Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Dansk rekordholder har fået smag for mere


15-01-2018 21:07:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.


Kortbanesæsonen 2017 bød på flere mindeværdige øjeblikke for Tobias B. Bjerg fra AGF Svømmeafdeling. Flere minder fik brystsvømmeren sig til EM i Royal Arena, hvor han med flere danske rekorder og en individuel EM-semifinaleplads kronede en aldeles stærk sæson, som har givet den 19-årige svømmer smag for mere.

 

- Mit mål for det kommende halve år er helt klart at kvalificere mig til EM på langbane i august. Det kræver helt sikkert masser af kvalitets træning for at lykkes med det. Fremmod kvalifikationsstævnet, Danish Open, skal jeg på træningslejr, som nok skal sørge for, at min kondition og fysik er, hvor den skal være. Derudover handler det for mig om at holde mig sygdomsfri, siger Tobias B. Bjerg.

 

Netop sygdom har AGF-svømmeren døjet en del med siden EM, og som en direkte årsag af det, skal han efter Danish Open under kniven.

 

- For at forsøge at komme min megen sygdom til livs, skal jeg have fjernet mine mandler efter Danish Open, så jeg forhåbentlig kan få en god træningsperiode fremmod EM.

 

Tobias B. Bjerg i aktion under EM i Royal Arena tilbage i december.

Foto: Patrick Kraemer.

 

Inden brystsvømmeren dog kommer så langt, skal han først svømme under en af EM-kravtiderne, hvilket den danske rekordholder, på kortbane i både 50- og 100 meter bryst, mener er indenfor rækkevidde.

 

- Det bør være muligt at nå EM-kravene, og så kunne det jo være sjovt, hvis det også er mit navn, som står ud for rekorderne på langbane, når langbane sæsonen er færdigsvømmet. Men jeg ved, at jeg blandt andet har en stærk konkurrent i Philip Greve, så det bliver tæt, siger Tobias B. Bjerg.

 

En stærk sæson kulminerede til EM i Royal Arena, hvor Tobias B. Bjerg medvirkede i ikke mindre end 6 af de danske rekorder, som blev svømmet under europamesterskabet. Brystsvømmeren forklarer, at successen i høj grad skyldes kulisserne og atmosfæren, der var i arenaen.

 

- Jeg blev så tændt af den store opbakning, som de danske tilskuere gav os svømmere. Det at træde ind foran så mange tusinde mennesker, som alle sammen bare vil og håber dig det bedste, var så fedt, og deres energi forsøgte jeg bare at suge til mig og bruge i bassinet, siger Tobias B. Bjerg og uddyber om sin andel i de danske rekorder.

 

- Mine individuelle løb i 50 meter brystsvømning sad lige i skabet. Det er ikke tit, jeg synes, at det hele bare spiller, men det gjorde det virkelig denne gang. Og så får et EM jo bare noget ekstra frem i alle, hvilket, jeg hovedsageligt tror, var årsag til de mange danske holdkaprekorder, som jeg svømmede sammen med nogle af de andre landsholdssvømmere.

 

Selvom de sidste seks måneder har været yderst succesfulde for den 19-årige svømmer, kunne det meget vel have gået en helt anden vej. Da de i AGF startede træningen op efter sommerferien, var det en umotiveret og idéforladt brystsvømmer, der hoppede i bassinet sammen med sine klubkammerater.

 

- I sommers havde jeg fuldstændig mistet min motivation. Det gjorde, at min træner (Bjørn Sørensen) og jeg satte os sammen og kiggede på, hvad vi skulle gøre anderledes for at få det til at fungere for mig. Det førte til, at vi skar meget ned på træningen og tilpassede alt det omkring at være svømmer til mig og min hverdag.

 

 - Det setup og vores individuelle samtaler har ført til, at jeg har genfundet motivationen, og jeg er dybt taknemmelig for, at Bjørn lyttede til mig, da jeg kom og sagde, at vi blev nødt til at gøre noget anderledes. Et sådan forløb, tror jeg, vil kunne gavne mange ældre svømmere.

 

SvømmeSport takker Tobias B. Bjerg for interviewet og ønsker ham held og lykke med at nå hans mål for 2018.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.