Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

5
Marts
2021
Svømning - Svømmetider
Weekend Cup, Nørresundby

Nørresundby Idrætscenter, Svømmeland
5
Marts
2021
Svømning - Svømmetider
Corona-stævne Aalborg, Nørresundby

Nørresundby Idrætscenter, Svømmeland

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Europæisk elitesvømning i topklasse i Københavns kanaler


31-08-2019 14:13:33:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Kanalerne rundt om den københavnske parlamentsbygning, Christiansborg, var lørdag morgen fyldt med nogle af Europas stærkeste åbent vand-elitesvømmere, da der i forbindelse med TrygFonden Christiansborg Rundt blev afholdt LEN Europa Cup. Tre danskere deltog i LEN Europa Cuppen.


29 elitesvømmere i åbent vand fra otte forskellige europæiske nationer stillede lørdag morgen til start ved femte afdeling af LEN Europa Cup, der blev afholdt i København i forbindelse med den store svømmefest TrygFonden Christiansborg Rundt. (LEN: det europæiske svømmeforbund).

 

Danmark var her repræsenteret af de tre svømmere Lærke Toft Ruby, Anna Brendstrup og Frederik Bojesen – alle fra JGI/A6. De tre danskere har tidligere opnået flotte resultater i åbent vand-regi og gennemgår i øjeblikket en god udvikling. Formålet med dagens konkurrence var for danskerne derfor ikke at opnå resultatmæssige topplaceringer, men derimod at fortsætte den gode udvikling.

 

Frederik Bojesen formåede på de første to af tre runder at følge godt med feltet. På den sidste runde kunne det stærke europæiske niveau dog mærkes, da feltet trak fra ham. Ikke desto mindre slog Frederik hånden i målvæggen i en flot tid på 01.10,05. Frederik fortalte selv om løbet:

 

- De første to runder var egentlig meget fine. Jeg fulgte med så lang tid, jeg kunne, og så blev jeg bare meget overrasket over den sidste runde. Det er jo nogle af verdens bedste svømmere, og jeg er en lille juniordreng. Jeg ville gerne have været med på den sidste runde, men jeg synes egentlig, at det var fint nok.

Frederik Bojesen fik en samlet placering som nummer 13.

 

Også på kvindernes side svømmede de to danskere et flot løb. Både Lærke og Anna formåede at følge med det stærke europæiske felt på det meste af ruten.

Lærke Toft Ruby formåede på trods af at være ramt af en hjernerystelse sommeren over, at tilbagelægge de seks kilometer i tiden 01.15,47. Lærke udtalte umiddelbart efter løbet:

 

- Jeg er tilfreds med resultatet i forhold til, at jeg har haft hjernerystelse hele sommeren. Jeg holdt gruppen i længere tid end sidste år, så det synes jeg var rigtig fint, fortæller hun og fortsætter om den stærke europæiske konkurrence:

 

- Man kan godt mærke, at de skruer farten markant op især halvvejs. Så det er der, at man virkelig skal holde med så langt som overhovedet muligt, for det er hårdt at svømme alene til sidst.

Lærke Toft Ruby blev samlet nummer ni.

 

Anna Brendstrup svømmede ligeledes en flot tur og kom i mål lige efter Lærke i tiden 01.16,25 – og dermed som samlet nummer 10. Også hun glædede sig over, hvor længe hun var i stand til at følge med resten af feltet:

 

- Mit resultat var i hvert fald bedre end sidste år. Jeg var med i længere tid denne her gang. Niveauet var måske lidt højere sammenlignet med sidste år, men jeg føler også, at jeg har fået lidt mere erfaring.

 

Alle tre danskere var dog enige om, at det primære mål med dagens LEN Europa Cup var at opnå en masse erfaring.

 

- Jeg havde forventet, at jeg skulle ud og få en masse erfaring. Og det følte jeg også, at jeg fik, fortæller Frederik Bojesen.

