Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


To sølvmedaljer og en bronzemedalje til Danmark søndag aften ved EM på kortbane


06-12-2015 19:42:00:
Af: Nora Thomsen

Sølv og bronze til Jeanette Ottesen samt sølv til Viktor B. Bromer – hertil to danske rekorder og en nordisk rekord.


Pressemeddelelse, udsendt af Dansk Svømmeunion i dag, søndag, den 6. december:

Søndag eftermiddag blev det sidste finaleafsnit sat i gang ved Europamesterskaberne på kortbane 2015. Her ventede flere særdeles spændende løb med dansk deltagelse.

For Jeanette Ottesen blev det en travl og ekstra krævende aften, da hun både svømmer finale i 100 m butterfly og semifinale samt finale i 50 m fri.

I finalen i 100 m butterfly formår 27-årige Jeanette Ottesen at svømme en flot sølvmedalje hjem til Danmark i den udmærkede tid, 55,68, som er blot 36/100 sekunder fra hendes egen danske rekordtid på distancen.
Guldet bliver her svømmet hjem af svenske Sarah Sjøstrøm i tiden 55,03 mens bronzen går til den tyske svømmer, Alexandra Wenk, i tiden 56,43.
Et godt disponeret løb af Jeanette Ottesen fra Vejle Svømmeklub Triton/NTC, som i torsdags også svømmede sølv hjem på den halve distance – 50 m butterfly.

Forud for denne finale havde Jeanette Ottesen sikret sig en finaleplads i 50 m fri semifinalerne ved at tilbagelægge de 50 m fri i tiden 24,12, hvilket rakte til en samlet fjerdeplads for danskeren.
I finalen i slutningen af søndagens afsnit, hvor man efterhånden må forvente, at energien er ved at være brugt op, svømmer Jeanette Ottesen alligevel en herlig bronzemedalje hjem i tiden 23,94.
Guldet bliver her kæmpet hjem af den hollandske svømmer, Ranomi Kromowidjojo, som er både verdensrekord og europarekordholder på distancen, i tiden 23,56, mens sølvmedaljen går til svenske Sarah Sjøstrøm i tiden 23,63.
Om aftenens hårde program for Jeanette Ottesen udtaler sportschef Lars Green Bach:
 
- Det er altid en hårdfin balance at vurdere, hvor og hvordan kræfterne skal investeres. Og her må man sige, at Jeanette Ottesen forud for finaleafsnittet valgte en modig og offensiv satsning, som viste sig at holde hele vejen igennem. Det kan jeg kun have stor respekt for, lyder det fra Dansk Svømmeunions sportschef, Lars Green Bach.  

Med ovenstående flotte resultat bliver Vejle Svømmeklub Triton/NTC-svømmerens samlede medaljefangst ved disse Europamesterskaber på i alt tre.

Forud for Jeanette Ottesens finale i 50 m fri var der dog en anden dansker i bassinet, som bestemt også kunne gøre sig gældende i medaljestriden.
Således stod Viktor B. Bromer klar da finalen i 200 m butterfly blev sat i gang. Og Aalborg-svømmeren var virkelig sulten søndag aften. Her blev kortbanebassinet flænset i ny dansk og nordisk rekordtid til 22-årige Viktor Bromer i fantastiske 1.51,62, hvilket rækker til en sølvmedalje til danskeren. Viktor Bromer forbedrer her sine egne rekorder med 19/100 sekunder. En stærk præstation af Viktor Bromer, der først med dette løb svømmer med i finaleafsnittet ved disse mesterskaber. Det var imidlertid ikke noget, som Aalborg-svømmeren lod sig mærke med, kan man roligt sige.
Som ventet kunne Viktor ikke følge trop med den ungarske svømmer, Laszlo Cseh, som da også vinder guld i ny Europarekord-tid 1.49,00.
Ifølge sportschef Lars Green Bach vælger Viktor Bromer forud for løbet den helt rigtige strategi, gående ud på at holde fokus på sit eget løb og ikke lade sig distrahere af sidemandens løb. En strategi, som viste sig at være aldeles fornuftig.
Bronzemedaljen blev svømmet hjem af svenske Simon Sjødin i tiden 1.52,89.
 
