Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Ny partnerskabsaftale om Esbjerg Svømmeklub som talentudviklingsmiljø


08-11-2018 18:09:00:
Af: Nora Thomsen

Partnerskabet skal blandt andet resultere i udviklingen af et værktøj til monitorering af klubbens talentudvikling, kompetenceudvikle træningsmiljøets trænere og bidrage til at styrke samspillet mellem træningsmiljøerne i Vest- og Sydjylland. 


Med dagens aftaleunderskrift i Svømmestadion Danmark indgår Esbjerg Svømmeklub, Esbjerg Kommune og Dansk Svømmeunion en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.

- Esbjerg Svømmeklub har gennem mange år vist sig som et af landets stærke talentudviklingsmiljøer, hvori juniorsvømmere har løftet sig til internationalt seniorniveau. Med den nye partnerskabsaftale glæder vi os til at være med til at styrke og videreudvikle træningsmiljøet i Esbjerg og den vest- og sydjyske talentudvikling med en fælles ambition om at opnå en stærkere sammenhæng mellem junior- og seniorsvømning på internationalt niveau i dansk svømmesport, udtaler sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach og fortsætter:

- International high performance, viden, innovation og kompetence samt talentfulde klubmiljøer udgør sammen tre af fire strategiske pejlemærker i vores sportslige strategi og handleplan for udvikling af dansk svømmesport. Alle tre områder adresseres i vores nye partnerskab i Esbjerg og har stor betydning for, at vi kontinuerligt kan tage kampen op med vores stærke internationale konkurrenter. Sammen med gode partnere som Esbjerg Svømmeklub og Esbjerg Kommune har dansk svømning nu en solid platform i forhold til at stå bedre rustet i den konkurrence – på kort såvel som på lang sigt.

Formand for Esbjerg Svømmeklub, Jørgen Rathschau Sørensen, ser flere vigtige aspekter i partnerskabsaftalen.

- I Esbjerg Svømmeklub tror vi på, at denne aftale vil tjene, styrke og sikre både talent- og elitesvømmearbejdet i Esbjerg og omegn med det formål, at vores klub fastholdes som en af de førende svømmeklubber i Danmark. Vi er stolte over, at Esbjerg Kommune og Esbjerg Svømmeklub er blevet enige om en fælles vision for talent- og elitearbejdet indenfor svømning, som vil få afgørende betydning for svømmeklubbens sportslige udvikling på længere sigt. Vi er også glade for at nyde godt af Dansk Svømmeunions faglige kompetencer og målrettede involvering i såvel vores som de omkringliggende svømmeklubber, udtaler formand for Esbjerg Svømmeklub, Jørgen Rathschau Sørensen.

Også formanden for Esbjerg Kommunes Kultur & Fritidsudvalg, May-Britt Andrea Andersen, ser positivt på partnerskabet.

- I Esbjerg Kommune lægger vi vægt på at skabe gode vilkår for eliteidrætten, og derfor er vi stolte over at skrive under på den første partnerskabsaftale med Esbjerg Svømmeklub og Dansk Svømmeunion. Det giver Esbjerg Svømmeklub et endnu stærkere fundament og løfter talentudviklingen. Det er en fælles indsats i aftalen at skabe et attraktivt miljø, hvor der er plads til at udvikle sig som talent, siger udvalgsformanden.

Parterne bag partnerskabsaftalen torsdag eftermiddag. Fra venstre: Stefan Andersen (bestyrelsesmedlem i Esbjerg Svømmeklub), Brian D. Marshall (klubchef i Esbjerg Svømmeklub), May-Britt Andrea Andersen (formand for Kultur & Fritidsudvalget, Esbjerg Kommune) og Lars Jørgensen (formand i Dansk Svømmeunion). Foto: Dansk Svømmeunion 

Partnerskabsaftalen er toårig og afsluttes således ved udgangen af oktober 2020.

Med aftalen har Dansk Svømmeunion nu indgået i alt seks partnerskabsaftaler om talentudviklingsmiljøer (Slagelse, Helsingør, Vejle, Køge, Ballerup og Esbjerg) og én partnerskabsaftale om High Performance Miljø (Aalborg). P.t. ligger der ydermere én aftale, hvor indholdet er på plads, og hvor der blot mangler at blive sat en underskrift fra klubberne/kommunerne.

Dansk Svømmeunion har ifølge sin sportslige strategi til hensigt at indgå minimum otte partnerskabsaftaler i løbet af perioden 2017 - 2020. 

For yderligere information kontakt:
May-Britt Andrea Andersen, formand for Kultur & Fritidsudvalget, Esbjerg Kommune, telefon: 53 10 50 09.
Anna Bach Kristensen, elitekoordinator, Esbjerg Kommune, mobil: 21 52 74 14.
Jørgen Rathschau Sørensen, formand for Esbjerg Svømmeklub, mobil: 40 78 33 50.
Brian D. Marshall, klubchef, Esbjerg Svømmeklub, mobil: 22 73 69 64.
Thomas Stub, talentansvarlig, Dansk Svømmeunion, mobil: 20 62 13 50.

Foto til redaktionelt brug kan frit downloades her


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937

www.svoem.orgSe de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.