Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
April
2021
Svømning - Svømmetider
DGI 4. Begynderstævne, Sønderborg

Humlehøj Hallerne, svømmehal (Aflyst)
23
April
2021

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Seks trænere har bestået Danmarks højeste svømmetræner-uddannelse ITA


15-08-2019 11:26:00:
Af: Nora Thomsen

Oven på ni års pause er der nu atter udklækket svømmetrænere i Danmark med den fornemme uddannelse Idrættens Træner Akademi (ITA).


Idrættens Træner Akademi (ITA) er den højeste træneruddannelse man kan gennemføre som svømmertræner i Danmark, derfor var det en virkelig glædelig konstatering, da det onsdag den 14. august lykkedes for seks eksaminander at bestå den sidste og afgørende prøve.

Der er tale om seks trænere, som har gennemført uddannelsen parvis.

De seks nyuddannede trænere er:
Mia Duedahl og Peter Fuglsang, Viborg Svømmeklub
Christine Eilertsen og Kasper Linddal, Gentofte Svømmeklub
Line Petersen, AGF og Kirsten Detlef, DeltaSwim

 

Mia Duedahl og Peter Fuglsang, Viborg Svømmeklub, oven på en veloverstået eksamen i
Idrættens Hus, Brøndby. Foto: Simon Brøgger Winther.


Christine Eilertsen og Kasper Linddal, Gentofte Svømmeklub, oven på den sidste store prøvelse
i Idrættens Hus, Brøndby. Foto: Simon Brøgger Winther.Line Petersen, AGF (t.v.) og Kirsten Detlef, DeltaSwim, som nyudklækkede ITA-trænere i
Fredericia Idrætscenter. Foto: Simon Brøgger Winther.
 

Det er da også en stolt konsulent i Dansk Svømmeunion, der her kan viderebringe den virkelig gode nyhed, at Danmark nu har fået seks nye ITA-trænere.


- Jeg har fulgt de seks trænere gennem hele uddannelsen. Sidste led har været deres specialforbundsdel, som består af et selvstændigt projekt med et high performance/internationalt perspektiv. Her opfordres trænerne til at rejse ud i verden og søge ny viden eller ny praksis og bagefter behandle hvad de finder i forhold til litteraturen, samt hvordan det kan bruges i en dansk kontekst, fortæller Simon Brøgger Winther, træneruddannelses- og ATK-konsulent i Dansk Svømmeunion og fortsætter:

- Jeg er imponeret over det drive og den innovation, som trænerne har udvist i at opsøge ny viden og nye metoder - ikke blot til gavn for dem selv men for hele SvømmeDanmark. Jeg synes, at alle tre grupper ikke alene har formået at finde spændende steder og nye ideer, men også har givet gode bud på, hvordan de ideer kan bruges i en dansk kontekst.


Simon Brøgger fortæller herunder mere detaljeret om de tre trænerpars erfaringer fra udlandet.
 

Vi har trænerparret Mia Duedahl og Peter Fuglsang, som valgte at rejse til Calgary, Canada, hvor de er kommet helt ind under huden på et talentudviklingssystem i verdensklasse, der har leveret OL svømmere til OL siden 1980, og som samtidig favner de helt små. Jeg tør på baggrund af Mia og Peters eksamen love Viborg Svømmeklub, at de vil opleve en hel parade af nye spændene tiltag.

 

Vores andet par, Christine Eilertsen og Kasper Linddal, er gået til opgaven ud fra et mere organisatorisk/ledelsesmæssig perspektiv og har besøgt to af Norges bedste svømmemiljøer – Lambaserter og Bærumsvømmerne - samt Odense Håndbold for at se på, hvordan en øget professionalisering af elitemiljøer har indvirkning på det sportslige præstationsniveau. Til analysen har de anvendt det, som kaldes narrativ organisationsteori og har udviklet et nyt redskab til klubudvikling.

 

Det tredje par, Line Pedersen og Kirsten Detlef, rejste til Eindhoven i Holland for at undersøge, hvordan de ved hjælp af videoanalyse har skabt et sted for teknikudvikling, som kan betragtes som ”best practice” på verdensplan. Line og Kirsten har med deres opgave forsøgt at tænke denne ”best practice” ind i en dansk sammenhæng. Endvidere har de beskrevet, hvordan man kan skabe en bedre sammenhæng mellem landtræning og den tekniske vandtræning i forhold til kropsforståelse og kropskontrol.


De seks trænere vil få overrakt diplomer i forbindelse med AquaClinic, der afholdes i Idrættens Hus, Brøndby, den 6.-7. september.

 

Dansk Svømmeunion ønsker de seks nyuddannede ITA-trænere stort tillykke med uddannelsen. 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.