Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
EM Langbane 2024 - Beograd, Beograd

25. maj - Milan Gale Muškatirović Sports Center

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Sidste års modtager af prisen Årets Træner har statuetten stående fremme


08-02-2018 20:27:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Det var stort for Stefan Hansen at modtage prisen som Årets Træner, der bestemmes af ligesindede.


Når der den 12. til den 15. april afholdes Danish Open, er der mere end EM-kravtider at svømme om. I løbet af konkurrencedagene bliver blandt andet priserne som Årets Dame- og Herresvømmer samt prisen som Årets Træner overrakt. I anledning af, at der i perioden fra den 29. januar til og med den 18. februar kan indstilles kandidater til prisen som Årets Træner, har redaktionen fanget Stefan Hansen, der sidste år modtog prisen under Dansk Svømme Award.

 

- Jeg tænker tilbage på aftenen i Cirkusbygningen, som en sjov aften og en oplevelse for livet. Jeg synes, at de to år, hvor Dansk Svømme Awards har været afholdt i Cirkusbygningen, har været en god måde at fejre dansk svømning og dens aktører på. I år skal trænerne fejres til Danish Open, så vidt jeg har forstået, og jeg er sikker på, at den træner, som vinder vil blive fejret ordentligt af SvømmeDanmark, og det er vigtigt, siger Stefan Hansen.

 

Den danske svømmetræner er nu at finde som træner blandt de tyske landsholdssvømmere.

Foto: Patrick Kramer. 

 

Den tidligere NTC- og Gladsaxe-træner vandt sidste år prisen blandt andet foran Eyleifur Johannesson fra Aalborg Svømmeklub, som igennem flere år har fundet prisen for sit flotte arbejde med Mie Ø. Nielsen og Viktor B. Bromer. Stefan Hansen vandt prisen efter sit succesfulde arbejde med OL-guldvinder Pernille Blume.

 

- Jeg vil ikke sige, at jeg havde forventet at vinde prisen, det er op til de danske svømmetrænere at vurdere, hvilken præstation der har været bedst i løbet af året. Men jeg ville da lyve, hvis jeg siger, at jeg ikke var blevet skuffet, hvis jeg ikke havde vundet, siger Stefan Hansen og uddyber.

 

- Statuetten står på mit kontor og fungerer som et godt minde om mit resultatmæssigt bedste år som svømmetræner. Samtidigt håber jeg, at jeg på et tidspunkt i min karriere kommer til at lave sådanne resultater igen. Det er i hvert fald det, jeg kæmper for hver eneste dag.

 

Læs her om hvordan du indstillinger din kandidat til prisen som Årets Træner.

 

Tilbage i marts sidste år rykkede Stefan Hansen sine danske teltpæle op og flyttede til Berlin, da han blev ansat som cheftræner på Bundesstützpunkt Berlin, der understøttes af Olympiastützpunkt. Der er ifølge den tidligere vinder af prisen som Årets Træner ikke sammenhæng mellem prisuddelingen og jobbet på det olympiske træningscenter i Berlin.

 

- Jeg ved ikke om skiftet viser, at titlen var givet rigtigt ud. Jeg vælger, at se den mulighed jeg har fået i Tyskland, som resultatet af mange års hårdt og målrettet arbejde, som nu i øvrigt fortsætter i Tyskland. Jeg har allerede nu sat mål for min egen fremtid, og hvor vi først og fremmest skal have bygget en stærk svømmenation op. En proces, jeg synes, er utrolig spændende og lærerig. 

 

Processen omkring det at komme i betragtning til prisen som Årets Træner er lang. Dansk Svømmeunion og Dansk Svømmetræner Sammenslutning, der sammen uddeler prisen, arbejder stærkt på, at nomineringen af trænerkandidaterne er sket på baggrund af rigtige begrundelser. Når panelet har samlet et felt, er det derefter udelukkende medlemmer af DSTS, som kan stemme og derved bestemmer, hvem der skal vinde.

 

- Det er klart, det er rart med et skulderklap fra ens kollegaer, og jeg er glad for først og fremmest at blive nomineret af et kompetent og fagligt panel, og derefter er det op til ens kollegaer at stemme på, hvad de synes, er den bedste præstation. Det er fedt, at det er ligesindede trænere, som alle stemmer, altså mennesker som ved, hvad det koster at nå til tops inden for svømmetræner verdenen.

 

Læs mere om processen bag prisen som Årets Træner her.

 

Tak til Stefan Hansen for interviewet.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.