Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

13
November
2019
Svømning - Svømmetider
ISK Klubmesterskab 2019, Ikast

Ikast Svømmecenter (træningshallen)

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


”DM bliver fedt at indlede sæsonen med”


01-04-2016 08:00:00:
Af: Anna Birkbak

Katrine Zinck Leth-Espensen har både atlet- og stævnelederkasketten på ved DM i Bassinlivredning. Hun glæder sig til at sparke sæsonen i gang.


Der er en del problemer forbundet med at ringe til Katrine Zinck Leth-Espensen (Klampenborg SLSC), der to dage før DM i Bassinlivredning er på Malta for at tage et fridykkerkursus. Men det lykkes, og Katrine fortæller om kurset, som TrygFonden Kystlivredning har hjulpet en hel flok danskere med på:

 

- Jeg er hernede for at arbejde og tage et fridykkerkursus – så vi bliver undervist i at dykke uden ilt, altså kun med én vejrtrækning. Så det er i forbindelse med min professionelle livredning, at jeg er hernede, men der er jo masser af fordele i at blive bedre til at dykke i dybden, fortæller Katrine, der rejser hjem i dag, fredag, for at kunne være klar i morgen.

 

På Bellahøj Svømmestadion gælder det mest for Katrine om at komme i gang med sæsonen. Katrine er mest fokuseret på de udendørs discipliner længere henne i sæsonen, og derfor ser europamesteren mest frem til at teste formen af:

 

- Det bliver godt at komme i gang igen efter vinterhalvåret, jeg glæder mig meget til DM. Jeg har svømmet en del med USG og fået lov til at svømme med dukker også. Og inden for den sidste måned er Nikolaj Kirketerp-Møller og Line Præst Lauridsen også begyndt på det hold, så dér har jeg primært trænet svømning med dem. Udover det har jeg dog også løbet og dyrket alternativ træning. Derfor har jeg blandt andet løbet Vasaløbet for tre uger siden – det er 90 km langrend. Det er virkelig god træning for mave og triceps, og kan sammenlignes meget med bevægelser i vandet og på board. Det er de samme muskelgrupper. Så jeg håber, at jeg er i god form i hvert fald! Det har under alle omstændigheder været en rigtig fed måde at træne på, så det vil jeg prøve at fortsætte med, fortæller Katrine.

 

Ved DM stiller Katrine op i to individuelle discipliner – 100 m bjærgning med redningstorpedo, og 50 m bjærgning af dukke – samt alle fire holdkapper med Klampenborg: 4x25 m bjærgning af dukke, 4x50 m forhindringsholdkap, 4x50 m bjærgningsmedley samt linekast. Hun står desuden med stævneledertjansen hele dagen igennem og skal holde øje med, at alt går som det skal.

 

Her ses Katrine på toppen af podiet ved EM i konkurrencelivredning sidste år. Foto: Lila Rad.

 

Som sagt er det de udendørs discipliner, Katrine satser mest på – og tidligere også har vundet mest i (her tænker vi f.eks. på hendes europamesterskab!) – men for andre af landsholdets udøvere er dette DM særligt relevant i forhold til at kvalificere sig til VM i september:

 

- I år er der VM i september i Holland, og man kan både tage kravtider til VM i morgen ved DM og til sommer i de udendørs discipliner. For mit vedkommende får jeg kravtider i flere discipliner udendørs, og derfor handler det mest bare om at komme i gang med sæsonen nu her. Men både Line Præst, Nikolaj Kirketerp og Ronnie Dalsgaard er alle tre ude efter kravtider i indendørs discipliner. Så det bliver fedt at se på Bellahøj, fortæller Katrine og fortsætter:

 

- Vi håber at kunne stille et fuldt hold på seks damer og seks herrer til VM. Hvis vi kan det, kan vi måske kvalificere os til World Games – et slags OL for sportsgrene der ikke er store nok til OL, griner Katrine. Kan man komme i top 10 i de indendørs discipliner ved VM, kvalificerer vi os nemlig til World Games. Derfor håber jeg også, at der måske dukker nye talenter op til DM. Sporten er ved at udvikle sig endnu mere, og der er større og større tilslutning hvert år. Så jeg glæder mig til at se, hvad der sker til DM!

 

Den store tilslutning ser man tydeligt, da man endnu en gang sætter deltagerrekord ved et DM i livredning – over 700 starter er tilmeldt i år, hvilket er næsten en fordobling i forhold til sidste år. Katrine fortæller, at det udover en større popularitet herhjemme også skyldes, at både det svenske og norske landshold stiller op, samt at der er deltagere fra flere nordtyske klubber.

 

Du kan tjekke startlisten ud samt programmet for dagen.

 

Læs i øvrigt mere om DM i Bassinlivredning på Bellahøj.

 

Læs i øvrigt mere om de forskellige livredningsdiscipliner på Dansk Svømmeunions hjemmeside.

 

Mange tak til Katrine Zinck, som vi ønsker held og lykke med mesterskaberne. Følg med her på siden lørdag for resultater.

 
Tags: livredning

Se de seneste nyheder

10-11-2019 21:51:00

Fire aktive dage i bassinet i Esbjerg er afsluttet med udtagelse af 23 svømmere til EM på kortbane samt otte svømmere til NM på kortbane.

 
08-11-2019 18:07:00

Den tidligere elitesvømmer er i dag indehaver af rekorden i at være verdensrekordholder.

 
07-11-2019 07:50:00

De kommende Årgangstræner- og Børnetræneruddannelser har frist for tilmelding henholdsvis den 18. december for Årgangstræneruddannelsen og 11. december for Børnetræneruddannelse.
 

 
06-11-2019 09:28:00

Svømmere fra 58 danske klubber har meldt deres ankomst ved DM på kortbane i Svømmestadion Danmark.

 
03-11-2019 21:00:00

Det danske hold kommer i 2019 til at bestå af 21 svømmere.