Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
DÅMDÅM Galla 2024, Ringe

Idrætscenter Midtfyn, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Medgang motiverer juniorrekordindehaver


14-04-2018 14:27:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Brystsvømmer Josephine Kruse forbedrede sin danske rekord fredag til Danish Open. Rekorden giver hende lyst til at fortsætte sit hårde træningsarbejde.


Danish Open har indtil nu budt på to danske rekorder og to danske juniorrekorder. Den ene af juniorrekorderne stod juniorsvømmer Josephine Kruse bag, da hun med tiden 1.09.67 forbedrede sin hidtidige rekord på 100 meter bryst med seks hundrededele af et sekund. Dagen derpå er brystsvømmerens smil stadig stort. 

 

- Det var så uventet, at jeg ville svømme så hurtigt, som jeg gjorde. Siden nordiske mesterskaber tilbage i december har jeg døjet med en skade i ryggen, hvilket har sat nogle begrænsninger i forhold til min træning, så jeg havde slet ikke regnet med at svømme så hurtigt og forbedre min tidligere juniorrekord, siger Josephine Kruse.

 

Josephine Kruse fra Sigma Swim Allerød svømmede ny dansk juniorrekord på 100 meter bryst. Den nye rekord er nu så hurtig som 1.09.67.

Foto: Klaus Bach Christensen

 

Den storsmilende Sigma Swim Allerød-svømmer forklarer, at de seneste måneder har været meget hårde, blandt andet på grund af hendes rygskade. Derudover har Sigma-svømmerne oplevet to trænerskifter indenfor en relativt kort tidsperiode.

 

- Det er på ingen måde optimalt hele tiden at skulle omstille sig til en ny måde at træne på. Jeg synes dog, at vores nye trænersetup fungerer rigtig godt, og jeg er sikker på, at det nok skal blive godt. Det indikerer tiderne her til Danish Open da også, siger den danske juniorrekordindehaver. 

 

Tiden på 1.09.67 er under A-kravet til sommerens EJM og blev svømmet i finaleheatet, hvor den unge juniorsvømmer konkurrerede mod flere af EM-svømmerne fra december heriblandt Matilde Schrøder, der vandt finalen foran blandt andet Rikke Møller Pedersen. Selvom det hverken var første gang, og nok heller ikke bliver sidste gang, at Josephine Kruse får lov at sætte de ældre svømmere stævne, gjorde oplevelsen stadig indtryk på juniorrekordindehaveren.

 

- Det motiverer mig helt vildt at konkurrere og svømme i heat sammen med landets hurtigste svømmere. Glædeligt var det også at se, at jeg sagtens kunne følge med på de første 50 meter, og så viser min hjemtur, at der stadig er noget, som jeg skal hjem og arbejdere videre med frem mod EJM, hvor jeg håber at blive udtaget, siger Josephine Kruse.

 

SvømmeSport ønsker Josephine stort tillykke med den flotte juniorrekord.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.