Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


”Jeg glæder mig til en festlig aften i godt selskab med SvømmeDanmark”


24-03-2016 18:40:55:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Tidligere elitesvømmer Karen Egdal glæder sig over det nye tiltag, Dansk Svømme Award, og hun ser frem til at deltage ved eventet og hylde de danske svømmere.


Dansk Svømmeunion og Dansk SvømmeTræner Sammenslutning (DSTS) er som bekendt gået sammen om at stable det nye show Dansk Svømme Award på benene, der afholdes den 19. april i Cirkusbygningen i København. Tidligere elitesvømmer Karen Egdal, der selv deltager ved den store svømmefest, mener, at showet er en rigtig god idé og tiltrængt inden for svømningens verden.

 

- Jeg synes, at det er en rigtig god idé at afholde sådan et awardshow. Det er et fint tiltag af DSTS og Dansk Svømmeunion. Fodbold og motorsport har jo gennem en årrække haft tilsvarende awardshows, og når de kan, så kan SvømmeDanmark også!, fortæller hun og fortsætter:

 

- Danmark har efterhånden flere dygtige svømmere med bl.a. Europa- og verdensmesterskaber i bagagen og høje placeringer på verdensranglister. Det burde SvømmeDanmark kunne blive endnu bedre til at promovere. Jeg har dog forståelse for, at det kan være svært i forhold til det evige "problem" om, at svømning ikke er lige så seervenligt som fodbold eksempelvis er, når man snakker om eksponering af sporten, penge, sponsorer m.m. Det hele hænger jo sammen. Jeg tror, at man skal tænke kreativt. Resultaterne i bassinet taler jo ofte for sig selv. Et sådant kommende awardshow, som forhåbentlig vil blive et årligt tilbagevendende event, kan da være med til at promovere SvømmeDanmark.

 

- Jeg forventer og håber på, at SvømmeDanmark får gjort opmærksom på sig selv og ikke mindst alle de profiler; nuværende som tidligere aktive, trænere, frivillige m.m., som fortjener at blive hædret. Der har jo ikke tidligere været tradition for at afholde sådan et show i dansk svømning, så personligt synes jeg, man skal slå det lidt stort op her første gang og huske at tænke hele vejen rundt. Så må der evalueres efterfølgende. Med det mener jeg, at man f.eks. burde invitere alle tidligere OL deltagere med til sådan et show. De er jo ikke tidligere blevet hædret. Her sammenligner jeg også med fodbold. Når de har afholdt deres awardshow, så er mange tidligere store profiler samlet, og det er i mine øjne seervenligt med hensyn til TV, og det er med til at vise - og ikke mindst huske - historien inden for sporten.

 

I sidste måned deltog Karen Egdal ved et møde omhandlende awardshowet, hvor fem tidligere svømmere inklusive hende selv deltog, og her kom der en masse spændende idéer og inputs på bordet.

 

- Jeg synes godt om idéen om sådan et awardshow, og da det efterhånden er en del år siden, jeg sidst har haft noget med elitesvømning at gøre, synes jeg, at det kunne være spændende at få lov til at deltage og bidrage med nogle inputs, og jeg synes, det var fint at få lov til at deltage i mødet som tidligere aktiv.

 

- Jeg deltager selvfølgelig ved showet og glæder mig til en festlig aften i godt selskab med SvømmeDanmark. Dansk svømning og ikke mindst svømmerne, trænerne og frivillige fortjener en sådan anerkendelse af det hårde stykke arbejde, der ligger forud for de flotte resultater. Det skal fejres, slutter Karen Egdal af.

 

Mange tak til Karen for interviewet!

Husk, at du også kan deltage ved det store awardshow, og du kan via dette link købe din billet på Billetnet.dk!

 

Karen Egdal melder sig klar til den store svømmefest i Cirkusbygningen i næste måned! Foto: Privat.Se de seneste nyheder

25-09-2020 13:13:00

På sundhedsmyndighedernes anbefaling har regeringen indført en række nye tiltag for at hindre ukontrolleret spredning af Corona-virus, som også har betydning for adfærden i forenings- og klubregi.
 

 
25-09-2020 09:55:56

I Solrød Svømmeklub er konkurrencesvømmerne atter at finde i stævnebukser og konkurrencedragter.

 
24-09-2020 11:53:32

Viden om startspring skal understøtte en langsigtet sportslig udvikling.

 
23-09-2020 08:23:44

Vidensdeling om landsholdsarbejdet skal resultere i vidensbaseret udvikling.

 
21-09-2020 12:23:39

Se her den kommende sportslige strategi og handleplan for dansk svømmesport.