For Magnus Jakupsson stod den søndag eftermiddag på semifinaler i herrernes 50 m rygsvømning. Forud for eftermiddagens løb satte Farum-svømmeren dansk rekord på distancen i indledende afsnit i tiden 24,01. Her forbedrer Magnus sin egen rekord med 5/100 sekunder.
Denne rekordtid kom imidlertid ikke til at gælde mange timer, da den 21-årige svømmer i semifinalerne forbedrer rekordtiden med yderligere 17/100 sekunder i 23,84. En stærk tid, som også er under kravtiden til VM-kortbane i Canada til næste år. Et virkelig fornemt punktum på disse mesterskaber for den unge Farum-svømmer, tør siges. Med den store danske rekordpræstation slutter Magnus Jakupsson som samlet nummer 11, hvilket igen er en forbedring af danskerens rangering. Ved disse mesterskaber opnår Farum-svømmeren at deltage i to semifinaler, hvilket er rigtig god erfaring at tage med hjem til den videre træning.

Se alle dagens resultater her.

Opsamlende på EM på kortbane 2015
Med de fem konkurrencedage i hus kan der gøres lidt status på det danske holds resultater.
Holdet returnerer til Danmark med i alt fire medaljer fordelt på tre sølv- og en bronzemedalje.
Sølvmedalje i damernes 50 m butterfly til Jeanette Ottesen.
Sølvmedalje i damernes 100 m butterfly til Jeanette Ottesen.
Bronzemedalje i damernes 50 m fri til Jeanette Ottesen.
Sølvmedalje i herrernes 200 m butterfly til Viktor B. Bromer.

Opsamlende vurderer sportschef Lars Green Bach, at mesterskaberne har resulteret i mange positive iagttagelser.

- Vi tog afsted med et hold bestående af få erfarne svømmere og flere unge svømmere uden erfaring ved store internationale seniormesterskaber. I den kontekst er det rigtig godt at kunne konstatere, at svømmerne leverer rigtig mange gode præstationer, de forbedrer deres rangeringer og sætter personligt bedste-tider. Det er glædeligt, idet det viser, at svømmerne er på vej med en rigtig god udvikling, som der nu skal arbejdes videre på hjemme i Danmark, lyder det fra Lars Green Bach, som fortsætter:

- Svømmerne har arbejdet godt og målrettet og leveret flotte resultater. Det er vigtigt og værdifuldt i forhold til det lange perspektiv. Endelig vil jeg også fremhæve de gode finaler, der er blevet svømmet. Her ikke mindst den flotte dame-holdkap præstation i 4 x 50 fri finalen, hvor alle løfter niveauet og Jeanette Ottesen er god til at føre an for de mindre rutinerede svømmere og skabe positiv energi til hele holdet, lyder det afsluttende fra Lars Green Bach i Netanya, Israel.


Det danske hold flyver hjem til Danmark i morgen, mandag, og har forventet ankomst i Kastrup Lufthavn klokken 17.00. Holdet er med fly fra Istanbul – flyinfo: TK 1785.

For kontakt til holdet kan sportschef Lars Green Bach kontaktes på mobil: 29 20 61 60. Lars er med holdet i Israel.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937




Tags: EMK2015

 

Se de seneste nyheder

21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.

 
19-04-2018 22:44:44

 

 

 Landstræner Dean Boles evaluerer Danish Open, som blev afholdt på Bellahøj Svømmestadion i sidste uge. 


 
19-04-2018 21:35:53

Nikolaj Kirketerp-Møller har høje forventninger til sig selv, når der på søndag afholdes DM i bassinlivredning. Her får han at se om træningsplanen har båret frugt, og han går efter at kvalificere sig til VM.