Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
April
2021
Svømning - Svømmetider
DGI 4. Begynderstævne, Sønderborg

Humlehøj Hallerne, svømmehal (Aflyst)
23
April
2021

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Gode præstationer af Laura Valore ved EM Junior i udspring


01-07-2019 14:50:00:
Af: Nora Thomsen

Særligt på 3m sprang danskeren fra Hovedstadens Svømmeklub en fremragende konkurrence.


I den forgangne uge blev der afholdt Europamesterskaberne i udspring for juniorer i Kazan, Rusland - med dansk deltagelse af Laura Valore fra Hovedstadens Svømmeklub/HSK. Med i Kazan var også Lauras træner Marianne Hern.
 

Det europæiske niveau i udspring er meget højt, og det var derfor nogle spændende konkurrencer, hvor der virkelig skulle springes optimalt for at være med om finalepladserne.

 

Fredag sprang Laura 1m og gjorde en udmærket indsats. Laura havde samme sværhedsgrad i sine spring som de andre i konkurrencen, og størstedelen af feltet lå meget tæt gennem de i alt ni runder. Laura udførte nogle meget smukke spring, men missede desværre også et par. Med pointscoren 307,7 sluttede danskeren som nummer 16 blot fem point fra en finaleplads.


Laura Valore klar på 3m søndag i Kazan.

På sidstedagen af mesterskaberne, søndag, deltog Laura i konkurrencerne på 3m. Laura lå her noget under på sværhedsgrad i forhold til de fleste i feltet, og der skulle derfor springes optimalt for at være med i kampen. Laura sprang en fremragende konkurrence, og satte otte ud af ni spring flot i vandet. I en så stærk konkurrence, skulle der dog bruges ni gode spring for at gå videre, og Laura placerede sig på en 14. plads med 335,35 point - 10 point fra finalen. En stærk indsats, som Laura kan være stolt af.


Med ovenstående præstationer har Laura afsluttet sin tid som deltager ved EM for juniorer. Tre gange har Laura deltaget ved Europamesterskaberne i udspring for juniorer. Fra januar 2020 bliver Laura senior udspringer. 
 

Det er en tilfreds træner og ikke mindst springer, der drager hjem fra det russiske med en masse oplevelser og erfaring i bagagen.


En glad dansker oven på mesterskabernes resultater. Forud venter sommerferien og efter jul en ny tid som senior.

- Jeg glæder mig til næste sæson, hvor vi skal arbejde videre med nogle sværere spring på 3m, og så håber jeg selvfølgelig på at kunne kvalificere mig til senior-EM næste år, men feltet i Europa er stærkt, så vi får se, udtaler Laura Valore fra Kazan.

 

Der er dermed et spændende år i vente for den danske udspringer fra HSK. Først venter dog en velfortjent sommerferie.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.