Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


”Jeg glæder mig til en festlig aften i godt selskab med SvømmeDanmark”


24-03-2016 18:40:55:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Tidligere elitesvømmer Karen Egdal glæder sig over det nye tiltag, Dansk Svømme Award, og hun ser frem til at deltage ved eventet og hylde de danske svømmere.


Dansk Svømmeunion og Dansk SvømmeTræner Sammenslutning (DSTS) er som bekendt gået sammen om at stable det nye show Dansk Svømme Award på benene, der afholdes den 19. april i Cirkusbygningen i København. Tidligere elitesvømmer Karen Egdal, der selv deltager ved den store svømmefest, mener, at showet er en rigtig god idé og tiltrængt inden for svømningens verden.

 

- Jeg synes, at det er en rigtig god idé at afholde sådan et awardshow. Det er et fint tiltag af DSTS og Dansk Svømmeunion. Fodbold og motorsport har jo gennem en årrække haft tilsvarende awardshows, og når de kan, så kan SvømmeDanmark også!, fortæller hun og fortsætter:

 

- Danmark har efterhånden flere dygtige svømmere med bl.a. Europa- og verdensmesterskaber i bagagen og høje placeringer på verdensranglister. Det burde SvømmeDanmark kunne blive endnu bedre til at promovere. Jeg har dog forståelse for, at det kan være svært i forhold til det evige "problem" om, at svømning ikke er lige så seervenligt som fodbold eksempelvis er, når man snakker om eksponering af sporten, penge, sponsorer m.m. Det hele hænger jo sammen. Jeg tror, at man skal tænke kreativt. Resultaterne i bassinet taler jo ofte for sig selv. Et sådant kommende awardshow, som forhåbentlig vil blive et årligt tilbagevendende event, kan da være med til at promovere SvømmeDanmark.

 

- Jeg forventer og håber på, at SvømmeDanmark får gjort opmærksom på sig selv og ikke mindst alle de profiler; nuværende som tidligere aktive, trænere, frivillige m.m., som fortjener at blive hædret. Der har jo ikke tidligere været tradition for at afholde sådan et show i dansk svømning, så personligt synes jeg, man skal slå det lidt stort op her første gang og huske at tænke hele vejen rundt. Så må der evalueres efterfølgende. Med det mener jeg, at man f.eks. burde invitere alle tidligere OL deltagere med til sådan et show. De er jo ikke tidligere blevet hædret. Her sammenligner jeg også med fodbold. Når de har afholdt deres awardshow, så er mange tidligere store profiler samlet, og det er i mine øjne seervenligt med hensyn til TV, og det er med til at vise - og ikke mindst huske - historien inden for sporten.

 

I sidste måned deltog Karen Egdal ved et møde omhandlende awardshowet, hvor fem tidligere svømmere inklusive hende selv deltog, og her kom der en masse spændende idéer og inputs på bordet.

 

- Jeg synes godt om idéen om sådan et awardshow, og da det efterhånden er en del år siden, jeg sidst har haft noget med elitesvømning at gøre, synes jeg, at det kunne være spændende at få lov til at deltage og bidrage med nogle inputs, og jeg synes, det var fint at få lov til at deltage i mødet som tidligere aktiv.

 

- Jeg deltager selvfølgelig ved showet og glæder mig til en festlig aften i godt selskab med SvømmeDanmark. Dansk svømning og ikke mindst svømmerne, trænerne og frivillige fortjener en sådan anerkendelse af det hårde stykke arbejde, der ligger forud for de flotte resultater. Det skal fejres, slutter Karen Egdal af.

 

Mange tak til Karen for interviewet!

Husk, at du også kan deltage ved det store awardshow, og du kan via dette link købe din billet på Billetnet.dk!

 

Karen Egdal melder sig klar til den store svømmefest i Cirkusbygningen i næste måned! Foto: Privat.Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.