Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
06-07-2020 11:20:34
 
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
August
2020
5
September
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Hovedstandens Svømmeklub vinder rekordmange medaljer


23-02-2018 18:31:00:
Af: Klaus Bach Christensen

For blot 3-4 år siden vandt Hovedstadens Svømmklub få medaljer til DÅM. I år blev det til ikke mindre end 35 medaljer.


Ovenpå afholdelsen af årets DM Årgang på kortbane, har Hovedstadens Svømmeklub udsendt en pressemeddelelse, som kan læses herunder. 

 

Pressemeddelelse udsendt af Hovedstadens Svømmeklub i dag, fredag 23. februar 2018

 

Hovedstadens Svømmeklub dominerede ved DM for årgangssvømmere

Kort før vinterferien kulminerede årgangssvømmernes kortbanesæson med de Danske Årgangsmesterskaber på kortbane 2018. Det blev til i alt 35 medaljer og 181 nye personlige rekorder til de 33 deltagende svømmere. Dermed blev Hovedstadens Svømmeklub suverænt bedste klub. Årgangssvømmerne er den yngste aldersgruppe, hvor der svømmes om DM-medaljer. Årgangssvømmerne er i alderen 12-15 år. 

Hovedstadssvømmerne kan gå fra mesterskabet med gode nye erfaringer, personlige rekorder og masser af indtryk. I alt bliver det til 61 top tre placeringer for klubben fordelt på 14 svømmere, hvilket ikke alene viser flot niveau, men også god bredde for klubben. Specielt bredden af topniveauet er vigtigt for klubbens talentudviklingsarbejde.

I holdkonkurrencen får Hovedstadens Svømmeklub blandt de ældste af årgangssvømmere tre gange så mange medaljer som næstbedste svømmeklub. For 3-4 år siden fik klubben ved samme mesterskaber kun få medaljer og nu kan klubben høste 35 medaljer. 
I klubbens femårige levetid har der været satset rigtig meget på at få etableret et positivt og spirende talentudviklingsmiljø. Det er lykkedes og næste store udfordring for klubben bliver at få successen kanaliseret videre ind i svømmernes junioralder, et arbejde der allerede er i fuld gang.

Holdfoto fra Danske Årgangsmesterskaber på kortbane 2018.
Foto: Hovedstadens Svømmeklub

De deltagende svømmere træner til daglig på to forskellige hold, hvor Anne-Marie Appelqvist og Marie Simanis er talentudviklere og ansvarlige trænere. De udtaler samstemmende om stævnet: - Vi er meget tilfredse med stævnet. Langt de fleste får indfriet alle deres målsætninger og vi kommer fra stævnet med en meget høj andel af personlige rekorder i de svømmede løb. Det tal vidner om stærk udvikling. Vi ser det også som en styrke, at vi har mange svømmere der blander sig på topniveau. 

Anne-Marie og Marie siger videre: - Hele gruppen gør det godt, har en god indstilling og et højt humør, og så udviser de flot koncentration og kontrol over deres løb, hvilket vi har brugt meget tid og energi på at øve siden efteråret. En del af de yngste svømmere deltager ved deres første DM-stævne, så der var ekstra spænding på for dem. 

Få dage efter DM for årgangssvømmere blev der afholdt et uofficielt DM for hold, kaldet Årgangscuppen, her deltog de bedste klubber fra weekendens DM for at dyste i en holdkonkurrence. Her vinder Hovedstadens Svømmeklub suverænt med 47.658 point, næsten 4.000 point foran næstbedste klub. 

Se mere udførlig opsamling på DM for årgangssvømmere på https://www.hsk.dk/nyheder/d%C3%A5m-k-2018/ og se et hav af fotos og stemningsindtryk i fotoalbum på www.facebook.com/hovedstadens

For pressekontakt til Hovedstadens Svømmeklub kan klubdirektør Lars Sørensen kontaktes på tlf.: 3114 6178.
Tags: Klubnyt

Se de seneste nyheder

06-07-2020 12:18:40

FINA oplyser, at de arbejder på at udvide svømmeprogrammet ved OL.

 
06-07-2020 11:20:34

Instagram-takeover med Pernille Blume på TV2 SPORTs Instagram-profil.

 
04-07-2020 16:40:53

Aalborg Svømmeklubs mangeårige cheftræner overrækkes æresbevis til sin afskedsreception.

 
03-07-2020 13:02:48

Konkurrencetrænere bør udnytte træningspotentialet i åbent vand, mener FINA-dommer.

 
02-07-2020 15:27:52

Sportsafdelingen orienterer om den seneste tids sportslige nyheder.