Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
Januar
2020
24
Januar
2020

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


LEN Europa Cup i åbent vand i hjertet af København lørdag


30-08-2019 11:35:00:
Af: Nora Thomsen

For femte gang afholdes LEN Europa Cup i åbent vand-svømning i København.


For femte gang vil kanalerne rundt om Slotsholmen i København lægge vand til en LEN Europa Cup i åbent vand-svømning, når Dansk Svømmeunion og Københavns Kommune sender 29 europæiske top-svømmere ud på en i alt seks kilometer lang åbent vand-distance.

Det er det femte og dermed sidste afsnit af denne sæsons LEN Europa Cup afsnit (LEN: det europæiske svømmeforbund): 

1. afsnit: 31. marts – Eilat/Israel
2. afsnit: 23. maj – Brive/Frankrig
3. afsnit: 29. juni – Barcelona/Spanien
4. afsnit: 18. august – Ohrid/Makedonien
5. afsnit: 31. august – København/Danmark

De i alt 29 deltagende svømmere kommer fra følgende otte nationer:
Rusland (syv svømmere), Sydafrika (seks svømmere), Tyskland (seks svømmere), Tjekkiet (tre svømmere), Sverige (to svømmere), Israel (én svømmer), USA (én svømmer) og Danmark (tre svømmere).
Deltagerne udgøres af 15 damer og 14 herrer.

Blandt de absolut stærkeste profiler er, på damesiden, tyske Leonie Antonia Beck, der er overall vinder af LEN Europa Cuppen i 2017.
På herresiden kan fremhævesYuval Safra (Israel), som opnåede en tredjeplads ved det fjerde afsnit i Makedonien.
Vi skal heller ikke undervurdere de svenske herre-svømmere, der har gjort det godt ved open water konkurrencer i FINA-regi (FINA: verdenssvømmeforbundet).
Fra Tyskland deltager også en interessant svømmer i Sören Dellef Meissner, der ligeledes har topplaceringer med sig i bagagen fra open water konkurrence i FINA-regi.


Danmark stiller med tre svømmere
Frederik Bojesen, Lærke Toft Ruby og Anna Brendstrup (alle tre svømmere fra JGI/A6).
Frederik Bojesen opnåede tidligere på sommeren en rigtig flot 8. plads ved EM Junior i openwater på distancen 7,5 kilometer. Danmarks hidtil bedste resultat ved et internationalt åbent vand-stævne.
Lærke Toft Ruby opnåede ved sidste års tilsvarende konkurrence i København en 6. plads og Anna Brendstrup blev sidste år nummer 9 ved samme Europa LEN Cup. Anna Brendstrup er nykåret dansk mester i DM Junior openwater på distancen 7,5 kilometer.


Dansk Svømmeunions landstræner i åbent vand, Thomas Stub, udtaler om danskernes deltagelse:

- Åbent vand-svømning er i Danmark en udviklingsidræt, hvor vi lærer rigtig meget af deltagelse ved internationale mesterskaber og konkurrencer som denne LEN Europa Cup. Vi arbejder målrettet med at få skabt en kultur indenfor området, hvor vi på sigt kan blande os om topplaceringer i international sammenhæng, men det er et udviklingsprojekt, hvor vi fokuserer på at tage små skridt fremad. Jeg oplever, at der er en god fremgang i udviklingen senest med Frederik Bojesens 8. plads ved EM Junior denne sommer. I morgen handler det ikke om at opnå top-placeringer for de danske svømmere. Derimod bliver det spændende at se, om de kan fortsætte den fine resultatmæssige fremgang, som de har opnået frem til nu, udtaler Dansk Svømmeunions landstræner i åbent vand, Thomas Stub.  

LEN Europa Cup 2019 skyder den store motionsevent TrygFonden Christiansborg Rundt i gang, hvor mere end 4300 deltagere skal svømme to kilometer eller 500 meter på den samme rute som elitesvømmerne.

Begivenheden afholdes i samarbejde med Københavns Kommune, som udgør en vigtig partner i arbejdet for at skabe de optimale rammer for en stor åbent vand-svømmefest som den, vi alle kan glæde os til at opleve på lørdag – og det gælder både for deltagerne og for tilskuerne.

Resultaterne af LEN Europa Cup bliver offentliggjort på www.len.eu
Resultaterne vil ligeledes være at finde på Sportstiming som en fane under eventen TrygFonden Christiansborg Rundt

LEN Europa Cup 2019 bliver livestreamet og kan følges på http://copenhagenswim.com/


Se deltagerlisten her - med forbehold for ændringer frem til stævnestart.

Hvor og hvornår
LEN Europa Cup 2019 i København afholdes lørdag den 31. august med start klokken 08.30 for herrerne og start klokken 08.35 for damerne.
Turen rundt om Christiansborg er på i alt to kilometer. Således skal svømmerne tilbagelægge tre runder før de er i mål på seks kilometer distancen.
Start- og målområde er ud for Den Sorte Diamant ved Søren Kierkegaards Plads 1, 1221 København K.
Der vil være præmieoverrækkelse på pladsen klokken 11.00.

Til pressen

  • Gode muligheder for fotos – også i pressebåd.
  • Lille pressecenter tæt på løbet.
  • Presseakkreditering udleveres ved fremmøde på pladsen ved henvendelse hos Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlig, Nora Thomsen.
  • Mere information om TrygFonden Christiansborg Rundt på http://copenhagenswim.com/


Alt pressehenvendelse i forbindelse med LEN Europa Cup 2019 og TrygFonden Christiansborg Rundt bedes rettet til:
Nora Thomsen, kommunikationsansvarlig i Dansk Svømmeunion, mobil: 21 49 09 37.


Venlig hilsen
Dansk SvømmeunionSe de seneste nyheder

22-01-2020 13:26:00

Partnerskabet skal blandt andet være med til at styrke setuppet omkring de bedste svømmere i Sigma Swim, kompetenceudvikle trænerne samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i området om den lokale talentudvikling. 
 

 
20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC. 

 
09-01-2020 07:23:00

Opsigelsen skyldes et ønske i familien om at vende hjem til Island oven på 13 år i Danmark.