Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

1
April
2023

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


EM-semifinalist: Som lille brød jeg mig ikke særlig meget om træningslejre


24-10-2020 12:50:21:
Af: Klaus Bach Christensen

Josefine B. Pedersen ser frem til igen at være en del af landsholdets professionelle setup.


Udviklingslandsholdet sætter i morgen kursen mod Herning for at deltage i en længe ventet træningslejr. En af de deltagende svømmere er Josefine B. Pedersen fra Svømmeklubben MK31, og hun glæder sig til at se de andre landsholdssvømmere og lære OL 2024 truppen bedre at kende.

 

- Normalt plejer vi at se hinanden ved flere stævner i løbet af året, men det har vi jo af gode grunde ikke kunnet. Jeg har stort set kun set mine holdkammerater og svømmet med og mod dem, så jeg glæder mig til at se de andre og komme lidt ud igen, siger brystsvømmeren og uddyber:

 

- Jeg forventer, at vi får en god og lærerig træningslejr. Jeg tror, man kan lære meget af at træne med nogle andre svømmere og trænere en gang imellem. Jeg håber derfor på at få nogle nye input og andre øjne på min svømning.

 

I fjor deltog Josefine B. Pedersen ved EM Kortbane i Glasgow, og hun krydrede blandt andet sin deltagelse med en semifinaleplads i 100 meter brystsvømning. Hun er derfor ikke ny i landsholdsregi og ved med andre ord, hvad der er i vente.

 

- Setuppet på en træningslejr med landsholdet er meget professionelt i og med, at der ofte er nogle af Dansk Svømmeunions og Team Danmarks eksperter, som deltager. Derudover er det fedt, at man samler nogle af landets bedste svømmere, og på den måde giver os mulighed for at træne sammen, siger Josefine B. Pedersen.

 

Læs også: Flere eksperter deltager i udviklingslandsholdets træningslejr.

Foto: Patrick Kraemer.

 

Den 21-årige svømmer fortæller, at et træningsophold, hvor hun har mulighed for at træne med sine konkurrenter, motiverer hende, da det presser hende til at yde sit bedste. Træningslejre har dog ikke altid været sæsonens højdepunkter.

 

- Da jeg var yngre brød jeg mig ikke særlig meget om træningslejre. Jeg syntes, det var alt for hårdt, men i takt med at jeg er blevet ældre, synes jeg mere om at være afsted – både med landsholdet og min klub, siger Josefine B. Pedersen.

 

Coronaepidemien har ramt dansk svømmesport hårdt og påvirker fortsat aktiviteter såsom konkurrencer. MK31-svømmeren fortæller, at hun havde frygtet, at de mange restriktioner ville have påvirket hendes svømning mere, end de reelt har gjort.

 

- Der har været nogle planer, der skulle ændres lidt, men lockdown perioden gav mig tid til at tænke over, hvad det egentlig er, jeg godt kan lide ved svømningen. Konkurrencedelen er helt klart noget, der motiverer mig meget, men jeg har også fundet ud af, at min tekniske udvikling, og det at konkurrere mod mig selv og mine egne tider giver mig en masse personligt, som jeg ikke vil være foruden, forklarer hun.

 

Josefine B. Pedersen ankommer i god form, og hun forklarer, at hun i øjeblikket arbejder på at forbedre sin anaerobe effekt og aerobe kapacitet. Af tekniske detaljer har brystsvømmeren fokus på at finpudse brystbensparkets afslutning og justere lidt på sin hovedstilling.

 

Se nedenfor videointerview med Josefine B. Pedersen og landsholdskammerat Matilde Schrøder fra EM i Glasgow.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.