Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Ellen Nielsen glæder sig til at kæmpe for Danmark


20-05-2018 07:44:19:
Af: Freja Marquardt

EJM-holdet skal deltage ved Glasgow International Swim Meet som en del af deres forberedelse frem mod sommerens Europæiske Juniormesterskab


I næste uge drager EJM-holdet mod Glasgow, hvor de skal deltage ved Glasgow International Swim Meet som en del af deres forberedelser frem mod sommerens Europæiske Juniormesterskab. 

 

Ellen Nielsen fra Esbjerg Svømmeklub kvalificerede sig til EJM i sin 200 IM til Danish Open, der blev afholdt på Bellahøj Svømmestadion tilbage i april, og hun glæder sig til at skulle ud og repræsentere Danmark sammen med resten af juniorlandsholdet.  Hun har tidligere deltaget ved Nordiske Mesterskaber, og det giver hende stærke følelser at skulle ud og forsvare de rød-hvide farver. 

 

- Jeg bliver helt vildt motiveret af at skulle ud og repræsentere Danmark til EJM. Det er noget jeg har kæmpet for så længe. Når det så endelige lykkedes, giver det mig motivation til at fortsætte, da jeg ved, at alt den hårde træning, jeg har lavet, giver pote i sidste ende. For mit vedkommende får jeg helt vildt meget lyst til at træne hårdt og gøre det godt til træning, når jeg ved, at jeg skal ud og kæmpe for Danmark.

 

- For mig handler EJM om at få en masse erfaring med mig videre, så jeg har en lille idé om, hvad de internationale mesterskaber byder på, hvis jeg er så dygtig og heldig at komme så langt. Derudover håber jeg også rigtig meget på at svømme under kravtiden til Great Danes på 200 IM, siger Ellen Nielsen. 

 

 

Ellen Nielsen fra Esbjerg Svømmeklub ser frem til at teste ny raceplan

af til Glasgow International Swim Meet. Foto: Privatfoto 

 

 

Som forberedelse til sommerens Europæiske Juniormesterskab skal hun sammen med resten af juniorlandsholdet deltage ved Glasgow International Swim Meet her i slutningen af maj måned, og det ser svømmeren fra Esbjerg også frem til.

 

- Til Glasgow International Meet skal jeg svømme 50, 100 og 200 fly samt 200 IM og 50 og 200 bryst. Jeg er IM svømmer og kvalificerede mig på 200 IM til de Europæiske Juniormesterskaber i tiden 2:19:9. Derfor har jeg sammen med min træner Bo Jacobsen valgt at blande de forskellige stilarter, så jeg får svømmet lidt af det hele. Så der på den måde er optimal forberedelse til EJM, ift. at få svømmet en super god 200 IM, siger Ellen Nielsen.

 

Ellen Nielsens forberedelse op til stævnet i Glasgow har været lidt kaotisk, da hun for kort tid siden fik ny træner, og fordi hun samtidigt bøvler med en skade. Svømmeren fra Esbjerg ser frem til at se, hvad hun kan præstere i Glasgow, hvor hun også skal teste ny raceplan af.

 

- Jeg har haft en del problemer med en skulderskade siden lidt før Danish Open, så jeg skal bruge stævnet i Glasgow til at se, hvor langt jeg er kommet i forhold til den skulderskade. Derudover er det ikke så lang tid siden, jeg har fået ny træner (Bo Jakobsen, red.) så der skal afprøves en masse nye ting af i forhold til at disponere min 200 IM anderledes. Jeg arbejdede med en lidt anderledes raceplan allerede til Danish Open, som der så er blevet bygget videre på siden, siger Ellen Nielsen. 

 

Siden Danish Open har Ellen Nielsen efter aftale med sin træner valgt, at skulderen skulle have en pause, så skaden kan gå i sig selv.  Derfor har hun de sidste tre ugers tid kun svømmet ben. 

 

- Jeg har ikke kunne træne optimalt de sidste tre uger, og derfor er jeg spændt på at se, hvor langt jeg er, når jeg skal ud og race i Glasgow. Men, da der har været et stort fokus på at svømme ben, er jeg blevet langt bedre til det. Specielt er mit undervandsarbejde blevet optimeret, siger Ellen Nielsen. 

 

Efter Glasgow International Swim Meet vil Ellen Nielsen igen vende tilbage til sin daglige træning hjemme i Esbjerg. Hendes træner har allerede lavet træningsplanen, som vil vare frem mod EJM. 

 

- Der vil komme endnu mere fokus på styrketræning og at optimere den frem mod EJM. Min træningsplan vil forløbe sådan, at jeg efter stævnet i Glasgow kommer til at træne rigtig hårdt i ca. 3 uger og så bruge de resterende 2 uger på nedtrapning. Undervejs vil være der være stort fokus på at splitte mine løb rigtigt, siger Ellen Nielsen.   

 

SvømmeSport takker Ellen Nielsen for interviewet.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.