Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

19
August
2022
Svømning - Svømmetider
Nålestævne , Nakskov

Nakskov Idrætscenter, svømmehal
26
August
2022

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Pál Joensen træner helt igennem op til Danish Open


21-02-2015 20:20:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Den 24-årige færøske langdistancesvømmer ser ikke nogen grund til at nedtrappe sin træning lige foreløbigt.


Om lidt over en måned skydes dette års Danish Open traditionen tro i gang i det Nationale Træningscenter (NTC), hvor blandt andet Færøernes Pál Joensen vil være at finde på startlisten.

 

Men langdistancesvømmer, der til dagligt træner i NTC, har dog ingen planer om at trække i bremsen til træning for at sikre konkurrenceformen.

 

- Jeg vurderer ikke, at jeg har brug for nedtrapning op til Danish Open, når jeg allerede har taget kravtider til VM for Færøerne. Så jeg træner bare helt igennem, siger han til SvømmeSport og tilføjer:

 

- Det betyder dog ikke, at jeg ikke forventer at svømme godt til Danish Open, fordi det kører godt til træning, hvor jeg her de første to måneder af 2015 har haft fokus på teknikken.

 

Pál Joensen fortæller, at fordi VM–billetten i teorien er sikret, så har han overskud til at fokusere på sin teknik og finjustere den. Han har i øjeblikket især fokus på sine hoftebevægelser i vandet for at sikre mere kontrol over hans ben, så de ryger ned mod bunden, fortæller han.

 

- Når mine ben ryger ud til siden, så bremser det mig lidt. Så jeg har haft meget fokus på at have stabile hofter for at forhindre det, og jeg kan mærke i vandet og se på mine tider, at det virker, så jeg nu kan holde farten lidt bedre, selvom at jeg bliver træt, siger den 24-årige færing.

 

- Så det handler om at få det implementeret i forhold til mine løb, men jeg har ikke været til et stævne siden Doha (til VM på langbane tilbage i december, red.), hvorfor jeg glæder mig til Danish Open, så jeg kan se, hvad jeg har fået ud af min træning, tilføjer han.

 

Pál har foruden Danish Open en plads på startlisten til det såkaldte MOM Meet, som finder sted i midten af marts, hvor også The Vikings deltager.

 

Studie satte stopper for Sydafrika

Det bliver første gang, at svømning tager ham med uden for Danmarks grænser i det nye år, da han på grund af studie, i modsætning til de øvrige NTC-svømmere, måtte takke nej til træningslejren i Sydafrika tilbage i januar.

 

At han missede lejren, ser Joensen, der læser en HA Pro i Erhvervsøkonomi og Projektledelse på CBS, dog ikke noget problem i.

 

- Det er tidligt på sæsonen, og der var tale om en opstartstræningslejr. Så selvom at det selvfølgelig ville have været lækkert at være i Sydafrika, og jeg måske ikke har fået lige så meget sol som de andre, så er jeg i mindst lige så god form og føler mig klar til en ny sæson.

 

- Og det er jo målet med en opstartstræningslejr, sådan som jeg ser det, siger langdistancesvømmeren, der i stedet brugte alenetiden i NTC til at prøve andre træningsformer.

 

-Jeg var helt alene uden træner, så jeg kørte kun en gang om dagen i Bellahøj fra mandag til lørdag, som jeg plejer, og om eftermiddagen var jeg så slet ikke i vandet, men prøvede andre ting som roning, klatring og løb. Og det gav god inspiration, fortæller Pál Joensen, der især fandt klatring sjovt.

 

- Det er ikke så krævende, som de andre ting, jeg har prøvet, og derfor ikke så risikofyldt i forhold til overtræning. Så det er noget, jeg godt kunne finde på at prøve igen, fortæller han.

 

Læs mere om Danish Open 2015, som finder sted i NTC den 28.-31. marts, her.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.