Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

5
Juni
2020
5
Juni
2020
Svømning - Svømmetider
Vest Årgang 2020, Aalborg

Haraldslund Vand- og Kulturhus (Aflyst)
5
Juni
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


DKM oplevet fra sofaen – Og hospitalet


06-12-2012 20:00:00:
Af: Mads Hjorth

Et meget anderledes DKM for Herning Svømmeklub


Den næste træner i rækken, som har evalueret på DKM, havde et meget anderledes stævne end alle andre trænere – Han nåede nemlig aldrig frem til Bellahøj.

Jens Bertelsen, cheftræner i Herning Svømmeklub, fulgte Herning-svømmernes DKM fra det nordjyske, da hans kone onsdag morgen blev indlagt på Viborg Sygehus med veer. Det viste sig dog at være falsk alarm. De venter stadig i spænding på familieforøgelsen.

 

Herning Svømmeklub havde inden stævnet en målsætning om, at vinde 3-6 medaljer og samtidig få udtaget 1-2 svømmere til de Nordiske Juniormesterskaber. En målsætning som lykkedes, selvom Jens påpeger, at Herning havde et noget blandet mesterskab med plads til forbedringer:

Vi nåede målet om 3-6 medaljer med 4 juniormedaljer og 1 seniormedalje. Et resultat, vi er godt tilfredse med, set i lyset af, at vi de to foregående år er vendt hjem fra DM på kortbane uden medaljer. Vi fik 1 svømmer udtaget til NJM, og vi nåede 2-3 finaler udover det forventede”.

Om hans fravær havde nogen effekt på Hernings resultater tør Jens ikke spå om.

 

STM 1 på træningslejr i uge 41-42 i Sabadell, Spanien.

 

Afviklingen af mesterskaberne i Bellahøj har Jens kun fået positive tilbagemeldinger på, men fremhæver, ligesom Stig Michaelsen og Erik Pallesen, at man nok bør justere kravtiderne en smule:

Jeg er stor tilhænger af at indføre en kravtidsmodel med stor gennemsigtighed og langtidsvirkning. Det tror jeg bliver en stor succes. Pointene skal helt sikkert revurderes i crawlløbene, så det bliver tilpasset det aktuelle niveau i dansk svømning og vi dermed undgår 100+ deltagere i enkelte løb til et DM. Men det er jeg sikker på der bliver taget hånd om”.

 

Jens forholder sig dog mere kritisk overfor den sene udmelding af kravtiderne. Han mener, at de store ændringer i kravtiderne, som den ny model har medført, gør at man burde vente til efter DKM med at implementere den. Nogle svømmere, også tidligere DM-deltagere, har derved skulle ændre deres træning for at opnå kravtider i nye og mere uvante stilarter, og den korte overgang har gjort dette meget svært.

Herning arbejder dog videre ovenpå et tilfredsstillende DKM:

”Vores næste store mål bliver at få svømmere kvalificeret til EJM, samt DM-H 1. division, hvor vi skal svømme på hjemmebane i Herning.”

 

Tak til Jens, og vi ønsker ham og familien held og lykke med det kommende skud på stammen! (trods tidlige lykønskninger på Facebook :-))
Tags: DKM 2012

Se de seneste nyheder

03-06-2020 14:26:00

Indendørs-svømning er den eneste idræt, der ikke er garanteret åbning i fase tre med start den 8. juni. Dette på trods af, at regeringens ekspertudvalg har kategoriseret svømmehaller som ”middel” i forhold til smittefare.

 
03-06-2020 10:28:19

Landets svømmehaller ligger øde hen. Klubber er klar til at genoptage svømmeaktiviteterne.

 
03-06-2020 09:03:03

Fra den nye sæson overtager Kim Dietrichsen tøjlerne som cheftræner i A6.

 
03-06-2020 08:42:57

1. august 2020 tiltræder Carles Subirana Sagristà stillingen som elitetræner for Svømmeklubben Triton.

 
02-06-2020 05:47:30

Mads Maj bliver cheftræner, mens Jonas Frei bliver årgangstræner i den nye sammenlagte eliteafdeling i Næstved Svømmeklub.