Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
EM Langbane 2024 - Beograd, Beograd

25. maj - Milan Gale Muškatirović Sports Center

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Før finalerne:


05-04-2019 17:45:19:
Af: Rebecca Hegelund

Velkommen til vores nye landstræner, Stefan Hansen


Stefan Hansen: Vi skal skabe et fællesskab i vores svømmenation

 

En let skvulpende bevægelse af vand mod kanten på et endnu tomt bassin, inden de første svømmere påbegynder træningen. Sådan har dagene tit taget form for den nye landstræner Stefan Hansen, hvor det i fremtiden også bliver lyden af plaskende papirbunker og sprøjtende tryk på computertastaturet, der kommer til at fylde en del:

 

 

– Men det er helt okay. For jeg skal jo stadig arbejde for svømningen. Og det er jo det, det hele handler om. At arbejde i fællesskab for at få succes, hvilket jo gælder uanset, om jeg står på kanten, som jeg har gjort hver eneste dag indtil nu, eller om jeg sidder i en mere administrativ og ledelsesmæssig position, som den jeg får som landstræner.

 

Stefan Hansen er klar til at stå i spidsen for dansk svømning. 

 

Stefan Hansen er for kun få dage siden tiltrådt som landstræner, men han er allerede i fuld gang med sit arbejde ved årets Danish Open og DM Junior. Det er jo i disse dage, at de danske svømmere kæmper om pladser på landsholdet, Great Danes og juniorlandsholdet, ligesom de knokler for at kvalificere sig til sommerens store mesterskaber som blandt andet VM i Gwangju og VM-junior i Budapest. Og ligesom Stefan Hansen allerede er i gang med sine mange opgaver, så er han også allerede helt klar over, hvad hans ambition som landstræner er:

 

– I Danmark har vi en kæmpe tradition for at lære vores børn at svømme. Vi har tilmed nogle helt enestående og meget stærke klubmiljøer. Den kombination og struktur giver et helt unikt grundlag for på sigt at udvikle store svømmestjerner. Jeg vil derfor gerne arbejde for at styrke sammenholdet i dansk svømning, så vi langt bedre kan udnytte både klubberne og det Nationale Træningscenters (NTC) styrker og potentiale. Vi skal med andre ord arbejde sammen med én fælles ambition om at skabe vedvarende succes på den internationale svømmescene.

 

Den nye landstræner er heldigvis godt bekendt med udformningen af det danske svømmelandskab, idet han har slået sine folder som træner i flere store klubber såsom Svømmeklubben Triton Ballerup, Gentofte Svømmeklub og Gladsaxe Svømmeklub. Derudover har han også været træner for mange af de svømmere, der i dag er tilknyttet landsholdet, idet han i 2013-2016 var træner på NTC. Det er alle disse trænererfaringer fra kanten, som han regner med, vil få allermest indflydelse på, om han får succes som landstræner:

 

Kampen om medaljerne i 50m fri finalen ved OL i Rio de Janeiro 2016 – Foto Patrick Kraemer

 

– Jeg skal jo have det forkromede overblik, men i praksis skal jeg samtidig fungere i en positiv og coachende rolle. Jeg skal være med til at sparre og hjælpe trænerne til finde den helt rigtige måde at hæve niveauet for deres landsholdssvømmere og klubbens øvrige svømmere generelt. For det gælder for enhver svømmer på højeste niveau, at hvis der skal være en kontinuerlig udvikling, så skal den baseres på et individuelt hensyn. Vi kan ikke behandle alle ens, hvis vi som svømmenation vil tage skridtet videre internationalt set. Derfor bliver kunsten også at skabe et sådan rum, hvor der er plads til et individuelt fokus, men hvor der samtidig tages hensyn til fællesskabet mellem svømmerne og trænerne. Og det ikke kun i den enkelte klub, men også på landsplan, at vi skal skabe et sådan nationalt fællesskab.

 

Stefan Hansen er tiltrådt som landstræner 1. april 2019. Han er flyttet tilbage til Danmark sammen med sin kone Charlotte og deres to børn efter i et par år at have været ansat som cheftræner på Bundesstützpunkt Berlin, svarende til NTC i Danmark.

 

Vi ønsker Stefan Hansen tillykke med stillingen, velkommen tilbage til dansk svømmesport og god fornøjelse med Danish Open og DM Junior.  

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.