelse i SVØM. SVØM afsætter et mindre beløb på budgettet til afholdelse af udgifter forbundet med møder. Dog kan vi ikke garantere at kunne dække transport og lignende 100%.

 

Klubber og trænere vil blive adspurgt i marts måned. Vi forventer at have et møde i hvert forum før sommerferien samt et mindre fælles kick-off arrangement efter sommerferien. Derefter skal foraene køre tre gange årligt.

 

Med sportslig hilsen

Mikkel von Seelen

Sportschef.

 

*Medaljestatistikken gøres op på følgende måde: Guld=3 point, sølv=2 point og bronze=1 point. Junior og seniormedaljer vægter lige meget i forhold til junior/seniorforummet."

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.