Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
EM Langbane 2024 - Beograd, Beograd

25. maj - Milan Gale Muškatirović Sports Center

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Ny landstræner i dansk svømning er fundet


21-01-2019 11:00:00:
Af: Rebecca Hegelund

Dansk Svømmeunion har indgået aftale med Stefan Hansen, der vender tilbage til dansk svømning som ny landstræner.


Det er med stor glæde, at Dansk Svømmeunion kan offentliggøre, at den ledige post som landstræner allerede er besat. Valget er faldet på Stefan Hansen, et velkendt ansigt inden for dansk svømmesport.

 

– Jeg er meget tilfreds med, at det er lykkedes at hente Stefan Hansen hjem som ny dansk landstræner. Stefan kommer med stor viden og erfaring fra både Danmark og Tyskland i forhold til international high performance svømning, og jeg er sikker på, at dette vil komme dansk svømmesport til gavn, lyder det fra sportschef Lars Green Bach.

 

Stefan Hansen har i mange år arbejdet med nogle af de allerstørste svømmeprofiler i både ind- og udland, blandt andet som træner på det Nationale Træningscenter (NTC) fra 2013-2016. De seneste to år har Stefan Hansen tilbragt som cheftræner på Bundesstützpunkt Berlin, svarende til NTC i Danmark, og derfor ser han også frem til at vende hjem til Danmark og de danske svømmere igen:

 

– Jeg glæder mig rigtig meget til at komme tilbage til samarbejdet med kollegaerne i Dansk Svømmeunion og til at blive en del af teamet igen. Jeg har nydt at stå på bassinkanten hver dag og stå for udviklingen af de enkelte svømmeres præstationer, men nu glæder jeg mig til at være med på bassinkanten på en helt anden måde, hvor jeg kan være med til at videreføre den gode udvikling, som har været kendetegnende for dansk svømning i adskillige år.

 

Den kommende landstræner i Dansk Svømmeunion, Stefan Hansen. Foto: Patrick Kraemer.

 

Videreudviklingen af den strategiske platform er fortsat den vigtigste opgave

Det tog ikke mange uger at få den ledige post som landstræner besat efter Dean Boles farvel til dansk svømning medio december sidste år. Alligevel er sportschef Lars Green Bach ikke i tvivl om, at ansættelsen af Stefan Hansen er det helt rigtige valg.

 

– Med Stefan får vi en landstræner, der gennem de seneste fem et halvt år har skabt sig et internationalt erfaringsgrundlag fra både OL, VM og EM foruden, at han har stor indsigt i de danske trænings- og klubmiljøer. Samtidig kender Stefan baggrunden for Dansk Svømmeunions strategiske platform til udvikling af dansk svømmesport, og han deler den træningsfilosofi, som vi arbejder efter på landsholdene og NTC i København, udtaler sportschef Lars Green Bach.

 

Forventningerne til Stefan Hansen er dermed store, når han den 1. april indleder arbejdet som landstræner og blandt andet får det overordnede ansvar for de sportslige resultater ved både sommerens VM i Korea og til OL i Tokyo i 2020.

 

– Det bliver en af Stefans hovedopgaver at realisere de planer, der allerede er lagt frem mod Tokyo i 2020 og samtidig bidrage til den fortsatte implementering af Dansk Svømmeunions strategi og handleplan ”Fra stolte resultater til nye fælles ambitioner”. Og med den baggrund som Stefan kommer med, er jeg heller ikke i tvivl om, at han i godt og frugtbart samarbejde med landsholdssvømmerne samt trænerne i klubberne og på NTC kan være med til at indfri vores ambition om, at dansk landsholdssvømning hører til på allerhøjeste internationale niveau, lyder vurderingen fra sportschef Lars Green Bach.    

 

Internationale kompetencer er guld værd for Danmark

Dansk Svømmeunions ansættelse af den nye landstræner i svømning er sket i tæt samarbejde med Team Danmark, og her betragter direktør Lone Hansen valget af Stefan Hansen som det helt rigtige match for Dansk Svømmeunion, som er et af Team Danmarks verdensklasseforbund.

