Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

1
December
2023
Svømning - Svømmetider
Sigma Cup 2023, Birkerød

Birkerød Idrætscenter, svømmehal
2
December
2023

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Dansk Svømmeunion klar med nyt set-up for det Nationale Træningscenter


06-08-2019 13:00:00:
Af: Nora Thomsen

Dansk Svømmeunion kan i dag offentliggøre det set-up, der skal forme det Nationale Træningscenter (NTC) frem mod OL i Tokyo 2020. Det nye set-up skal blandt andet styrke sammenhængen mellem stærke klubmiljøer og NTC.


Det er med glæde, at Dansk Svømmeunion i dag kan offentliggøre, at Startfællesskabet A6 og Herlev Svømning bliver partnere for Dansk Svømmeunion og Team Danmark i forbindelse med forberedelserne til de Olympiske Lege.

 

Det sker med henblik på at tilbyde svømmerne et dagligt high performance træningsmiljø inden for rammerne af det Nationale Træningscenter (NTC) i perioden frem mod OL i Tokyo 2020.

 

Derudover er det også hensigten, at det nye set-up, som er færdigudviklet i dialog med blandt andet svømmerne, skal styrke kompetencer, viden og samspil generelt i dansk elitesvømning.

 

- Det er en helt ny måde at drive NTC på, som vi har store forventninger til i forberedelserne til OL i 2020. Det er ingen hemmelighed, at det har været en turbulent periode for svømmerne på NTC, og målet med det nye set-up er, at tilbyde svømmerne de bedst mulige betingelser for at forberede præstationer i verdensklasse. Det gør vi ved at styrke samspillet mellem NTC og to af vores stærke klubmiljøer i Startfællesskabet A6 og Herlev Svømning. Dermed sikrer vi, at de rigtige trænerkompetencer er til stede på bassinkanten samtidig med, at NTC fremover bliver et mere åbent og dynamisk miljø, der er i tråd med de værdier, vi har i dansk svømning, siger sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, og fortsætter:

 

- Vi har haft en konstruktiv dialog med svømmernes repræsentanter under udviklingen af det nye set-up og afholdt fællesmøde for alle nuværende NTC-svømmere, så alle har haft mulighed for at stille opklarende spørgsmål og komme med input. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tak til svømmerne for deres brugbare input i den del af processen.

 

I forbindelse med etableringen af det nye set-up på NTC har Team Danmark samtidig indgået aftaler med henholdsvis Herlev Kommune og Høje Taastrup Kommune, således NTC kommer til at træne i både Taastrup Svømmehal og i Hjortespringbadet i Herlev frem til OL 2020. Med fortsat træning i disse faciliteter håber Dansk Svømmeunion på at kunne sikre en kontinuerlig ramme om svømmernes hverdag i forhold til træning, konkurrence og uddannelse eller job.

 

Med aftalerne på plads med de to klubber vil NTC-teamet frem mod OL i Tokyo 2020 bestå af følgende:

  • Stefan Hansen, landstræner og overordnet ansvarlig for det samlede NTC-program
  • Mick Steen Nielsen, gruppetræner
  • Jon Langberg, gruppetræner
  • Nicolaj Poulsen, fysisk træner ved Dansk Svømmeunion
  • Lars Johansen, sportsfysiolog ved Dansk Svømmeunion og Team Danmark
  • Klaus Mortensen, massør ved Dansk Svømmeunion
  • Marlene Søby Vestergaard, fysioterapeut ved Team Danmark
  • Nina Due Stagis, sportspsykologisk konsulent ved Team Danmark

 

Herudover vil der senere blive tilknyttet to assisterende trænere, foruden at Team Danmarks øvrige faglige eksperter vil indgå regelmæssigt i NTC-teamet efter behov og aftale.

 

- Med det samlede team på plads frem mod OL er der en god kombination af fagligt stærke kompetencer og erfaringer fra international svømning fra både EM,
EM-J, VM, VM-J samt OL omkring svømmerne. Trænerne i NTC-teamet har desuden faglig baggrund i en træneruddannelse på Idrættens Træner-Akademi (ITA) eller en kandidatuddannelse i idræt, ligesom de alle har et solidt kendskab til dansk idræts kultur og værdier, siger Lars Green Bach. 

 

Fakta – Sådan fordeles arbejdsopgaverne i trænerteamet

Det daglige trænings-set-up vil tage udgangspunkt i en gruppering af NTC-svømmerne, som er baseret på en individuel sportslig vurdering. Overordnet set vil træningen komme til at foregå under ledelse og supervision af Dansk Svømmeunions landstræner, mens de to gruppetrænere og de to assisterende trænere vil stå med det daglige ansvar for træningen.

 

Landstræneren vil således få ansvaret for den overordnede struktur, periode-planlægning og træningsindhold samtidig med, at han er bindeled mellem svømmerne, de øvrige trænere samt de tilknyttede eksperter. Derudover skal Dansk Svømmeunions sportschef og landstræner drive samarbejdet med Team Danmarks sportsmanager og øvrige eksperter. Landstræneren vil ikke have ansvar for den daglig programskrivning, ligesom der kun vil være tale om deltagelse ved enkelte træningspas per uge.

 

Gruppetrænerne vil få ansvaret for den daglige programskrivning for deres respektive gruppe, ligesom de skal deltage ved størstedelen af gruppens ugentlige træningspas. Derudover skal trænerne deltage i aktiviteter såsom træningslejre og stævner, hvor NTC-svømmerne forventes at deltage. De assisterende trænere vil få ansvaret for at hjælpe gruppetrænerne med udførelsen af den daglige træning.

 

For yderligere information kan nedenstående kontaktes:

Sportschef, Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, mobil: 29 20 61 60.

Landstræner, Dansk Svømmeunion, Stefan Hansen, mobil: 29 31 10 27.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.