 

- Jeg synes, at det er rigtig fedt at lære, hvordan de allerbedste svømmer løbet. Det er en virkelig god læring at komme ud og svømme med dem, supplerer Lærke Toft Ruby, mens Anna Brendstrup samstemmende udtaler:

 

- Det er en god oplevelse at prøve at være med, hvor der er nogen, der har så højt et niveau.

 

Foto: Jesper Westley.

 

Og det var i sandhed et højt niveau, der blev lagt for dagen blandt de øvrige europæiske svømmere lørdag morgen.

Foruden den sydafrikanske svømmer Nicholas James Malan, der med sine blot 16 år var den yngste deltager på herresiden, fulgtes de resterende 13 herrer ad i ét stort felt på det meste af ruten. Det blev dog tyske Sören Dellef Meissner, der med tiden 01.08,22 kunne stille sig øverst på podiet. Han var efterfølgende ganske tilfreds med sit løb og udtalte:

 

- Det var første gang, jeg svømmede i København, og det var et rigtig godt løb. Jeg håbede på at få en medalje – og måske blive nummer ét. Så det var det, jeg gik efter.

 

På kvindernes side var der kamp til det allersidste om førstepladsen. Sejren gik her ligeledes til en tysk svømmer, Leonie Antonia Beck, der på de allersidste meter kunne trække fra feltet og slå hånden i væggen i tiden 01.13,24. Efter løbet udtalte hun:

 

- Jeg havde set, at der var en masse gode svømmere med i dag. Så jeg gjorde mit bedste og håbede på at blive en del af top tre. Så jeg er tilfreds med løbet.

 

Podiepladserne blev fordelt på følgende måde:

 

Resultater for herrerne

1. Sören Dellef Meissner (GER)          01.08,22

2. Yuval Safra (ISR)                             01.08,25

3. Denis Addev (RUS)                         01.08,25

 

Trods identisk tid for Yuval Safra og Denis Addev blev placeringerne afgjort via måldommerregistrering, som det fremgår ovenfor.

 

Resultater for kvinderne

1. Leonie Antonia Beck (GER)            01.13,24

2. Hannah Moore (USA)                      01.13,46    

3. Leo Boy (GER)                                01.13,55

 

LEN Europa Cuppen i København udgjorde femte og sidste afdeling i denne LEN Cup sæson.
Foruden Danmark har konkurrencen fundet sted i Israel, Frankrig, Spanien og Makedonien.

 

Resultater for damernes heat.
Resultater for herrernes heat.

 

LEN Europa Cup skød TrygFonden Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten i gang

Europa Cuppen fungerede som opvarmningen til den store svømmefest TrygFonden Christiansborg Rundt, der lige nu finder sted i hjertet af København. Her svømmer flere end 4300 motionssvømmere den samme rute som de europæiske topsvømmere.

Klokken 10.00 lørdag formiddag blev første heat i TrygFonden Christiansborg Rundt skudt i gang, hvor deltagerne skal tilbagelægge to kilometer i kanalerne omkring Slotsholmen.

Der afholdes også Krüger Stafetten, hvor et hold bestående af fire svømmere hver svømmer cirka 500 meter.

 

Hvis du ikke befinder dig ved Den Sorte Diamant eller langs kanalerne i dag, hvor festlighederne finder sted, kan du følge med på vores hjemmeside: www.svoem.dk, Facebook: https://www.facebook.com/TrygFondenChristiansborgRundt/ eller Instagram: Dansk Svømmeunion https://www.instagram.com/dansksvommeunion/

 

For yderligere information om LEN Europa Cuppen kan Flemming Sørensen, ansvarlig for LEN-Cup afholdelsen, kontaktes på mobil: 23 44 23 41.

Fotos til fri redaktionel afbenyttelse kan downloades her ved kreditering af fotografens navn. Der er to fotografer, som har leveret fotos. Michael Vienø og Jesper Westley. Info om fotograf-navn for hvert enkelt foto fremgår af fotoets info. 

 

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937

www.svoem.orgSe de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.