 

– Stefan har tidligt i sin karriere haft fokus på at udvikle sine kompetencer i en international kontekst, og vi har netop brug for trænere til de bedste atleter, der i perioder har mod på og evner til at indgå i andre nationers elitearbejde. Stefan kommer dermed tilbage til Danmark med en masse erfaring som international toptræner fra sit arbejde i Tyskland. Den erfaring og viden, som han har tilegnet sig som træner og leder af et elitært set-up i et andet land, bliver bestemt værdifuld, når han igen står på bassinkanten, siger Lone Hansen, direktør i Team Danmark, og fortsætter:

 

– Der er jo relativ kort tid til OL i 2020, og derfor er det rigtigt positivt, at Stefan fra dag ét kan gå direkte ind og understøtte det daglige træningsmiljø og det strategiske arbejde – og så med ny inspiration oveni. Vi glæder os til at se ham i det tætte samarbejde, som vi i Team Danmark har med svømmere, trænere og Dansk Svømmeunion, siger Lone Hansen.


Stefan Hansen: Jeg har selv store forventninger

Det er altså ikke kun de gode resultater ved de store mesterskaber, som Stefan Hansen får ansvaret for, når han tiltræder i april. Han kommer også til at stå i spidsen for Dansk Svømmeunions samarbejde med de danske svømmeklubber om et stærkt internationalt high performance miljø. En arbejdsopgave som Stefan Hansen ser frem til at komme i gang med.

 

– Jeg har store forventninger til mig selv om, at jeg vil levere et professionelt stykke arbejde. Der skal være mod til at tænke nyt, når det er nødvendigt, men jeg vil først og fremmest engagere mig i videreudviklingen af dansk svømning. Jeg glæder mig meget til at påbegynde det hårde arbejde i kulissen, hvor jeg skal være med til at sikre de danske svømmere og trænere de mest optimale muligheder for at kunne præstere på højeste internationale niveau, siger Stefan Hansen og fortsætter:

 

– I den forbindelse foreligger der allerede en klar strategi for dansk svømning frem mod 2020 – en strategi som jeg i sin tid var med til at til at tage de første spadestik til – og jeg er ikke i tvivl om, at jeg vil finde mig godt til rette med denne strategi, sådan at både svømmere og trænere kan fortsætte deres gode arbejde frem mod OL i Tokyo uden at skulle være bekymrede for, at dansk svømning skal i en anden retning her og nu.

 

Fakta om den nye landstræner

37-årige Stefan Hansen har trænet flere af de største danske svømmeprofiler, herunder Pernille Blume frem mod hendes OL-guldmedalje i Rio i 2016. Stefan Hansen har i løbet af de seneste 17 år været ansat som cheftræner i flere danske svømmeklubber såsom Svømmeklubben Triton Ballerup, Gentofte Svømmeklub og Gladsaxe Svømmeklub samt som NTC-træner i perioden 2013-2016. Stefan Hansens har dertil en uddannelsesmæssige baggrund fra Skårup Seminarium og idrættens træneruddannelser (Diplomtræner og ITA).

 

Siden 2017 har Stefan Hansen arbejdet som cheftræner på Bundesstützpunkt Berlin (BSP). Han har udover den daglige træning også haft ansvaret for blandt andet at rekruttere svømmere til BSP Berlin både lokalt og nationalt samt assistere det tyske svømmeforbund med at skabe større sammenhæng mellem svømmeklubberne og BSP Berlin.

 

Stefan Hansen tiltræder stillingen som landstræner den 1. april 2019.

For yderligere information kan nedenstående kontaktes:
Stefan Hansen, kommende landstræner: +49 151 500 40 923  
Lars Green Bach, sportschef, Dansk Svømmeunion: +45 29 20 61 60
Lone Hansen, direktør, Team Danmark: +45 60 38 25 27Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.