Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
DÅMDÅM Galla 2024, Ringe

Idrætscenter Midtfyn, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Stig Michaelsen evaluerer på DKM


04-12-2012 16:00:00:
Af: Mads Hjorth

Ifølge Horsens-træneren er der plads til forbedringer                


Et velarrangeret DKM i Bellahøj er overstået efter 4 dage fyldt med en masse god svømning. Her på Svømmesport vil vi de kommende dage forsøge at gøre status på mesterskaberne, og har i den forbindelse spurgt trænere rundt omkring i det danske svømmeland om deres oplevelse af DKM.


Stig Michaelsen, cheftræner i Horsens Svømmeklub, arbejder til dagligt med juniorsvømmere, der befinder sig på absolut topplan. Især to springer frem, Amalie Østrup og Daniel Steen Andersen, som begge deltog ved de Europæiske Junior Mesterskaber i Antwerpen.

Vi har spurgt ind til Stigs syn på DKM, og hans planer fremadrettet for Horsens Svømmeklub.

 

Horsens Svømmeklub var med 10 guldmedaljer for juniorer en af de klubber, der markerede sig ved dette års DKM. En stærkt svømmende Daniel Steen Andersen satte en tyk streg under dette med sin imponerende danske juniorrekord i 100m butterfly.
 

Horsenstræner Stig Michaelsen var da også godt tilfreds med klubbens præstationer:

Vi tog 14 medaljer, heraf 10 juniorguld, og Daniel Steen Andersen lavede DJR på 100m butterfly. Så vores målsætning om 10-14 medaljer viste sig at holde”.Stig Michaelsen - her sammen med sine svømmere fra Horsens i forbindelse med weekendens DM på kortbane.
 

Rammerne var dog ikke optimale ifølge Stig:

”Stævnet (indledende) blev meget langt. Det betød mindre restitution for svømmere med finaler om aftenen, hvis holdkapperne ikke lå i finaleafsnittet. 10 heat i 400m fri kan umuligt være et tegn på at svømme-Danmark har forbedret sig, og det hænger ikke sammen med den målsætning man har fra unionens side, om at sætte retningen efter hvad det internationale billede er. De internationale kravtider sættes i vejret og de nationale sænkes - Det hænger ikke helt sammen. Dog er det kommet mig for øre, at der bliver gjort noget ved sagen.


Stig mener, at kravtidssystemet kunne optimeres ved at gøre de regionale mesterskaber til kvalifikationsmesterskaber. Dette kunne muligvis også gøre de regionale mesterskaber mere seværdige og der ville samtidig være motivation for noget rigtig hurtigt svømning.

 

Stig fremhæver også andre aspekter, som kunne hjælpe til med at gøre DKM til en endnu større oplevelse for svømmere, trænere og publikum:

”Jeg tænker faktisk, at en genindførsel af den gamle vandrepokal "ældste svømmer i en A-finale" kunne være rigtig fedt. Det kunne være en sjov ting, da det synes at være ung-seniorer, der svømmer DM og ikke mange af "de gamle". Der har også tidligere været interviews med svømmere og trænere og folk fra unionen. Det gav noget mere liv til stævnet.

 

Og når så mange af landets bedste trænere er samlet et sted burde man forsøge at skabe sparring og udvikling. Stig fremhæver især Dansk Svømmeunions sportschef Mikkel von Seelens clinic oplæg fra sidste år, som en rigtig god oplevelse. 

 

Fremadrettet venter især et Nordisk Juniormesterskab (NJM), hvor Daniel og Amalie skal forsøge at forsvare deres titler fra forrige år. Efter NJM vil der blive arbejde målrettet på, at få hele tre svømmere af sted til EJM til sommer.

 

Mange tak til Stig for hans input!
Tags: DKM 2012

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.