Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

14
April
2024
Svømning - Svømmetider
Flipper Cup 4, Pandrup

Jetsmark Idrætscenter, svømmehal
14
April
2024

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Sigma Swim: Succesen ved DHM-Å finalen 2015


02-02-2015 23:00:00:
Af: Mette F. Pedersen

Efter Sigma Swim vandt DHM-Å finalen i weekenden, har SvømmeSport fået et interview med den ansvarlige årgangstræner Lars Madsen. 


I weekenden blev der dystet i DM for hold for årgangssvømmere i Vesterbro Svømmehal. Sigma Swim lagde sig i front fra start og tog her til søndag eftermiddag titlen som Danmarksmestre med et forspring på 64 point ned til nummer 2. Triton snuppede 2. pladsen med 346 points, som var et forspring på 5 point til VAT Copenhagen med 341 points.

 

Foto: SvømmeSport

 

Er du tilfreds med weekendens resultater?

Jeg plejer at sige til svømmerene, at man aldrig må stille sig tilfreds og at der aldtid kan findes ting, man kan forbedre. Men jeg er utrolig glad og stolt på svømmernes vegne, over den måde de fik sejren hjem, og svømmede for hinanden hele weekenden.

 

Hvad er hemmeligheden bag jeres succes i weekenden?

Jeg tror den største grund til vores succes, skal findes i holdet. Jeg har sjældent oplevet sådan et sammenhold, og lyst til at hjælpe hinanden til at blive bedre. Der er altid en fantastisk stemning til træning, og en tro på, at det vi gør - både i vandet og til dryland, er det helt rigtige.
Derudover er der en god talentudvikling på de yngre hold, som gør det muligt at have et så bredt og godt hold.

 

Er der noget, du vil fremhæve fra weekenden?
Jeg synes ikke, at jeg kan fremhæve enkelte præstationer, efter sådan en weekend. Alle, uden undtagelse, leverede en fremragende indsats. Hvis jeg skal fremhæve nogen, så vil jeg fremhæve de svømmere som ikke var i vandet, som var med til at skabe en fantastisk stemning. De viste virkelig i denne weekend, at svømning også kan være en holdsport.

 

Hvordan kan det være, at I var klædt ud?

At vi klæder os ud, er blevet en tradition, som Winnie Faber startede for en del sæsoner siden. Og vi synes, det er med til at skabe en ekstra god stemning og fest til sådan et mesterskab. I år blev det Fightere, så må vi se, hvad vu kan finde på næste gang.

 

Hvor mange gange om ugen træner Sigma Swims årgangshold til dagligt?
99 drenge/01 piger, træner 12 timer i vandet om ugen, og 00 drenge/02 piger træner 10,5 timer. Fordelt på henholdsvis 7 og 8 træningspas. På den sidste halvsæson, er det blevet til 30 km/uge for den ældste gruppe og 26 km/uge for den yngste gruppe. 
Hertil kommer ca. 4 timers dryland (red. landtræning), som kun består af træning med egen vægt og medicinbolde.

 

Hvad er jeres næste mål?

Vi er i den dejlige situation, at hele holdet allerede er kvalificeret til Danske Årgangsmesterskaber på langbane til sommer. Så vi har god tid til at fokusere på dette stævne, hvor vi igen går efter at være et af de dominerende hold. Og alt efter hvordan udtagelseskriterierne bliver til NÅM, så går vi også efter at få så mange med som muligt.

 

 

 

SvømmeSport takker Lars Madsen for kommentaren efter weekendens sejr ved DHM-Å. 

Det bliver spændende at følge de unge svømmere i fremtiden.
Tags: Sigma Swim

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.