Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
05-12-2019 20:35:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

6
December
2019
8
December
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


”Lige da det skete tænkte jeg bare AV!”


28-03-2018 22:23:55:
Af: Freja Marquardt

Tobias B. Bjerg pådrog sig en skade under Diamond Speedo Race i Antwerpen, og den udelukkede ham fra at deltage i resten af landsholdets Europaturné, som udover en teknisk camp i Antwerpen også bød på deltagelse ved FFN Golden Tour i Paris. 


 

Tobias B. Bjerg fra AGF pådrog sig i begyndelsen af marts måned en skade, da han deltog ved Diamond Speedo Race i Antwerpen sammen med resten af landsholdet. Skaden gjorde, at han ikke var i stand til at deltage i resten af landsholdets Europaturné. Han fortæller her til SvømmeSport, hvad der gik galt, og hvordan genoptræningen heldigvis skrider godt fremad.

 

- Til vandopvarmningen i finaleafsnittet havde jeg en sprint, hvor jeg startede oppefra, og her kunne jeg godt mærke, at der var noget galt. Jeg talte med min træner om det og fik kølecreme på, og smerten forsvandt. Jeg lavede min vanlige opvarmning til min finale i 100 bryst og mærkede intet til det imens. Men allerede ved første benspark efter startspringet gav det et slags smæld i mit inderlår, og jeg kunne mærke, at der var noget helt galt, fortæller Tobias.

 

Senere viste det sig, at Tobias havde fået en fibersprængning i inderlåret, og når han selv skal beskrive det, så gjorde det ret ondt.

 

- Lige da det skete, tænkte jeg bare ”AV”. Men der var jo ikke noget at gøre. Jeg bed tænderne sammen og svømmede færdig. Set i bagklogskabens lys var det måske ikke det smarteste træk fra min side af, men jeg kunne mærke, at jeg ikke kom til at svømme igen lige efter, så jeg følte, at det var det rigtige at gøre, fortæller Tobias B. Bjerg.

 

 

Tobias B. Bjerg fra AGF efter han til DM i november måned satte Dansk Rekord på 50 bryst i indledende afsnit.

Copyright Klaus Bach Christensen 

 

 

Han kom i mål som nummer 5 i tiden 1.06,42, som er et godt stykke over Tobias’ vanlige niveau.De to første dage efter kunne han ikke rigtigt gå, men han har nu været i genoptræning i nogle uger, og det ser heldigvis rigtig godt ud i forhold til Tobias’ mulighed for at kunne kvalificere sig til sommerens EM til Danish Open.

 

- Først gik jeg lidt i panik, det er klart. Men ret hurtigt affandt jeg mig med situationen, og vi fik lagt en ny plan, hvis det skulle vise sig, at være helt umuligt for mig at svømme bryst igen lige med det samme. Vi omlagde min træning, så den i stedet var rettet mod, at jeg skulle kunne kvalificere mig på 50 fri, fortæller Tobias.

 

De første dage efter trænede han en del arm, og ligeså stille gled det over i crawltræning. Heldigvis er genoptræningen forløbet rigtig godt, og i dag kan Tobias igen træne sin brystsvømning, og han ser frem til at skulle ud og race igen til Danish Open. Selvom skaden kom ubelejligt, så har Tobias valgt at tage det som god læring.

 

- Jeg bekymrer mig ikke for, om det kan gå galt igen. Jeg er blevet meget klogere af det, og jeg strækker mere ud nu, end jeg gjorde tidligere. Jeg har lært lektien, som man siger, fortæller Tobias.

 

SvømmeSport takker Tobias B. Bjerg for interviewet!Se de seneste nyheder

06-12-2019 20:33:00

Danmark vinder sin 4. EM-medalje og præsterer en nordisk samt to danske rekorder. 

 
06-12-2019 11:41:00

Danmarks svømmere svømmer videre på EM-succes.

 
05-12-2019 20:35:00

De danske landsholdssvømmere badede i bronzemedaljer torsdag aften i Glasgow.

 
05-12-2019 14:16:00

Når Politiken, Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark hylder fremtidens sportsstjerner med kåringen af Årets Fund den 29. december, er Alexander Aslak Nørgaard (Sigma Swim Birkerød) med blandt de nominerede.

 

 
05-12-2019 12:33:00

Ved EM Kortbane i Glasgow kvalificerede seks danskere sig til aftenens finaler.