Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
Juni
2018
Svømning
SetteColli
Rom
30
Juni
2018
Svømning
DM Årgang Langbane
Bellahøj Svømmestadion
4
Juli
2018
Svømning
EM-junior langbane
Helsinki (FIN)

Glasgow International Swim Meet

 

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Forrygende aften for Danmark ved EKM!


22-11-2012:
Af: Anna Birkbak

Danmark indkasserer både en sølv og en guld - og dermed et europamesterskab.


På førsteaftenen af de Europæiske Mesterskaber på Kortbane i Chartres, Frankrig, har Danmark indkasseret sine første to medaljer – og den ene af fineste karat!

 

Sportschef Mikkel von Seelen er meget positiv ovenpå Danmarks første europamesterskab: ”Det lover godt for de tre næste dage!”

 

Således svømmer ikke kun én dansker men hele fire af vores hurtigste piger sig ind på en fantastisk førsteplads i holdkappen 4x50 m fri. Efter løbet kunne man se et noget overrasket dansk hold, der både giver sprint-nationen Frankrig baghjul (som blev nr. 4) og sætter Finland og Hviderusland til vægs. De fire piger og deres tider er:

 

1. Jeanette Ottesen Gray, 24.34

2. Kelly Riber Rasmussen, 24.59

3. Julie Levisen, 24.73

4. Pernille Blume, 24.44

 

Holdkappens samlede tid er 1.38.10. Sølvet gik som sagt til Finland i tiden 1.38.13 og bronze til Hviderusland i tiden 1.38.39. En meget tæt finale, som heldigvis ender med dansk sejr og et flot europamesterskab! Kæmpestort tillykke til pigerne.

 

Julie Levisen, den kun 15-årige svømmer fra SMUT Terndrup, er meget glad og overrasket over sin nye titel som europamester: ”Jeg havde slet ikke regnet med det! Det var ½ sekund hurtigere end i formiddags, så det er super fedt. Det giver rigtig meget motivation de næste par dage i mine individuelle løb!”

 

Rikke Møller Pedersen, Frem Odense/NTC står for Danmarks første sølvmedalje ved dette mesterskab. Hun slår hænderne i væggen på sprint-distancen 50 bryst i den fine tid 30.54 og vinder den flotte sølvmedalje. Rikke og Lyngby-svømmeren Kelly Riber Rasmussen har forinden svømmet en semifinale i samme løb, hvor Rikke gik videre som nummer to i tiden 30.39. Kelly opnåede her en delt 10. plads i tiden 31.46. I finalen må Rikke desværre se sig slået af den tjekkiske svømmer Petra Chokova, som svømmer 30.02, og bronzen går til Irlands Sycerika McMahon i tiden 30.34. Endnu en meget tæt finale. Tillykke til Rikke Møller Pedersen med sølvmedaljen. Vi håber på at Rikke kan svømme et par medaljer mere hjem i de to andre bryst-løb i løbet af mesterskabet.

 

I 200 meter medley kunne vi spændt følge Holstebro-svømmeren Chris Christensen, der efter en længere pause fra de internationale mesterskaber er vendt stærkt tilbage. Chris er videre fra indledende afsnit i tiden 1.56.00, og svømmer i finalen 1.56.51. Tiden rækker til en fin 5. plads for Chris, som med tiden igen er under VM-kravet. Vi er glade for at have Chris tilbage i det stærke felt, og kan dermed glæde os til at se ham til VM i december i Tyrkiet. Chris udtaler: ”Jeg følte mig allerede en smule ”mæt” fra i morges, men formåede at give den gas i finalen også. Det føles rigtig fedt at have svømmet hurtigere end jeg har gjort før, når vi regner plastic-dragternes tid fra.” Guldet på 200 medley går til den rutinerede ungarer Laszlo Cseh i tiden 1.52.74, sølv til franskmanden Jeremy Stravius i 1.54.00 og bronze til Gal Nevo fra Israel i tiden 1.55.14.

