Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

3
Marts
2024

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Chris Christensen: Den svømmende talentudvikler


28-10-2014 21:00:00:
Af: Mette F. Pedersen

Chris Christensen har deltaget ved OL, VM og EM og vundet 68 danske seniormesterskaber gennem tiden. Alligevel tvivler folk på den nye måde, han kombinerer sin svømning og fuldtidsjob på – og det irriterer ham.


Allerede som 13-årig flyttede Chris Christensen fra Bornholm og tværs over landet til Esbjerg, så han kunne træne i det stærke drengemiljø, som dengang fandtes i den vestjyske svømmeklub, West Swim Esbjerg.

 

I 2004 vandt Chris Christensen sit første - ud af de 68 danske seniormesterskaber, som han har vundet gennem tiden.

 

I 2008 blev Chris udtaget til OL i Beijing. 

 

Tre år senere flyttede han til København for at træne på Dansk Svømmeunions nationale træningscenter (NTC) i Bellahøj. 

 

I 2012 glippede hans OL-udtagelsen og efter dette nederlag, valgte Chris, at det var på tide at lægge en ny strategi.

 

Chris skiftede derfor til Holstebro i 2012, hvor han samtidig begyndte at fungere som træner og siden hen som talentudvikler for de ca. 1000 medlemmer af Holstebro Svømme club.

 

Foto: Patrick B. Kraemer

 

Chris' utraditionelle træningsstrategi fungerer for ham!

I dag er Chris 26 år gammel og er ansat i Herning svømmeklub som talentudvikler.

 

Chris’ træningsstrategi har ændret sig meget de seneste 3 år. I dag træner han efter en strategi, hvor han skal have plads til sit fuldtidsjob. En kombination som ikke er særlig udbredt i dansk svømning.

 

Chris har skåret ned på sin træningsmængde, og derimod lagt mere vægt på fokuspunkter som eksempelvis kost. Chris har stadig et mål om at svømme på et højt niveau, men det skal samtidig kunne fungere med et fuldtidsjob.

 

Derfor var Chris også tilfreds med weekendens resultater ved de Vestdanske kortbanemesterskaber i Hjørring.

 

Mine tider til Vest var egentlig okay. Jeg er rigtig tilfreds med medley-holdkappen, hvor jeg svømmer 1.01.1 i 100 bryst. Jeg vil i den kommende tid komme til at satse mere på kortere distancer, da jeg har nedsat min træningsmængde.”, fortæller Chris til SvømmeSport.

 

Og netop den nedsatte træningsmængde skyldes den anden vigtige beskæftigelse i Chris’ liv – nemlig hans job som talentudvikler i Herning Svømmeklub.

 

Mit arbejde er det vigtigste lige nu, og derfor bliver min træning passet ind, så det hele kan gå op i en højere enhed. Folk tror både det ene og det andet med hensyn til min træning. Det irriterer mig. Især når snakken går, uden nogen spørger mig direkte. Det er en dårlig tendens, og et ærgerligt ræsonnement, at bare fordi man arbejder fuld tid, så kan man ikke svømme på højt plan.” uddyber Chris til Svømmesport

 

Chris Christensen er både klar til DKM og VKM

Indenfor de kommende dage vil det endelige VM-hold blive offentliggjort. Chris kvalificerede sig allerede i foråret i 400 medley. Han er dermed klar til at repræsentere Danmark i Doha i december.

 

Inden Chris drager mod VKM, deltager han også i DM på kortbane i Bellahøj i slutningen af november.

 

“Jeg forventer, at DKM går fint. Jeg kommer til at svømme et noget reduceret program i forhold til, hvad jeg tidligere har gjort. Men jeg glæder mig til at satse lidt mere ensidigt på brystsvømningen. Derudover vil jeg gerne svømme rigtig hurtigt under VKM i december.”, fortæller Chris til SvømmeSport.

 

 

Du kan følge Chris Christensen som svømmer og talentudvikler på hans hjemmeside HERSe de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.