Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Maj
2018
Svømning
Open Masters Swimming Championship of Latvia
Riga
1
Juni
2018
Svømning
Madwave Cup of Riga
Riga
1
Juni
2018
Svømning
Aarhus Open 2018
AGF

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


”Succeskriteriet er at få flere hold med til DM for hold”


17-05-2017 17:30:00:
Af: Johanne Tolstrup

Arbejdsgruppemedlem Carsten Veile fra Durup Svømmeklub fortæller her om det nye koncept for DM for hold. 


En arbejdsgruppe under sportsafdelingens stævneudvalg i Dansk Svømmeunion bestående af seks klubrepræsentanter har siden sommeren 2016 arbejdet med udviklingen af et nyt koncept for DM for hold.

 

Carsten Veile fra Durup Svømmeklub er en del af denne arbejdsgruppe og han fortæller følgende til SvømmeSport om formålet med nye koncept:

 

- I en længere årrække har det været et gennemgående problem, at der er færre og færre hold, der har stillet til start ved DM for hold. Derfor satte vi (arbejdsgruppen, red.) os ned og spurgte hinanden om, hvad vi kunne gøre for, at DM for hold forsat forblev en del af stævnekalenderen, hvorfor succeskriteriet blev at få flere hold med til DM for hold, fortæller Carsten og fortsætter:

 

- Vi har mistet en masse hold ved disse mesterskaber, så vores tanke var, at vi var nødt til at finde på noget, for at bevare klubbernes interesse for DM for hold. Dette har blandt andet resulteret i, at vi har lavet en masse nye holdkapper, som skal være med til at sætte en fed stemning. Disse holdkapper skal fungere som interne konkurrencer ved mesterskaberne, hvilket vil bidrage meget positivt til stævnet.

 

Det nye koncept for DM for hold skal først søsættes for alvor i 2018, men allerede ved dette års DM for hold vil nye tiltag og initiativer blive præsenteret og afprøvet. Mange nye tiltag vil se dagens lys, hvorfor DM for hold i fremtiden vil være en del anderledes end normalt:

 

- Det nye koncept for DM for hold vil på en måde allerede blive testet ved dette års mesterskaber. Her vil vi testkøre nogle ting i forhold til det helt færdige koncept, som forventes at være klar i 2018, fortæller Carsten.

 

- Den største forskel på det nye koncept for DM for hold og det gamle er, at klubberne ikke længere kan rykke op ned i de forskellige divisioner. Hvis det bliver sådan, som vi har foreslået det, så skal DM for hold i fremtiden bestå af 3 turneringer, som man kvalificerer sig til gennem DM, DM Junior og DM Årgang. I alle 3 turneringer vil der efter kvalifikationen blive afviklet en indledende runde og en finalerunde, uddyber Carsten.

 

Som nævnt ovenfor har arbejdsgruppen bestået af seks klubrepræsentanter, som alle på hver sin måde har bidraget til en meget spændende og lærerig udviklingsproces. Midlertidigt lægger Carsten dog ikke skjul på, at det ikke er sikkert, at alle vil tage lige godt imod arbejdsgruppens nye koncept:

 

- Det har været en spændende proces at være en af. I arbejdsgruppen har vi været meget forskellige, men det er lykkedes os at nå til enighed omkring et nyt og spændende koncept. Jeg mener, at vi har fået lavet et koncept, som vil udvikle og forny DM for hold rigtig meget og som vil være med til at skabe nogle nye rammer for holdmesterskaberne, fortæller Carsten og fortsætter:

 

- Jeg kunne forestille mig, at nogle vil være utilfredse med, at det måske ikke føles som om, at der er så meget at svømme for længere eftersom klubberne jævnfør det nye koncept ikke længere kan rykke op og ned. Denne tankegang har vi, i arbejdsgruppen, som sådan godt kunne følge, men vi tror fuldt ud på idéen om, at man kæmper for holdet i den turnering, som holdet har kvalificeret sig til og derudover også i de interne konkurrencer, som bliver indlagt i respektive turneringer.

 

- DM for hold trængte til at blive peppet op og jeg synes, at det er lykkedes os rigtig godt. Jeg er meget spændt på at se, hvordan det nye koncept bliver modtaget rundt omkring i SvømmeDanmark, afslutter Carsten.

 

Mange tak til Carsten for interviewet!

 

Grundet det nye koncept indkaldes der til to informationsmøder på følgende tidspunkter og steder:

 

•   Torsdag d. 1. juni kl. 18.30-20.30 i Silkeborg. Silkeborg Svømmeklubs klubhus, Nylandsvej 80 B, 8600 Silkeborg 

•   Torsdag d. 8. juni kl. 18.30-20.30 i Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby

 

Møderne vil bestå af en kort præsentation af tankerne bag det nye koncept og efterfølgende en grunding drøftelse af oplægget, hvor alle ideer kan komme på bordet og alle kan komme til orde. 

 

Få mere information omkring konceptet via dette link, hvor tilmelding til møderne også er mulig.
Tags: DM Hold

Se de seneste nyheder

20-05-2018 10:41:00

Er du til Open Water eller bare en rigtig vandhund? Så kan du glæde dig over, at 240 danske steder kan byde badegæster velkommen med det velkendte Blå Flag.

 
20-05-2018 07:44:19

EJM-holdet skal deltage ved Glasgow International Swim Meet som en del af deres forberedelse frem mod sommerens Europæiske Juniormesterskab

 
19-05-2018 09:34:43

EJM nærmer sig med begyndende skridt, og i maj måneds sidste weekend drager EJM-holdet til Glasgow. 

 
18-05-2018 22:06:00

Jeanette Ottesen er igen at finde i svømmehallen, hvor hun med familiens opbakning håber at nå sit nye svømmemål.

 
18-05-2018 21:56:00

I et længere interview fortæller Pernille Blume til dr.dk, at hun aldrig har følt sig mere fri.