Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


"Et inspirerende miljø"


06-10-2013 17:51:58:
Af: Anna Birkbak

Assisterende NTC-træner Stefan Hansen har nu været på posten i 2 måneder. Læs om hans oplevelse af Bellahøj her.


Stefan Hansen har en del år på bagen, når det kommer til trænergerningen. Han har blandt andet været cheftræner i Ballerup i flere år samt et år i Gentofte, før jobbet som assisterende NTC-træner dukkede op. Han afløste Bas Jan Stam den 1. august, og der er nu gået to måneder.

 

Vi har talt med Stefan for at høre lidt om den første tid:

 

Hej Stefan. Hvordan er de første to måneder på NTC forløbet?

Det er gået rigtig godt. Den første måned var jeg der alene med de svømmere, der ikke var til VM. 1. september kom Shannon Rollason og VM-svømmerne tilbage, og så er det ellers blevet mere almindelig hverdag. Tiden er gået med at forventningsafstemme, lære hinanden at kende og langsomt blive mere kendte med hinanden. I forhold til Shannon kan man sige, at jo mere tid, der går, jo flere ting kan vi snakke om, og jo mere vi arbejder sammen, jo mere involveret bliver jeg. Det er gået super fint.”

 

Hvilket miljø er det at komme ind i?

”Det er et ret inspirerende miljø. Jeg søgte jobbet fordi det var spændende og havde rigtig gode udviklingsmuligheder for mig. Der ligger jo en 2-3 rigtig dygtige svømmere, som har et internationalt niveau. De skal selvfølgelig have muligheden for at løfte deres niveau yderligere. Men vi skal have flere med op på det niveau. Generelt har svømmerne jo valgt NTC for at opnå de bedst mulige resultater med deres svømning, så det er fedt at mærke. I forhold til de nye svømmere, der er kommet til, så kan man også mærke de er trætte. Tingene foregår på et højere niveau på NTC, og der bliver stillet krav til dem.”

 

Hvordan ser du på EM?

”Jeg tager det stille og roligt. Men man kan mærke, at EM er vigtigt for hele gruppen af svømmerne i øjeblikket. Det er ikke noget, der fylder helt vildt meget til daglig, men det er klart noget, som NTC-svømmerne ”har sammen”. De har sådan set alle en reel mulighed for at kvalificere sig. For nogle er det jo også deres første internationale mesterskab, så det betyder en del.”

 

Mange tak til Stefan for svarene.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.