Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Danmarks Olympiske Håb er klar til Bermuda


25-01-2016 12:39:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Viktor Bromer tager sammen med syv andre Olympic Hopefuls svømmere til Bermuda, hvor der skal trænes og forberedes op mod OL.


Ved DR’s store sportsshow Sport 2015 i BOXEN i Herning for lidt over to uger siden blev Viktor Bromer (Aalborg Svømmeklub) kåret som Danmarks Olympiske Håb, og nu er forberedelserne til OL da også i fuld gang.

Sammen med syv andre Olympic Hopefuls svømmere rejser Viktor Bromer i morgen til Bermuda, hvor der venter en 15 dages lang forberedelsescamp op til OL i Rio til sommer. En træningslejr, som Viktor ser frem til:

 

- Jeg håber på at få en god tur med de andre OL-svømmere, fortæller Viktor, der allerede er udtaget til OL.

 

I alt fem svømmere er på nuværende tidspunkt udtaget til OL, og udover Viktor Bromer er det Jeanette Ottesen, Lotte Friis, Rikke Møller Pedersen og Mie Ø. Nielsen.

Viktor kan derfor rette al fokus mod OL, når træningslejren på Bermuda går i gang. Og der er en hel særlig grund til, at valget af destinationen netop faldt på Bermuda. Her er klimaet det samme som i Rio, hvilket gør, at temperaturen og luftfugtigheden vil være lig med den, vi finder ved OL til sommer.

Dette er dog ikke noget, som Viktor ser som den største udfordring.

 

-  Der er jo et halvt år til Rio, så selvom klimaet er det samme, kommer det nok til at være meget anderledes til OL, udtaler Viktor.

 

Til gengæld vil der også være en del fokus på ændringen af svømmernes døgnrytme, da den vil se en del anderledes ud til OL. De indledende heats er nemlig sat til at skulle svømmes ved en 14 tiden, mens finalerne vil afvikles klokken 22. En ændring, som de danske OL-svømmere kan få mulighed for at få afprøvet på træningslejren på Bermuda.

 

- Som jeg ser det, er det en øvelse, som vi laver på træningslejren for at se, hvor let vi har ved at ændre vores døgnrytme, og hvor længe der går, før vi kan præstere optimalt, udtaler Viktor herom.

 

For Viktor selv kommer fokusset særligt til at ligge på den skade i foden, som han har døjet lidt med, og han håber derfor på at kunne komme mere og mere i gang med ordentlig træning på Bermuda.

 

- Mit eget fokus bliver på min skade i foden, og ligeså stille komme i gang med at svømme mere og mere ben igen, fortæller han. Jeg har også tænkt mig at arbejde videre med min armstyrke, som jeg har gjort her i min skadeperiode.

 

- Som hovedregel har jeg ikke ændret noget i min træningsplan, men jeg har taget tiltag og udstyr i brug, så det jeg er vant til bliver mere udfordrende, fortæller Viktor videre om træningen op mod OL.

 

Viktor Bromer og de resterende syv svømmere tager som nævnt af sted mod Bermuda i morgen, og Viktor er i den grad klar til at hoppe i bassinet.

 

- Så længe jeg har en pool og min træner, er det ikke så vigtigt, hvor i verden jeg befinder mig, slutter Viktor af.

 

De otte Olympic Hopefuls svømmere, der skal med til Bermuda er:

Lotte Friis (Gentofte Svømmeklub / North Baltimore Aquatic Club (NBAC), USA)

Mie Ø. Nielsen (Aalborg Svømmeklub)

Rikke Møller Pedersen (Holbæk Svømmeklub/NTC)

Viktor Bromer (Aalborg Svømmeklub)

Pál Joensen (Aalborg Svømmeklub/NTC)

Mads Glæsner (Sigma Swim Allerød/Trojan Swim Club, USA)

Daniel Skaaning (STT/VAT-CPH/NTC)

Magnus Westermann (Herlev Svømning)Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.