Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
DÅMDÅM Galla 2024, Ringe

Idrætscenter Midtfyn, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Mads Glæsner efter VM-kval: Det var en forløsning


31-03-2015 21:45:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Den 26-årige svømmer føler ikke, at han har haft det bedste stævne og var derfor lettet over at kvalificere sig.


Næsten alle var på benene og klappede med fuld opbakning de sidste 50 meter, da Mads Glæsner  jagtede kravtid til VM på 400 m fri tirsdag under Danish Open, og da der blev slået ind, og det stod klart, at det lykkedes for den 26-årige svømmer, fik klapsalverne et ekstra nøk.

 

- Jeg føler ikke, at jeg har haft det bedste stævne. Jeg har været meget træt og formåede ikke rigtigt at ramme den lille topning, jeg prøvede at lave, så det var en forløsning at svømme under kravet her sidste dag, siger han til SvømmeSport og tilføjer:

 

- Jeg kunne også godt høre opbakningen, men jeg tænkte ikke så meget over det. Jeg prøvede at holde hovedet koldt hele tiden og tænkte for mig selv, at det her er nemt. Og så lå de sidste 50 meter rigtig godt.

 

Glæsner svømmede mere præcist de 400 meter på tiden 03:49.92 og slog ind som den første kun få hundreddele af et sekund før færøske Pál Joensen.

 

Det blev dermed med 26/100-dele af et sekund under kravtiden på 03:50.21, at det lykkedes den erfarne herresvømmer, der til daglig bor og svømmer i USA, at sikre sin kvalifikation, hvor han især satte fart på de sidste 50 meter.

 

- Det er ikke voldsomt meget, jeg ligger under kravet. Jeg kom nok til at hygge mig lidt for meget den første halvdel af løbet, hvor jeg lagde mig meget op ad Pál (Joensen, red.) ved siden af og fulgte egentlig meget med ham.

 

-  Men undervejs troede jeg, at det lå fint, og jeg var ikke synderlig presset på noget tidspunkt. Heldigvis havde jeg så rigtig meget at give af på de sidst 50 meter, siger Mads Glæsner, der også var i aktion på 800 m fri på stævnets første konkurrencedag, lørdag.

 

Her svømmede han 07:58.88, hvilket var mere end tre sekunder over kravtiden på 07:55.63. Derudover stod han også på startlisten til svømme 200 m fri søndag, men valgte løbet fra på grund af mangel på energi.

 

- Selvom at jeg kun havde svømmet det ene løb, så kunne jeg godt mærke, at jeg blev lidt mere træt for hver dag. Så jeg valgte at melde fra til 200 m fri for at reservere så meget energi som overhovedet muligt til 400 m fri, der desværre først lå her på den sidste stævnedag, siger Glæsner og tilføjer:

 

- Så det var dejligt, at det trods alt lykkedes at tage kravet, selvom jeg hele tiden havde regnet med, at det nok skulle lykkes, for jeg havde været rigtig ærgerlig, hvis jeg alligevel havde svømmet lidt over.

 

Nu skal den 26-årige elitesvømmer ellers afvente, at de andre danske svømmere, der er bosat i USA, forsøger at tage kravtider til stævner, der finder sted i løbet af april på den anden side af Atlanterhavet. For først herefter vil landstræner Nick Juba udtage det endelig VM-landshold.

 

Foruden Mads Glæsner er det kun Pernille Blume, der også formåede at svømme under VM-kravet til Danish Open, hvis man ser bort fra de fire danske EM-guldvindere fra Berlin, der automatisk er kvalificeret til Verdensmesterskaberne på langbane.

 

Læs mere om hvordan det gik på sidste konkurrencedag under dette års Danish Open her.

Se flere resultater fra stævnet her.

 

Læs mere om VM på langbane, der finder sted i russiske Kazan fra den 2.-9. august, her.

 

Læs også ”Mads Glæsner: Træningen er blevet mere intensiv”Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.