Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Februar
2024
24
Februar
2024
24
Februar
2024

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Påsken har budt på god forberedelse hos Viborg Svømmeklub.


31-03-2018 11:56:52:
Af: Freja Marqurdt

I påskeferien har Viborg Svømmeklub sat ekstra fokus på træning for at få svømmerne klar til deres topning ved enten Danish Open eller Herning Open. Begge stævner afholdes midt i april. 


I påskeferien har de fleste klubber skruet op for træningen, og det gælder også i Viborg Svømmeklub. Her fortæller cheftræner Mia Duedahl til SvømmeSport, hvordan de i klubben har sat ekstra ind i påsken for at få svømmerne helt klar til deres topning i midten af april.

 

- Vores Elitehold trænede de første fire dage i påsken med et morgen-og et aftenpas, begge bestående af to timers varighed. Derudover har vi tre styrketræningspas og til de resterende fem vandtræninger var der dryland. Vi har i år valgt at holde fri de sidste dage i påsken, for at skabe en superkompensation, inden den sidste nedtrapningsperiode starter efter påsken, fortæller Mia Duedahl.

 

Den ekstra træning har givet pote, og Mia Duedahl kan allerede se nu, at svømmernes niveau har flyttet sig. Hun tror ikke, det skyldes de få dages ekstra træning, men derimod at svømmernes grænser er blevet rykket, og at de nu i højere grad tør give alt, hvad de har i sig.

 

- Vi startede påsken ud med at svømmerne skulle svømme en broken, og vi sluttede også af med én. Der var rigtig gode forbedringer bare på få dage. Både fordi svømmerenes form er blevet bedre, men mest fordi svømmerne tør afprøve deres grænser, og de er blevet bedre til at holde et rigtig godt fokus. Derudover var der en god opbakning fra alle, fortæller Mia Duedahl.

 

Påsken træning har været rettet imod at få svømmerne helt klar til topning i midten af april, hvor svømmerne fra eliteholdet i Viborg enten skal deltage ved Danish Open eller Herning Open. Specielt har aerobpower, anaerob power og sprint træning været i fokus.

 

- Nu skal svømmerne restituere godt henover de næste dage, og i næste uge og fremover skal de møde ind og fortsat holde fast i deres koncentration, og turde holde fast i deres gameplan, så nedtrapning og de sidste omgange med broken bliver spot on, fortæller Mia Duedahl.  

 

 

Nogle af svømmerne fra Viborg Svømmeklubs Elitehold. 

Copyright Mia Duedahl.

 

Cheftræneren forventer, at påskens træning har givet alle svømmerne en god portion læring, og at de alle har givet sig fuldt ud. Hun håber også, at træningen har indskærpet svømmernes fokus på, at de er i en topningsperiode, og at svømmerne agerer efter dette som en 24/7 atlet.

 

- Jeg ser et hold lige nu, der er et godt sted og svømmernes indsatser er gode. Jeg tror på, at holder de deres koncentration, og tør de være tro mod deres gameplan, når de står bag skamlen, så bliver både Herning Open og Danish Open to rigtig gode stævner for Viborg Svømmeklub, fortæller Mia Duedahl.

 

SvømmeSport takker Mia Duedahl for interviewet! Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.