 

I 200 meter medley for kvinder havde Danmark Katrine Holm Sørensen, Esbjerg/NTC til start. Katrine er videre fra indledende som nr. 7 i tiden 2.10.21, og i finalen opnår Katrine en fin 5. plads i en lidt langsommere tid 2.10.61. Her går guld til World Cup-darlingen Katinka Hosszu fra Ungarn i tiden 2.05.78 og sølv til Hannah Miley, Storbritannien, i 2.06.21.

 

I semifinalen på 100 m fri for kvinder var Danmark repræsenteret af to stærke piger. Således kunne vi både følge KVIK Kastrup/NTC-svømmeren Jeanette Ottesen Gray og Nice-svømmeren Pernille Blume på den hurtige distance. Jeanette formår i fin stil at svømme sig videre til finalen i morgen som nummer 3 i tiden 53.61. Jeanette vender desuden først efter 50 meter, så vi håber på at se en hurtig Jeanette i finalen! Pernille Blume er også med videre til morgendagens finale som nummer 6 i tiden 54.04. Vi kan derfor glæde os til en spændende finale med dobbelt dansk deltagelse.

 

Udover den succesfulde danske kvindeholdkap kunne vi følge herrernes 4x50 holdmedley, hvor der var dansk deltagelse. De fire hurtige herrer opnåede en 7. plads i finalen i tiden 1.36.92. Holdet bestod af:

 

1. Andreas Schiellerup (ryg), 24.47

2. Chris Christensen (bryst), 27.09

3. Daniel Steen Andersen (fly), 23.49

4. Daniel Skaaning (crawl), 21.87

 

Her går guldet til Frankrig i tiden 1.32.35, sølv til Rusland i 1.33.87 og bronze til Tjekkiet i 1.35.18.

 

Alle resultater kan ses på www.omegatiming.com.

 

Altså et veloverstået første finaleafsnit i Frankrig med to flotte medaljer, hvoraf den ene gav et europamesterskab. Mikkel von Seelen siger om aftenens finaler: ”Det har været en rigtig fornuftig aften. To medaljer, et europamesterskab og en VM-kravtid er meget positivt, og det tegner rigtig godt for mesterskabets tre næste dage. Holdkappen som vinder guld giver et rigtig positivt signal om, at man kan skift rutinerede svømmere ud med nogle upcomings som går ud og præsterer, hvilket er rigtig godt. Det må helt sikkert give et skub fremad og noget motivation!”

 

Europæiske Mesterskaber fortsætter som sagt frem til søndag, og vi kan glæde os til at følge masser af de danske svømmere i morgen formiddag, fredag, hvor indledende afsnit begynder kl. 9.00.

 

For yderligere information og kontakt til holdet kan sportschef Mikkel von Seelen kontaktes på mobil: 2920 6160. Mikkel er med holdet i Frankrig.

Dansk Svømmeunion henstiller til, at der under EKM ikke tages direkte kontakt til svømmerne, men at alt mediekontakt til svømmerne går via sportschef Mikkel von Seelen.Se de seneste nyheder

22-06-2018 09:34:00

Rikke Møller Pedersen er netop blevet bachelor og fortæller her om sine gode erfaringer med at være studerende og elitesvømmer på samme tid.
 

 
19-06-2018 20:08:00

NTC-cheftræner, Martin Truijens godkender de danske præstationer under Mare Nostrum, hvor det blev til flere danske podieplaceringer.

 
17-06-2018 16:39:00

Roskilde Fjord dannede rammerne om årets afholdelse af DM på 5 kilometer i åbent vand, der blev svømmet tidligere i dag. 

 
11-06-2018 21:00:00

Lærke Ruby begyndte at svømme Open Water tilbage i 2014. I år skal hun for tredje gange deltage ved det Europæiske Juniormesterskab for Juniorer i Open Water. Målet er klart. Hun drømmer om at blive en af Danmarks bedste. 

 
08-06-2018 08:55:00

Samtidig indstiller klubben samarbejdet med sportschef Ricki Clausen. Læs klubbens udsendte pressemeddelelse her.