Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

2
Marts
2024
2
Marts
2024

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Ny partnerskabsaftale om Gentofte Svømmeklub som talentudviklingsmiljø


18-12-2019 09:00:00:
Af: Nora Thomsen

Partnerskabet mellem Gentofte Svømmeklub, Gentofte Kommune og Dansk Svømmeunion sætter blandt andet fokus på udvikling af konkrete mentale værktøjer for konkurrencesvømmere med udgangspunkt i ATK 2.0 samt transitionen af talentfulde svømmere gennem ungdomsuddannelserne.


Med dagens aftaleunderskrift indgår Gentofte Svømmeklub, Gentofte Kommune og Dansk Svømmeunion en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.
 

- Gentofte Svømmeklub er en klub med en velfunderet strategi og en veludbygget organisation, der gennem de seneste år har udviklet sig til et stærkt talentudviklingsmiljø i et godt samspil med Gentofte Kommune. Med den nye partnerskabsaftale glæder vi os til at være med til at styrke og videreudvikle træningsmiljøet i Gentofte med en fælles ambition om at opnå en stærkere sammenhæng mellem junior- og seniorsvømning på internationalt niveau i dansk svømmesport, udtaler sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach og fortsætter:


- Med afsæt i Team Danmarks aldersrelaterede træningskoncept, ATK 2.0, bliver en af de prioriterede indsatser i partnerskabet at udarbejde mentale værktøjer, som kan bruges i den daglige træning til udvikling af svømmernes mentale færdigheder. Heri ligger et stort potentiale for en endnu bedre udvikling og trivsel i svømmesportens talentudvikling, og resultatet af det ser jeg frem til, at vi på sigt kan dele med de mange andre danske svømmeklubber, der med stor passion engagerer sig i svømmesporten. Dansk svømning får således en endnu bedre platform at stå på i svømmesportens benhårde internationale konkurrence, lyder det afslutningsvis fra sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach.

Formand for Gentofte Svømmeklub, Henrik Larsen, ser indsatsområderne i partnerskabsaftalen som en naturlig følge at den gode udvikling, klubben har været i.

- Kontinuitet og stabilitet er en vigtig del af, at vi fortsat kan udvikle vores træningsmiljø. Partnerskabsaftalen giver os mulighed for at videreudvikle og blive endnu skarpere på nogle af de kompetencer, vi allerede arbejder med i klubben, siger Henrik Larsen.

Gentofte Kommunes fritidschef, Stig Eiberg, ser samarbejdet som god understøttelse af talentarbejdet i kommunen.

- Samarbejdet er på mange måder et forbillede på det, vi gerne vil med de unge talenter i idrætsklubberne. Når forbund, klub og kommune samarbejder, kan vi samle kræfterne om at skabe gode vilkår, så de unge kan lykkes i at nå deres sportslige mål på en forsvarlig måde, siger Stig Eiberg.

Partnerskabsaftalen er toårig og afsluttes således ved udgangen af oktober 2021.
Med aftalen har Dansk Svømmeunion nu indgået i alt otte partnerskabsaftaler om talentudviklingsmiljøer (Slagelse, Helsingør, Vejle, Køge, Ballerup, Esbjerg, Odense og Gentofte) og én partnerskabsaftale om high performance miljø (Aalborg). P.t. ligger der ydermere én aftale, hvor indholdet er på plads, og hvor der blot mangler at blive sat en kommunal underskrift.

Dansk Svømmeunion har ifølge sin sportslige strategi til hensigt at indgå minimum otte partnerskabsaftaler i løbet af perioden 2017 - 2020. 

For yderligere information kontakt:

Stig Eiberg, fritidschef, Gentofte Kommune, mobil: 20 32 33 41.

Christian Toft, klubchef, Gentofte Svømmeklub, mobil: 40 14 71 07.

Lars Green Bach, sportschef, Dansk Svømmeunion, mobil: 29 20 61 60. 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.