Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Spændingsfyldt EM i vente for danske svømmefans


02-12-2019 11:04:00:
Af: Klaus Bach Christensen

23 danske landsholdsvømmere repræsenterer Danmark ved EM Kortbane, som svømmes den 4. til den 8. december i Glasgow. 


Pressemeddelelse udsendt af Dansk Svømmeunion mandag den 2. december 2019.

 

Mens julehyggen så småt sænker sig over de danske hjem, venter der de danske landsholdssvømmere fem mesterskabsdage i Glasgow, når det 23 mand store hold skal konkurrere mod den europæiske elite fra onsdag den 4. december til og med søndag den 8. december.

 

EM Kortbane bliver afholdt i Glasgow – nærmere bestemt Tollcross International Swimming Centre – som er en svømmearena, hvis startskamler og klorvand er kendt af flere af de danske svømmere. Tilbage i sommeren 2018 dannede arenaen også rammerne om EM på langbane. Den gang blev det til 18 danske semifinalepladser og 10 finalepladser, hvilket resulterede i fire medaljer – tre af sølv og en enkelt af bronze. Derudover formåede svømmerne at præstere fire danske rekorder samt en dansk juniorrekord.

 

Under det netop afviklede DM viste flere af de udtagne EM-svømmere flotte takter, hvilket har givet landstræner i Dansk Svømmeunion, Stefan Hansen, tro på, at svømmerne er klar og topmotiverede for at komme i gang og slutte kortbanesæsonen af med manér:

 

- Jeg glæder mig meget til EM i Glasgow. Vi har et ungt og stærkt hold til start samt nogle markante profiler, som helt sikkert vil blande sig i kampen om medaljer. Jeg håber og tror ligeledes, at flere af de yngre svømmere er klar til at løfte deres niveau. Vi har gode forudsætninger for at levere toppræstationer samt god underholdning til dem, som følger de danske svømmere, når de skal i aktion, siger landstræner Stefan Hansen.

 

Brystsvømmeren fra AGF/NTC, Tobias B. Bjerg, er en af svømmerne, der skal repræsentere Danmark i Glasgow.

Foto: Patrick B. Kraemer 

 

Det danske EM-hold består af 23 svømmere, som kommer fra ikke mindre end 11 forskellige danske træningsmiljøer. Ifølge sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, repræsenterer antallet på fornem vis den dybde og bredde, som dansk svømmesport i øjeblikket oplever.

 

- Over de seneste fire år har dansk svømning øget antallet af svømmere i top-300 på FINAs verdensrangliste på langbane med næsten 60 procent, og det ser jeg som et udtryk for, at vi i dag har flere træningsmiljøer, som bidrager til vores internationale resultatpotentiale. EM i Glasgow bliver et interessant mesterskab, hvor jeg glæder mig til at se de udtagne svømmere udfolde deres øjeblikkelige potentiale mod den europæiske elite, fortæller Lars Green Bach og uddyber om det deltagende trænerteam, som skal understøtte landstrænerens arbejde:

 

- Jeg glæder mig samtidig over, at vi atter kan stille med et velkvalificeret trænerteam, der både rummer et højt uddannelsesniveau, international erfaring og lysten til at lære endnu mere om international high performance. Og ikke mindst et team med et solidt rodfæste i danske træningsmiljøer. Det bidrager alt sammen til den fortsatte udvikling af dansk svømmesport.

 

Ved det kommende europamesterskab deltager profiler såsom Pernille Blume (Sigma Swim Birkerød), Emilie Beckmann (Tune IF/GTI/NTC), Jeanette Ottesen (Farum Svømmeklub), Julie Kepp Jensen (A6 / NTC), Tobias B. Bjerg (AGF/NTC) samt Alexander Aslak Nørgaard (Sigma Swim Birkerød).

 

Jeanette Ottesen og Dansk Svømmeunion har sammen besluttet, at den danske butterflysvømmer kun deltager udvalgte dage ved EM. Herom siger landstræner Stefan Hansen:

 

- Siden Jeanette Ottesen er kommet tilbage til landsholdet, har vi haft en god dialog med hende omkring hendes deltagelse i landsholdregi. Sammen forsøger vi hele tiden at finde den optimale løsning for hende, så hun kan kombinere det at være mor og elitesportsudøver. Denne gang har vi vurderet, at det bedste for Jeanette er, at hun svømmer 50 meter butterfly individuelt og deltager i holdkap, og ellers skal dele ud af sin store erfaring fra internationale mesterskaber til resten af EM-holdet, hvilket jeg ser frem til.

 

Hele den danske EM-trup kan ses her, mens den udtagne landsholdsstab kan ses her.

 

Hvornår svømmes der indledende afsnit og finaler?
Indledende afsnit 4. – 8. december: 10.30 (dansk tid).
Finaleafsnit 4. – 8. december: 18.00 (dansk tid).

Tidsforskellen er én time.

 

Yderligere information og faktuelle oplysninger om EM Kortbane 2019

Programoversigt og startlister – klik her.

Læs meget mere om EM 2019 på den officielle EM-side her

 

Presse og kommunikation under EM
Dansk Svømmeunion vil løbende opdatere med nyt fra EM. Det være sig pressemeddelelser samt videoklip og opslag på nyhedssitet SvømmeSport www.svoem.dksamt på Facebookog Instagram.

#EuroSwim2019

#RespektForVand

@dansksvommeunion

@respektforvand

@trygfonden

Pressekontakt under EM er:

Sportschef Lars Green Bach, der kan kontaktes på mobil: 29 20 61 60.

Kommunikationskonsulent Klaus Bach Christensen, der kan kontaktes på mobil: 28 30 50 12

 

Dansk Svømmeunion opfordrer til, at kontakten til holdet kun går via sportschefen og kommunikationskonsulenten – og dermed ikke direkte til svømmerne.

 

Venlig hilsen

Dansk Svømmeunion

 

Klaus Bach Christensen

Kommunikationskonsulent

Mobil: 28305012Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.