Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
03-06-2019 16:30:00
 
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

20
Juni
2019
21
Juni
2019
Svømning
Sommerstævne
Kildeskovshallen

EISM 2019

 

 

Tekst
Tekst


DKM oplevet fra sofaen – Og hospitalet


06-12-2012 20:00:00:
Af: Mads Hjorth

Et meget anderledes DKM for Herning Svømmeklub


Den næste træner i rækken, som har evalueret på DKM, havde et meget anderledes stævne end alle andre trænere – Han nåede nemlig aldrig frem til Bellahøj.

Jens Bertelsen, cheftræner i Herning Svømmeklub, fulgte Herning-svømmernes DKM fra det nordjyske, da hans kone onsdag morgen blev indlagt på Viborg Sygehus med veer. Det viste sig dog at være falsk alarm. De venter stadig i spænding på familieforøgelsen.

 

Herning Svømmeklub havde inden stævnet en målsætning om, at vinde 3-6 medaljer og samtidig få udtaget 1-2 svømmere til de Nordiske Juniormesterskaber. En målsætning som lykkedes, selvom Jens påpeger, at Herning havde et noget blandet mesterskab med plads til forbedringer:

Vi nåede målet om 3-6 medaljer med 4 juniormedaljer og 1 seniormedalje. Et resultat, vi er godt tilfredse med, set i lyset af, at vi de to foregående år er vendt hjem fra DM på kortbane uden medaljer. Vi fik 1 svømmer udtaget til NJM, og vi nåede 2-3 finaler udover det forventede”.

Om hans fravær havde nogen effekt på Hernings resultater tør Jens ikke spå om.

 

STM 1 på træningslejr i uge 41-42 i Sabadell, Spanien.

 

Afviklingen af mesterskaberne i Bellahøj har Jens kun fået positive tilbagemeldinger på, men fremhæver, ligesom Stig Michaelsen og Erik Pallesen, at man nok bør justere kravtiderne en smule:

Jeg er stor tilhænger af at indføre en kravtidsmodel med stor gennemsigtighed og langtidsvirkning. Det tror jeg bliver en stor succes. Pointene skal helt sikkert revurderes i crawlløbene, så det bliver tilpasset det aktuelle niveau i dansk svømning og vi dermed undgår 100+ deltagere i enkelte løb til et DM. Men det er jeg sikker på der bliver taget hånd om”.

 

Jens forholder sig dog mere kritisk overfor den sene udmelding af kravtiderne. Han mener, at de store ændringer i kravtiderne, som den ny model har medført, gør at man burde vente til efter DKM med at implementere den. Nogle svømmere, også tidligere DM-deltagere, har derved skulle ændre deres træning for at opnå kravtider i nye og mere uvante stilarter, og den korte overgang har gjort dette meget svært.

Herning arbejder dog videre ovenpå et tilfredsstillende DKM:

”Vores næste store mål bliver at få svømmere kvalificeret til EJM, samt DM-H 1. division, hvor vi skal svømme på hjemmebane i Herning.”

 

Tak til Jens, og vi ønsker ham og familien held og lykke med det kommende skud på stammen! (trods tidlige lykønskninger på Facebook :-))
Tags: DKM 2012

Se de seneste nyheder

17-06-2019 12:00:00

Fem danske landsholdssvømmere har netop overstået Mare Nostrum i Barcelona med ganske respektable resultater.

 
12-06-2019 16:15:00

Dansk Svømmeunion kan i dag offentliggøre, at det nuværende træner-team på unionens og Team Danmarks Nationale Træningscenter (NTC) i svømning ændres.

 
03-06-2019 16:30:00

Ved den første udgave af FINA’s nye stævnekoncept, Champions Swim Series, viste Pernille Blume flotte takter mod verdens absolutte elite.

 
28-05-2019 14:30:00

Dansk Svømmeunion kan i dag præsentere den associeret træner, der er valgt til VM-holdets supportteam.

 
28-05-2019 09:30:00

Nivå Svømmeforening har præmiere på Familiesvømning i Øresund