Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Shoutout til trænerteamet i Viborg Svømmeklub


19-06-2020 15:36:31:
Af: Klaus Bach Christensen

Viborg-svømmere har trænet for fuldt blus under coronapausen, og det høster ros fra forældregruppen.


Trænerteamet i Viborg Svømmeklub består af cheftræner Mia Duedahl og andenholdstræner Peter Fulgsang. Som landets øvrige svømmetrænere har også den viborgensiske trænerduo måtte tænke kreativt under lockdownperioden af landets svømmehaller.

 

Til Viborg Stifts Folkeblad fortæller Mia Duedahl, at svømmerne har taget godt imod den noget alternative træning, og hun er sikker på, at træningen under coronapausen har været med til at udvikle svømmerne på den lange bane.

 

En af grundene til, at svømmerne har været glade for den landbaserede træning, skyldes i høj grad trænernes rolle som indpiskere, forklarer Camilla Hansen. Hun er mor til en svømmer på henholdsvis første- og andetholdet.

 

- Jeg er dybt imponeret over det engagement klubbens trænere har lagt i at tilrettelægge de seneste måneders træning for de unge mennesker. De har gjort en fantastisk indsats for at fastholde de unge mennesker i en træningshverdag og forsøgt at fastholde deres motivation og gode form.

 

Camilla Hansens to Viborg-svømmere, Magne og Mads Peter.

Foto: Privatfoto.

 

Svømmemoren forklarer, at svømmerne hver uge er blevet mødt af en ny træningsoversigt. Den har bestået af løb, cykling, styrke- og cardiotræning men også af flere kreative træningsøvelser.

 

- Svømmerne har lavet o-løb, hvor de skulle finde poster. De er blevet udfordret til at lave en Ironman Challenge, hvor de hver dag skulle lave opdateringer i holdets Facebookgruppe, om hvor langt de var kommet. Derudover har de været i skoven og lave alternative styrkeøvelser, hvor kreativiteten virkelig er blevet sat på spil.

 

Se her videoer om, hvordan du kommer godt #tilbageivandet som svømmer, træner og forældre.

 

En anden ting, som har gjort indtryk på forældregruppen under coronapausen, er ifølge Camilla Hansen trænernes fokus på hele tiden at inspirere og motivere svømmerne. Det har konkurrencer, udfordringer og samtaler bidraget til.

 

- Junior- og seniorgruppen har haft ugentlige Skypemøder, hvor de har talt om situationen. Det har både fungeret i hold og enkeltvis, hvis der har været behov for det, siger Camilla Hansen.

 

Svømmerne fik også en udfordring, hvor de skulle tegne figurer under deres løbeture.
Foto: Viborg Svømmeklub.

 

Hele det alternative træningsforløb blev afsluttet med en triatlonkonkurrence. Billeder derfra kan ses på Viborg Svømmeklubs Facebookside.

 

Tip gerne kommunikationskonsulent Klaus Christensen på klaus@svoem.dk, hvis du har en god svømmehistorie. 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.