Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
05-12-2019 20:35:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

6
December
2019
8
December
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Dansk rekordholder har fået smag for mere


15-01-2018 21:07:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.


Kortbanesæsonen 2017 bød på flere mindeværdige øjeblikke for Tobias B. Bjerg fra AGF Svømmeafdeling. Flere minder fik brystsvømmeren sig til EM i Royal Arena, hvor han med flere danske rekorder og en individuel EM-semifinaleplads kronede en aldeles stærk sæson, som har givet den 19-årige svømmer smag for mere.

 

- Mit mål for det kommende halve år er helt klart at kvalificere mig til EM på langbane i august. Det kræver helt sikkert masser af kvalitets træning for at lykkes med det. Fremmod kvalifikationsstævnet, Danish Open, skal jeg på træningslejr, som nok skal sørge for, at min kondition og fysik er, hvor den skal være. Derudover handler det for mig om at holde mig sygdomsfri, siger Tobias B. Bjerg.

 

Netop sygdom har AGF-svømmeren døjet en del med siden EM, og som en direkte årsag af det, skal han efter Danish Open under kniven.

 

- For at forsøge at komme min megen sygdom til livs, skal jeg have fjernet mine mandler efter Danish Open, så jeg forhåbentlig kan få en god træningsperiode fremmod EM.

 

Tobias B. Bjerg i aktion under EM i Royal Arena tilbage i december.

Foto: Patrick Kraemer.

 

Inden brystsvømmeren dog kommer så langt, skal han først svømme under en af EM-kravtiderne, hvilket den danske rekordholder, på kortbane i både 50- og 100 meter bryst, mener er indenfor rækkevidde.

 

- Det bør være muligt at nå EM-kravene, og så kunne det jo være sjovt, hvis det også er mit navn, som står ud for rekorderne på langbane, når langbane sæsonen er færdigsvømmet. Men jeg ved, at jeg blandt andet har en stærk konkurrent i Philip Greve, så det bliver tæt, siger Tobias B. Bjerg.

 

En stærk sæson kulminerede til EM i Royal Arena, hvor Tobias B. Bjerg medvirkede i ikke mindre end 6 af de danske rekorder, som blev svømmet under europamesterskabet. Brystsvømmeren forklarer, at successen i høj grad skyldes kulisserne og atmosfæren, der var i arenaen.

 

- Jeg blev så tændt af den store opbakning, som de danske tilskuere gav os svømmere. Det at træde ind foran så mange tusinde mennesker, som alle sammen bare vil og håber dig det bedste, var så fedt, og deres energi forsøgte jeg bare at suge til mig og bruge i bassinet, siger Tobias B. Bjerg og uddyber om sin andel i de danske rekorder.

 

- Mine individuelle løb i 50 meter brystsvømning sad lige i skabet. Det er ikke tit, jeg synes, at det hele bare spiller, men det gjorde det virkelig denne gang. Og så får et EM jo bare noget ekstra frem i alle, hvilket, jeg hovedsageligt tror, var årsag til de mange danske holdkaprekorder, som jeg svømmede sammen med nogle af de andre landsholdssvømmere.

 

Selvom de sidste seks måneder har været yderst succesfulde for den 19-årige svømmer, kunne det meget vel have gået en helt anden vej. Da de i AGF startede træningen op efter sommerferien, var det en umotiveret og idéforladt brystsvømmer, der hoppede i bassinet sammen med sine klubkammerater.

 

- I sommers havde jeg fuldstændig mistet min motivation. Det gjorde, at min træner (Bjørn Sørensen) og jeg satte os sammen og kiggede på, hvad vi skulle gøre anderledes for at få det til at fungere for mig. Det førte til, at vi skar meget ned på træningen og tilpassede alt det omkring at være svømmer til mig og min hverdag.

 

 - Det setup og vores individuelle samtaler har ført til, at jeg har genfundet motivationen, og jeg er dybt taknemmelig for, at Bjørn lyttede til mig, da jeg kom og sagde, at vi blev nødt til at gøre noget anderledes. Et sådan forløb, tror jeg, vil kunne gavne mange ældre svømmere.

 

SvømmeSport takker Tobias B. Bjerg for interviewet og ønsker ham held og lykke med at nå hans mål for 2018.Se de seneste nyheder

06-12-2019 20:33:00

Danmark vinder sin 4. EM-medalje og præsterer en nordisk samt to danske rekorder. 

 
06-12-2019 11:41:00

Danmarks svømmere svømmer videre på EM-succes.

 
05-12-2019 20:35:00

De danske landsholdssvømmere badede i bronzemedaljer torsdag aften i Glasgow.

 
05-12-2019 14:16:00

Når Politiken, Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark hylder fremtidens sportsstjerner med kåringen af Årets Fund den 29. december, er Alexander Aslak Nørgaard (Sigma Swim Birkerød) med blandt de nominerede.

 

 
05-12-2019 12:33:00

Ved EM Kortbane i Glasgow kvalificerede seks danskere sig til aftenens finaler.