Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

1
December
2023
Svømning - Svømmetider
Sigma Cup 2023, Birkerød

Birkerød Idrætscenter, svømmehal
2
December
2023

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


NÅM er ”læring i et langsigtet perspektiv”


12-07-2013 10:49:58:
Af: Anna Birkbak

I morgen går det løs på Island. Få et par kommentarer om forventninger fra Stefan Hansen her.


Da de bedste årgangssvømmere fra gruppe 1 var samlet til de Danske Årgangsmesterskaber i sidste uge, der blev afviklet under DM-L i Bellahøj, var det med et større stævne in mente.

 

For i denne weekend venter de Nordiske Årgangsmesterskaber, der for den unge gruppe af svømmere har større betydning for deres videre svømmekarriere og drømme.

 

NÅM-svømmerne var derfor ikke indstillet på at toppe 100% ved DÅM, men mange af dem svømmede hurtige tider alligevel. Det mener Stefan Hansen fra Gentofte Svømmeklub (og kommende assisterende NTC-træner). Læs med her:

 

Der har lige været DÅM for gr. 1 i forbindelse med DM-L. Hvad betyder det for deltagerne i NÅM i forhold til topning og vilje til at vinde?

”Jeg synes at, NÅM svømmerne viste god form under DÅM i sidste uge, og jeg fornemmede samtidigt på svømmerne, at de glæder sig rigtigt meget til NÅM. De virker alle sammen til at være sultne og tændte på at levere gode resultater på Island. Jeg regner ikke med, at det får noget betydning for NÅM-holdet, at de lige har svømmet DÅM. Det handler selvfølgelig om at være i god form, og samtidigt handler det om at være sulten, men det er jeg helt sikker på alle er.”

 

Så hvilke forventninger har du til niveauet hos vores egne svømmere og til mesterskabet generelt?
”For den her gruppe svømmere er det deres første internationale mesterskab med landsholdet, og det betyder at de fleste er spændte og lidt nervøse, men det skal vi nok hjælpe svømmerne igennem.

 
Jeg har generelt store forventninger til de svømmere, som stiller op for Danmark. Alle svømmerne er helt toppede til dette stævne. Vi skal have skabt en god stemning i truppen fra starten, og så skal svømmerne ud og levere personlige rekorder.


Jeg synes, at NÅM er et rigtigt godt stævne, som giver årgangssvømmerne en god mulighed for at komme ud og konkurrere med svømmere, som de ikke kender. Samtidig er det første skridt på vejen i processen mod at blive en international svømmer, og den viden som svømmerne tilegner sig her, skal de i de kommende år bygge videre på.


I år kommer Norge desværre ikke med nogle svømmere, og det er rigtigt ærgerligt for konkurrencen. Men det ændrer ikke på vores fokus i forhold til mesterskabet, som er læring i et langsigtet perspektiv, og mens konkurrencen kører skal svømmerne ud og levere resultater i form at gode tider og medaljer.”

 

Mange tak til Stefan for de mange kommentarer. Vi ønsker ham og hele truppen held og lykke på Island.
Tags: NÅM 2013

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.