Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

16
April
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Hovedstadens Svømmeklub søger sydpå


10-02-2018 18:21:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Svømmerne i Hovedstadens Svømmeklub glæder sig til 18 dages træningslejr på Lanzarote.


Kalenderårets uge 7 og 8 er, i svømmeregi ofte, synonym med træningslejr for de danske topklubbers førstehold – og i år er ingen undtagelse. Hovedstadens Svømmeklub er blandt de klubber, som denne vinter bytter kulden ud med en træningslejr under sydens sol på en af de Kanariske Øer, til stor glæde for svømmerne.

 

- Vi skal til Lanzarote, hvor blandt andet Sigma er lige nu. Det er første gang, hvilket bliver spændende. Vi rejser i morgen, men på grund af mellemlandinger er vi der først på mandag, siger Maria Grandt fra Hovedstadens Svømmeklub og uddyber.

 

- Jeg glæder mig til at komme væk fra hverdagen og kun fokusere på svømningen. Og så vil det være rart med lidt sol. Det er altid fedt at tage lidt væk fra kolde Danmark, og så er man sammen med ens holdkammerater på en anden måde end i hverdagen.

 

Maria Grandt i aktion under EM på kortbane 2017 i Royal Arena.

Foto: Patrick Kraemer

 

Der deltager i alt 11 svømmere på Lanzarote-træningslejren, som varer fra den 11. til den 28. februar. På den 18 dage lange træningslejr bliver der også plads til andre aktiviteter end træning på land og i vand.

 

- Vi har altid et par dage til at lave er par aktiviteter, men da vi ikke rigtig ved, hvad man kan lave på Lanzarote, er det lidt uklart, hvad vi skal lave på vores fridage. Men sjovt skal det nok blive, siger Maria Grandt.

 

Ifølge svømmeren, som særligt gør sig bemærket i medleyløbene, bliver det nok også tiltrækt, da træningslejre ofte indeholder noget mere og hårdere træning, end hvad tilfældet er hjemme i svømmeklubben. Cheftræner Olaf Wildeboer har dog ikke løftet sløret for de hårde træninger endnu.

 

- Når man er på træningslejre svømmer man altid ekstra, og der skal nok komme et par meget lange og hårde træninger, men hvad træningslejren kommer til at bestå af, ved jeg ikke endnu, forklarer Maria Grandt spændt.

 

H2Odense drager også på udlandstræningslejr – se hvorhen ved at klikke her.

 

Tilbage i november kvalificerede Maria Grandt sig til EM, der blev svømmet i december måned. Hovedstadssvømmeren blev samlet nummer 11 i kvindernes 200 meter medley med tiden 2.12.16. Oplevelsen har gjort indtryk på den stadig unge svømmer, der træner henimod flere oplevelser af samme skuffe.

 

- EM har helt klart været det fedeste stævne, som jeg har været til. Stemningen var helt vild, og jeg håber, at jeg kommer til at deltage til meget større stævner fremover.

 

SvømmeSport takker Maria Grandt for interviewet og ønsker hende, holdkammeraterne og klubben en god træningslejr.
Tags: Klubnyt

Se de seneste nyheder

03-04-2020 11:47:38

På sit eget high performance svømmeinstitut i Holland lærer den danske træner Ricky Jørgensen fra sig. To af de svømmere, han samarbejder med, er sprinteren Tamara van Vliet og det unge stjernefrø Luc Kroon.

 
02-04-2020 09:27:34

Hjemmeskole og mindre træning giver Mikkel Gadgaard mulighed for at tilbringe mere tid hjemme hos familien.

 
01-04-2020 14:36:19

Swim Team Neptun bruger lockdown-perioden til at udvikle og optimere indsatser, der tit overses i en travl hverdag.

 
01-04-2020 10:48:34

Victor Nygaard fra H2Odense hopper i våddragten og holder formen ved lige.

 
31-03-2020 17:23:53

Pr 1. august 2020 overtager Bjørn Sørensen cheftrænerjobbet i Aalborg Svømmeklub. Bjørn kommer fra en stilling som cheftræner i AGF Svømning.