Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
April
2021
Svømning - Svømmetider
DGI 4. Begynderstævne, Sønderborg

Humlehøj Hallerne, svømmehal (Aflyst)
23
April
2021

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Danske parasvømmere med helt fremme ved VM


20-09-2019 11:47:28:
Af: Ane Rønn Johansson

Seks finaler ud af ti mulige, to danske rekorder og to fjerde- og en femteplads.


Seks finaler ud af ti mulige, to danske rekorder og to fjerde- og en femteplads vidner om en mere end godkendt indsats af de tre danske svømmere, der stillede op ved VM i parasvømning i London.Inden VM var den danske målsætning 6-8 finalepladser og på en god dag en medalje. Den blev ikke helt opfyldt, men landstræner Bjarne Kragh er alligevel godt tilfreds


– Medaljen kom desværre ikke i hus, men med Niels Korfitz Mortensens fjerdeplads i blandt andet 100 fly, hvor han taber bronzen med to tiendedele, må man sige, at vi var meget tæt på at hele målsætningen blev opfyldt.

Amalie Vinther var med fem starter den danske svømmer, der var i aktion flest gange i det olympiske bassin i London. Hun nåede finalen og en ottendeplads i 100 m fri samt en flot 5. plads 400 m fri i ny dansk rekord på 5:07.56 og slog dermed sin egen fire år gamle rekord.

Niels Korfitz Mortensen svømmede sig i finalen i fire ud af sine fem starter og blev bl.a. nummer fem i 100 m ryg samt nummer fire i 100 m fly i ny dansk rekord, som nævnt kun to tiendedele fra bronzen. I 200 m ind. medley svømmede han ligeledes et stærkt finaleløb og kom i mål som nummer fire. Umiddelbart efter blev vinderen af finalen diskvalificeret, så en kort overgang lå Niels til bronze – men diskvalifikationen blev omstødt, og Niels endte dermed på fjerdepladsen.

De gode resultater lover godt for det kommende år, vurderer landstræner Bjarne Kragh:
– Vi får to danske rekorder med hjem – det er rigtig godt for arbejdet frem mod Tokyo, at der igen er fremgang at spore. Vi skal helt tilbage til 2015 for Amalies vedkommende og 2016 for Niels’ vedkommende, før de sidst satte danske rekord i de nævnte løb.

Den sidste danske svømmer, Laura Martens Christensen, havde svære odds, da hun skulle vente en hel uge på at komme i bassinet i 100 m bryst i klasse SB8. 100 bryst damer SB8. Trods en god optakt og opvarmning gik den berømte klap desværre ned, og tiden 1:37.34 gav en samlet niendeplads lige uden for finalen.
– Selv om træningen gik rigtig godt, så er det ikke en fordel at skulle vente så længe på at komme til at præstere, men målet for Laura er stadig at komme under MQS-kravet til de Paralympiske Lege (PL) i Tokyo og så håbe, at der er kvotepladser nok til, at to piger kan udtages, forklarer Bjarne Kragh.

Det mentale bliver afgørende
Med under et år til legene i Tokyo er det især det mentale aspekt, landstræneren har fokus på.
– Man skal være stærk og have de rigtige værktøjer til at kunne præstere, når det virkelig gælder. Svømmerne er fysisk i form – det skal tankerne også være. Her har vi været lidt udfordrede fra tid til anden – men svømmerne formåede ved dette VM at vise, måske ubevidst, at de har ret til at være her. Der var mere udstråling og løftet pande – og det blev et godt VM.

Fremadrettet gælder det om at tilkæmpe sig kvotepladser til PL, og holdet stiller derfor op ved stævner i Polen sidst i november og i Norge sidst i januar i håbet om at kunne tilkæmpe sig flere kvotepladser, inden fristen lukker den 31. januar 2020.

 

Det danske hold: Fra venstre Amalie Vinther, Laura Martens Christensen og Niels Korfitz Mortensen

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.