Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

13
November
2019
Svømning - Svømmetider
ISK Klubmesterskab 2019, Ikast

Ikast Svømmecenter (træningshallen)

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Tre forventningsfulde kandidater til Dansk Svømme Award 2016


10-03-2016 14:45:00:
Af: Anna Birkbak

De tre nominerede glæder sig utroligt meget til en fest for SvømmeDanmark i Cirkusbygningen den 19. april.


Om lidt over en måned afholdes det første Dansk Svømme Award, som vil hylde dansk svømmesports største profiler og stærkeste kræfter. Der skal uddeles i alt ni priser samt udnævnes et nyt medlem til Svømmesportens Hall of Fame.

 

Kort sagt er der tale om en svømmefest på land af de helst store.

 

Dette glæder tre af de nominerede kandidater sig rigtig meget til – det drejer sig om Katrine Zinck Leth-Espensen, Viktor Bromer, samt Lars Heeno Rasmussen.

 

- Jeg er meget beæret og overrasket, det må jeg ærligt indrømme, dén havde jeg ikke set komme, fortæller Katrine Zinck Leth-Espensen, der er konkurrencelivredder og nomineret til Den Gyldne Badehætte for sit engagement i og evne til at udbrede sin sport samt sine internationale resultater. De to andre i kategorien er sindssygt dygtige elitesvømmere og kendte ansigter, så jeg føler mig lidt ”uden for kategori” her. Det er vildt at komme med i pulje sammen med dem. Derfor er jeg meget glad og stolt! Det er dejligt at få det skulderklap, når man bruger meget tid på sin sport.

 

  

Her ses Katrine i aktion og med sin EM-guldmedalje i board race om halsen.

 

Også Viktor Bromer, der er nomineret til prisen som Årets Danske Herresvømmer, er glad for nomineringen. Han anerkender desuden, at prisens to andre nominerede begge er med i kapløbet, på trods af at de har søgt ud over landets grænser:

 

- Det er spændende at være nomineret til det første Dansk Svømme Awards, fortæller Viktor Bromer. At de to andre nominerede desuden har fundet deres egen vej i udlandet viser, at man kan få noget ud af sin svømning på mange måder. Derudover er det jo en stor sport med mange muligheder for at have forskellige talenter i forskellige løb og sportsgrene, også udspring, åbent vand og vandpolo. Det synes jeg er fedt.

 

  

Viktor Bromer da han vinder EM i Berlin 2014 og med sin sølvmedalje om halsen ved EM Kortbane i Netanya 2015.

 

En helt særlig pris, der i mange år har ligget hos Dansk Svømmeunions Breddesektion, er Årets Ildsjæl. Her er fire dygtige og passionerede frivillige nominerede til prisen, og én af dem er Lars Heeno Rasmussen fra Helsingør Svømmeklub. Han ser et felt af seje ildsjæle, der alle leverer store frivillige bidrag i deres klubber:

 

- Det er meget spændende at være nomineret til prisen som Årets Ildsjæl. Det er jo den mest spændende fase, når man er nomineret, for den største anerkendelse er at være nomineret – resten er mere et kapløb. Men jeg sætter virkelig stor pris på anerkendelsen for det arbejde, jeg har lavet igennem mange år både som frivillig og i bestyrelsen i Helsingør Svømmeklub. Jeg kender desværre ikke de andre nominerede, men jeg kan læse, at de jo også har drevet meget for deres klub i den frivillige ånd. Det bliver svært at sige, hvem der løber med prisen.

 

  

Lars Heeno Rasmussen er en synlig og vigtig figur i Helsingør Svømmeklub.

 

Alle tre nominerede er – ud over nomineringen – glade for at kunne repræsentere deres sport eller arbejde på hver sin måde, og de håber det kan være med til at sætte fokus på den lange række af de vandsportsgrene og muligheder, der findes: Dette gælder især konkurrencelivredderen Katrine Zinck Leth-Espensen:

- Konkurrencelivredning er jo en lillebitte sport i Danmark sammenlignet med svømning, og jeg udøver jo bare min sport, fordi det er sjovt. Så at blive inviteret føles kæmpestort, og jeg glæder mig meget til den 19. april.

 

Stoltheden over tilknytningen til sporten hører man desuden også hos Lars Heeno Rasmussen, der afsluttende fortæller lidt om det arbejde i Helsingør Svømmeklub, han er nomineret for:

 

- For mit vedkommende er jeg utrolig stolt over det udviklingsarbejde, vi har skabt i klubben, med tilknytning til Team Danmarks Talent og Eliteprogrammer. Vi har skabt en struktur på talentudviklingen, fordi vi har stræbt efter et sundt udviklingsmiljø, der på sigt skal skabe et kraftcenter for både klubben selv om mange mindre klubber på Nordsjælland. Så uanset hvem det bliver, så glæder jeg mig helt klart til en fed aften med andre mennesker, hvor svømningen er i højsædet, slutter Lars af.

 

Besøg siden med alle de nominerede, hvor du stadig kan stemme frem til søndag d. 13. marts!

 

Køb billetter til showet på Billetnet.dk.Se de seneste nyheder

10-11-2019 21:51:00

Fire aktive dage i bassinet i Esbjerg er afsluttet med udtagelse af 23 svømmere til EM på kortbane samt otte svømmere til NM på kortbane.

 
08-11-2019 18:07:00

Den tidligere elitesvømmer er i dag indehaver af rekorden i at være verdensrekordholder.

 
07-11-2019 07:50:00

De kommende Årgangstræner- og Børnetræneruddannelser har frist for tilmelding henholdsvis den 18. december for Årgangstræneruddannelsen og 11. december for Børnetræneruddannelse.
 

 
06-11-2019 09:28:00

Svømmere fra 58 danske klubber har meldt deres ankomst ved DM på kortbane i Svømmestadion Danmark.

 
03-11-2019 21:00:00

Det danske hold kommer i 2019 til at bestå af 21 svømmere.