Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
24-04-2018 21:47:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


”Fokus bliver at få svømmet nogle løb på langbane”


19-01-2016 19:50:49:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Vikings svømmeren Sebastian Ovesen (Kvik Kastrup) er med, når Great Danes og Vikings først deltager ved stævne i Antwerpen i den kommende weekend og senere træningslejr og Euro Meet i Luxembourg.


I weekenden drager Vikings holdet og Great Danes af sted til Antwerpen, hvor de sammen deltager i stævne. Herefter tager de videre på træningslejr i Luxembourg for til sidst at slutte af med Euro Meet, også i Luxembourg den 29. – 31. januar.

Både stævnerne og træningslejren er gode muligheder for svømmerne til at komme i gang med langbanesæsonen og få prøvet kræfter med international konkurrence.

Sebastian Ovesen fra Kvik Kastrup er en del af Vikings holdet, og han er mere end klar, når truppen først drager mod stævnet i Antwerpen, hvor han skal svømme primærløbene 100 og 200 fri.

 

- Stævnet er det første stævne i langbanesæsonen for mig, så det handler mest om at komme godt i gang med langbanesæsonen samt få prøvet nogle forskellige ting af for at se, om der er noget, jeg skal arbejde videre med, fortæller Sebastian. Jeg vil også gerne svømme mig i finalerne, så jeg får flere chancer for at arbejde med forskellige ting og flest mulige stævnemeter i mine primære løb.

 

Sebastian ser frem til både at skulle deltage ved stævnet i Antwerpen og Euro Meet i Luxembourg og ser det som en fordel, at der er blevet lagt en træningslejr for svømmeren herimellem.

 

- Fokus bliver at få svømmet nogle løb på langbane, samt på træningslejren at få svømmet en masse meter på langbane, da jeg ikke normalt træner på langbane så ofte, fortæller Sebastian. Kombinationen af to stævner med træningslejr mellem giver også god mulighed for at sammenligne forskellige måder at svømme mit primære løb, som er 200 fri på. Jeg skal blandt andet arbejde meget med længden på mit undervandsarbejde for at finde den rette længde for at få mest muligt ud af denne del af mit løb.

 

Udover gode muligheder for at konkurrere og træne på langbane, ser Sebastian også frem til den internationale konkurrence, der venter ham ved begge stævner.

 

- Hvad angår stævnerne, håber jeg på, at de vil bidrage med en masse erfaring i at svømme internationale konkurrencer, udtaler han. Dette er væsentlig anderledes end at svømme mod de samme personer hver gang herhjemme. Man ved aldrig, hvor hurtige eller hvordan de andre svømmer, hvilket stiller krav til, at man 100% kan svømme sit eget løb og ikke fokuserer på de andre.

 

Netop en ting, som Sebastian mener at kunne benytte sig af, når sæsonen topper.

 

- Dette kan jeg nemlig bruge op mod mit primære fokus i denne sæson, som er Danish Open, som jo er OL-kvalifikation stævnet, de der kan komme udlændinge med i finalen her. Træningslejren skal bruges til at fortsætte med at arbejde udholdenhed, som er det fokus, vi har i vores træning i øjeblikket.

 

Når Vikings og Great Danes fra den 29. – 31. januar slutter af med Euro Meet i Luxembourg, har Sebastian et klart mål, der kan give ham en masse erfaring.

 

- Euro Meet plejer at være et ret stærkt stævne, så jeg håber på at svømme mig i finalen, så jeg kan få lov til at svømme mod nogle virkelig gode svømmere fra de andre lande og klubber, der deltager ved stævnet.

 

Følgende Vikings og Great Danes svømmere tager med, når stævnerne og træningslejren løber af stablen:

Julie Aglund Lauridsen, Triton Ballerup / NTC

Emilie Beckmann, Tune IF / GTI / NTC

Sarah Bro, Gentofte Svømmeklub / NTC

Sebastian Ovesen, Svømmeklubben Kvik, Kastrup

Julie Kepp Jensen, JGI / A6

Caroline Erichsen, Sigma Swim Birkerød

Amalie Mikkelsen, Hovedstandens Svømmeklub / NTC

Christina Munkholm, Køge Svømmeklub

Magnus Jákupsson, Farum Svømmeklub

Christian V. Rasmussen, STO / OSK

Nicolas Blanch, Aalborg Svømmeklub

Marcus Krøyer Svendsen, Svømmeklubben Kvik, Kastrup

 

Stævnet i Antwerpen svømmes i den kommende weekend, altså den 23. og 24. januar.

Euro Meet i Luxembourg svømmes fra den 29. – 31. januar, hvor også juniorlandsholdet deltager.

Imellem disse to stævner vil Vikings og Great Danes svømmerne være at finde ved den forberedende træningslejr i Luxembourg.

 

Vi følger naturligvis begge stævner her på siden, og mere information vil komme op i løbet af de kommende dage. 

 

Sebastian Ovesen. Foto: Privat.Se de seneste nyheder

24-04-2018 22:00:00

Der er stadig åbent for tilmelding til første udgave af holdstævnet i september 2018.

 
24-04-2018 21:47:00

De danske juniorsvømmere, der til sommer skal repræsentere Danmark til EM Junior 2018, er rejst til Norge, hvor de skal uddannes og rystes sammen.

 
22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub