Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

16
April
2024

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Første danske mesterskaber i High Diving


10-09-2020 07:22:00:
Af: Nora Thomsen

På lørdag afholdes det første DM i High Diving i de smukke rammer på Gymnastikhøjskolen i Ollerup.Arkivfoto, Ollerup Gymnastikhøjskole.

 

Når der springes High Diving 27 meter fra Operaen i Københavns Havn, så tiltrækkes mere end 20.000 publikummer til det store sus med de internationale stjerner, som rejser verden rundt. Dette fænomen har startet en interesse blandt danskere for selv at bestige de store højder.

Mens den lille gruppe af danske high divere tidligere har været henvist til stævner i udlandet for at få bedømt deres meritter, bliver det nu for første gang muligt at prøve kræfter med formatet i Danmark.
Lørdag den 12. september lyder således startskuddet til de første danske mesterskaber. Her vil udfordringen lyde på 12 meter platform for både herrer og damer.

- Med et første dansk mesterskab fra 12 meter, tror jeg, at vi får en platform for at udvikle High Diving miljøet i Danmark og skabe et fællesskab, som med årene kan indtage stadig større højder og repræsentere Danmark internationalt, udtaler Victor Valore, disciplinleder for udspring i Dansk Svømmeunion.

Der forventes deltagelse af tidligere danmarksmester i udspring Jonas Madsen fra FREM Odense og Annika Bornebusch, som har taget medaljer ved FINA Masters VM i Gwangju samt veteranen Jimmy Andersen, som igennem mange år har sprunget konkurrencer i udlandet.

Om konkurrencerne
Konkurrencerne består af tre spring: to spring i kvalifikationen og ét spring i finalen.
Startrækkefølgen i kvalifikationen afgøres ved lodtrækning.
Undervejs vil der blive afholdt en såkaldt ”freestyle konkurrence”, som er en uofficiel konkurrence, der ikke afvikles under Dansk Svømmeunion. I freestyle konkurrencen springes der på minitrampolin fra 5 meter platform.

Konkurrencerne afholdes i tidsrummet 15.30 – 17.30.

Corona-restriktioner i forhold til publikum
På grund af corona-situationen vil der kun være adgang for et begrænset publikum. Her kræves, at der søges om lov til at være publikum på e-mail: highdivingdenmark@gmail.com senest fredag klokken 16.00. Kun de, der får et positivt svar retur, vil få adgang.

Der vil være fri adgang for pressen.

Adresse: Gymnastikhøjskolen i Ollerup, Svendborgvej 3, Ollerup, 5762 Vester Skerninge.
Publikum og presse henvises til Ditlevvej for parkering.

Det er Dansk Svømmeunion der, i samarbejde med High Diving Denmark og Gymnastikhøjskolen i Ollerup, indbyder til konkurrencer i High Diving fra 12 meter platform.


Kontaktpersoner:
Victor Valore, disciplinleder for udspring i Dansk Svømmeunion, mobil: 25 37 69 14.
Mads Søndergaard, High Diving Denmark, mobil: 27 24 88 70.

 

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Mobil: 21 49 09 37 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.