Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Esbjerg sender andenholdet til Eindhoven på træningslejr


05-02-2018 21:58:14:
Af: Freja Marquardt

Esbjerg Svømmeklub sender andenholdet på træningslejr i den hollandske by Eindhoven 


Lørdag den 10 februar kører Esbjerg Svømmeklubs andenhold mod Holland, hvor de i en uge skal være på træningslejr i Eindhoven. Bo Jacobsen og førsteholdet skal også på træningslejr, men de drager først mod Bulgarien efter Vest Lang.

 

Svømmetræningen vil foregå på Pieter van den Hoogenband Svømmestadion, og de skal bo i en hyggelig hytte i en forstad til Eindhoven. SvømmeSport har talt med Kris Wesselink, som er ansvarlig træner for holdet og én af to trænere, der skal afsted, om, hvilke forventninger han har til træningslejren, og hvad svømmerne gerne skulle tage med derfra.  

 

-  En af de ting vi trænere gerne vil have ud af træningslejren er, at svømmerne skal prøve at være 24/7 atleter. Altså atleter på fuldtid. Der vil være fokus på sund varieret kost efter Team DK's "tallerken model", og så vil svømmerne få flere træningspas, end de plejer. Der vil være fokus på at lægge en rigtig god aerob base frem mod Vest Lang, siger Kris Wesselink.

 

Målet med træningslejren er, at svømmerne skal i en rigtig god aerob form, sådan at træningen de sidste uger frem mod Vest Lang kan være anaerob og til sidst sprintfokuseret, sådan at svømmerne er helt klar til mesterskabet. Til Vest Lang vil der være et væddemål mellem Kris Wesselink og svømmerne, og hvis de leverer over 75 % PR til stævnet, så skylder træneren en pizza- og videoaften.

 

Svømmetræningen i Eindhoven vil foregå på langbane, og svømmerne skal igennem 13 træningspas og dertilhørende dryland. De fleste dage vil være bygget op, sådan at formiddagens træning vil have fokus på det tekniske samt indlæring af gode vaner, mens træningen om eftermiddagen vil være noget mere intens. Derudover har Kris Wesselink planer om at øve stævnesituationen med svømmerne.

 

- Jeg har udarbejdet en stævnedag, hvor vi om morgen simulerer et indledende afsnit, mens eftermiddagens træning skal forestille at være et finaleafsnit. Så skal svømmerne have en raceplan, som vi tester om morgenen, og den plan evaluerer vi så på i frokostpausen for at gøre den endnu bedre til eftermiddagens træning, siger Kris Wesselink.

 

Onsdag den 14 holdes eftermiddag og aften træningsfri, og i stedet skal svømmerne hygge med en Virtual Reality turnering, som både trænere og svømmere ser frem til. Planen er at aftenen sluttes af på et traditionelt Hollandsk Pandekagehus.

 

Generelt vægtes det sociale højt i Esbjerg, og det er også noget som vil fylde en stor rolle på træningslejren i Eindhoven, hvor aftenerne gerne skulle byde på billige grin og gode historier.

 

- Det sociale er meget vigtigt på et hold, og jeg mener, at talenter udvikles bedst i et super fedt og motiverende miljø. Derfor vil vi om aftenen lave lidt underholdning både lavet af svømmerne og af trænerne. En af holdlederne kom på den idé at lave en joke-postkasse, så vi får i hvert fald en dagens joke alle dage, siger Kris Wesselink.

 

Ifølge Kris Wesselink glæder svømmerne sig meget til træningslejren, og der bliver også fortalt gode historier fra sidste års træningslejr. At den foregår i Holland er kun et ekstra plus, og svømmerne ser frem til at smage nogle af de hollandske specialiteter som eksempelvis morgenmadsproduktet Hagelslag, der mest af alt minder om chokolade krymmel, og som hollænderne fx bruger ovenpå brød.

 

SvømmeSport takker Kris Wesselink for interviewet og ønsker andenholdet fra Esbjerg en god træningslejr i Eindhoven! Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.