Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


”Lige da det skete tænkte jeg bare AV!”


28-03-2018 22:23:55:
Af: Freja Marquardt

Tobias B. Bjerg pådrog sig en skade under Diamond Speedo Race i Antwerpen, og den udelukkede ham fra at deltage i resten af landsholdets Europaturné, som udover en teknisk camp i Antwerpen også bød på deltagelse ved FFN Golden Tour i Paris. 


 

Tobias B. Bjerg fra AGF pådrog sig i begyndelsen af marts måned en skade, da han deltog ved Diamond Speedo Race i Antwerpen sammen med resten af landsholdet. Skaden gjorde, at han ikke var i stand til at deltage i resten af landsholdets Europaturné. Han fortæller her til SvømmeSport, hvad der gik galt, og hvordan genoptræningen heldigvis skrider godt fremad.

 

- Til vandopvarmningen i finaleafsnittet havde jeg en sprint, hvor jeg startede oppefra, og her kunne jeg godt mærke, at der var noget galt. Jeg talte med min træner om det og fik kølecreme på, og smerten forsvandt. Jeg lavede min vanlige opvarmning til min finale i 100 bryst og mærkede intet til det imens. Men allerede ved første benspark efter startspringet gav det et slags smæld i mit inderlår, og jeg kunne mærke, at der var noget helt galt, fortæller Tobias.

 

Senere viste det sig, at Tobias havde fået en fibersprængning i inderlåret, og når han selv skal beskrive det, så gjorde det ret ondt.

 

- Lige da det skete, tænkte jeg bare ”AV”. Men der var jo ikke noget at gøre. Jeg bed tænderne sammen og svømmede færdig. Set i bagklogskabens lys var det måske ikke det smarteste træk fra min side af, men jeg kunne mærke, at jeg ikke kom til at svømme igen lige efter, så jeg følte, at det var det rigtige at gøre, fortæller Tobias B. Bjerg.

 

 

Tobias B. Bjerg fra AGF efter han til DM i november måned satte Dansk Rekord på 50 bryst i indledende afsnit.

Copyright Klaus Bach Christensen 

 

 

Han kom i mål som nummer 5 i tiden 1.06,42, som er et godt stykke over Tobias’ vanlige niveau.De to første dage efter kunne han ikke rigtigt gå, men han har nu været i genoptræning i nogle uger, og det ser heldigvis rigtig godt ud i forhold til Tobias’ mulighed for at kunne kvalificere sig til sommerens EM til Danish Open.

 

- Først gik jeg lidt i panik, det er klart. Men ret hurtigt affandt jeg mig med situationen, og vi fik lagt en ny plan, hvis det skulle vise sig, at være helt umuligt for mig at svømme bryst igen lige med det samme. Vi omlagde min træning, så den i stedet var rettet mod, at jeg skulle kunne kvalificere mig på 50 fri, fortæller Tobias.

 

De første dage efter trænede han en del arm, og ligeså stille gled det over i crawltræning. Heldigvis er genoptræningen forløbet rigtig godt, og i dag kan Tobias igen træne sin brystsvømning, og han ser frem til at skulle ud og race igen til Danish Open. Selvom skaden kom ubelejligt, så har Tobias valgt at tage det som god læring.

 

- Jeg bekymrer mig ikke for, om det kan gå galt igen. Jeg er blevet meget klogere af det, og jeg strækker mere ud nu, end jeg gjorde tidligere. Jeg har lært lektien, som man siger, fortæller Tobias.

 

SvømmeSport takker Tobias B. Bjerg for interviewet!Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.