Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

14
April
2024
Svømning - Svømmetider
Flipper Cup 4, Pandrup

Jetsmark Idrætscenter, svømmehal
14
April
2024

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Endelig: Træningslejr venter udviklingslandsholdet


23-10-2020 09:54:49:
Af: Klaus Bach Christensen

Udviklingslandsholdet gæster Herning Bad og Svømmehals flotte rammer.


På søndag den 25. oktober indleder udviklingslandsholdet en seks dages lang træningslejr i Herning – en landsholdsaktivitet som landstræner Stefan Hansen har set frem til.

 

- Træningslejren har været længe ventet. På grund af coronavirussen og de omsiggribende restriktioner har det desværre ikke kunnet lade sig gøre at mødes før nu. Svømmerne har trænet hver for sig i lang tid, og træningslejren giver endelig mulighed for at se hinanden igen og træne på tværs af klubmiljøerne, siger Stefan Hansen.

 

Udviklingslandsholdet er en gruppe af svømmere, som har vist særligt potentiale for at udvikle deres sportslige niveau, der kan udmønte sig i deltagelse i internationale mesterskaber på langbane for seniorer.

 

Sammen med landsholdet deltog udviklingslandsholdeti september i en event camp, der blandt andet bød på en national testseance. Testningen er det første skridt på vejen mod at tegne billeder af svømmernes individuelle fysiologiske profiler, og landstræneren glæder sig til at følge op på sidste måneds forskellige test.

 

- Svømmerne og deres klubtrænere har fået feedback på testseancen, og på træningslejren bliver det muligt at evaluere yderligere. Vi får selskab af vores sportsfysiolog Lars Johansen nogle dage, og vi kommer sammen til at følge op på, hvordan svømmerne nu arbejder med testresultaterne i deres daglige træning.

 

Se listen over svømmere udtaget til udviklingslandsholdet.

 

Fra den 25. til den 31. oktober er udviklingslandsholdet på træningslejr. 

Foto: Patrick Kraemer.

 

Dansk Svømmeunions fysiske træner Nicolaj Poulsen deltager også på træningslejren et par dage. Han skal ligeledes være med til guide svømmerne.

 

- Det er to store kapaciteter, som vi får glæde af, og de skal sammen være med til at give et professionelt løft af de ting, der skal foregå. Nicolaj Poulsen skal supervisere svømmerne under styrketræning og dryland, og således vejlede svømmerne på teknik, hvilket de også kan bruge fremadrettet i klubregi.

 

Det altoverskyggende fokus med træningsopholdet i Herning er at ryste svømmerne sammen. Udover 10 træningspas i vandet vil programmet bestå af forskellige sociale aktiviteter, som skal være med til at styrke kendskabet blandt svømmerne og give dem viden om, hvordan landsholdet som gruppe præsterer bedst muligt. Erfaringerne skal komme svømmerne til gode, når det igen bliver muligt at deltage i internationale mesterskaber.

 

De næste par dage tager vi en snak med Josefine B. Pedersen fra Svømmeklubben MK31 samt Christoffer H. Andersen fra Søllerød Svømmeklub om deres forventninger til den kommende træningslejr med udviklingslandsholdet.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.