Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
Januar
2020
24
Januar
2020

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


DSTS-formand Rene Thomsen ser frem til Dansk Svømme Award 2016


12-02-2016 08:00:00:
Af: Anna Birkbak

”Det er den helt rigtige vej, og vi glæder os helt vildt.” Læs interviewet med Rene Thomsen her.


Da SvømmeSport torsdag formiddag får fat på formanden for Dansk Svømmetræner Sammenslutning, Rene Thomsen, er han på vej til Færøerne for at besøge den nye 50 meter-pool, Palls Høll, opkaldt efter Pal Joensen.

 

- Det er en privat rejse, men jeg har et par svømmere fra Bernstorffsminde Efterskole med, og vi skal op og se det hele. Det bliver super spændende.

 

Vi kommer dog hurtigt til at tale om det kommende awardshow, Dansk Svømme Award 2016, der skal afholdes i Cirkusbygningen den 19. april i et samarbejde mellem Dansk Svømmeunion og netop DSTS:

 

- Det er den helt rigtige vej at gå, og vi er super glade for, at vi kan få mere samarbejde med svømmeunionen, fortæller Rene Thomsen. Det er en fed opgave, som vi løser i fællesskab, og der er ikke noget, vi hellere vil, end at samarbejde om at løfte dansk svømning.

 

For Rene Thomsen er der især spændende perspektiver i samarbejdet, når det kommer til fire af priserne, nemlig Årets Dame- og Herresvømmer, samt Årets Træner og Årets Upcoming Træner. I DSTS har man nemlig kåret årets svømmer (kun en enkelt pris) og årets trænere i over tyve år, herunder årets årgangs-, junior- og seniortræner. Men den 19. april vil disse priser nu i langt mere formel og festlig stil blive overrakt, og det glæder Rene Thomsen:

 

- Udnævnelsen af årets svømmer og årets trænere har ligget hos DSTS lige så længe, de er blevet uddelt. Jeg vil tro, at det har kørt i over 20 år. Der er en tradition for, at årets træner har et indlæg på Aqua Clinic’en, og til min første Clinic i starten af halvfemserne kan jeg da huske, at der var sådan et indlæg. Så vi glæder os helt vildt, og vi ved, at Copenhagen Event Company kan løfte sådan nogle events. Tidligere var prisuddelingerne desuden meget uformelle, og det var synd for både svømmer og trænere. De fortjener hæderen, anerkendelsen og skulderklappene for det store arbejde. Så i år bliver det super fedt, og Cirkusbygningen vil gøre det hele meget mere højtideligt og festligt.

 

Rene Thomsen fortæller desuden, at der er opbakning til prisuddelingen fra mange parter. Medlemmerne af DSTS bakker op om ideen, og i januar måned havde Dansk Svømmeunion og DSTS et opstartmøde med tidligere svømmestjerner som Jacob Carstensen og Louise Ørnstedt. De udtrykte stor begejstring over tiltaget, og var blot kede af, der aldrig havde været noget lignende i deres svømmetid.

 

Det er udelukkende medlemmer af DSTS, som kan stemme blandt de nominerede i udnævnelsen af Årets Træner og Årets Upcoming Træner, mens pristildelingen af Årets Dame- og Herresvømmer afgøres ved åbne afstemninger på Dansk Svømmeunions hjemmeside. På den måde holder man altså stadig fast i den tidligere ide bag trænerpriserne:

 

- Vi synes stadig, at det skal være kollegerne i samme stillinger rundt om i klubberne, de ligesindede, som stemmer på årets trænere. På den måde er det stadig det kollegiale skulderklap man får, når man vinder prisen. Årets Træner vil typisk være én, som har leveret resultater, som virkelig skinner igennem, mens Årets Upcoming Træner kan være talentudvikleren i en klub, eller én, der har bygget et stærkt miljø op fra bunden. Vi vil gerne hædre de trænere, som skaber talenterne, der måske på et tidspunkt rykker videre til en større klub eller NTC. Den træner har jo en stor andel i svømmerens udvikling, og det skal også hædres. Så jeg håber, at folk sender noget ind og indstiller kandidater, slutter Rene Thomsen.

 

Du kan læse meget mere om indstillingerne, nomineringerne og pristildelingen på Dansk Svømmeunions hjemmeside.

 

Husk at der er deadline for indstilling til priserne allerede på søndag den 14. februar! Læs mere i pressemeddelelsen.Se de seneste nyheder

20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC. 

 
09-01-2020 07:23:00

Opsigelsen skyldes et ønske i familien om at vende hjem til Island oven på 13 år i Danmark.

 
05-01-2020 12:50:00

Den fornemme hæder blev tildelt svømmeren fra AGF Svømning/NTC ved den årlige sportsgalla ”Sport 2019” i Jyske Bank BOXEN i Herning lørdag aften.