Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
08-12-2019 20:16:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

13
December
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Erik Pallesen evaluerer på DKM


05-12-2012 14:00:00:
Af: Mads Hjorth

En lille klub med store resultater


En af de mest omtalte klubber i dansk svømning det seneste års tid må uden tvivl være Svømmeklubben SMUT. Julie Levisen tog alle med storm, da hun tidligere i år kvalificerede sig til EJM i 50m fri. Det, der gjorde Julies bedrift så bemærkelsesværdig var, at hun på relativt kort tid udviklede sig til at svømme rigtig hurtigt, dog uden at have den store træningsbaggrund. Julie har efterfølgende fortsat sin gode udvikling og toppede det i sidste måned med en guldmedalje i 4x50m fri ved de Europæiske Kortbanemesterskaber.

 

Julie træner til dagligt under Erik Pallesen, og vi har spurgt lidt ind til hans tanker omkring det netop overståede DKM:

”Det er gået super godt for SMUT. Målsætningen var 4 juniormedaljer. Det blev til 3, men så var alle af guld. Desuden 2 medaljer for seniorer som bonus”.Erik Pallesen side om side med Julie Levisen, Svømmeklubben SMUT.

Erik fremhæver især Julies udvikling indenfor de andre discipliner, hvor hun sidste år havde rigtig højt niveau på 50m fri, viste hun nu, at hun mestrer flere stilarter og distancer.

Svømmeklubben SMUT havde yderligere en deltager med, førsteårs-junioren Line N. Bjerregaard, og også her blev målsætningen opfyldt til stor tilfredshed for cheftræneren.

 

Med kun to deltagere ved DKM havde Erik og svømmerne ikke det store problem med de lidt længere stævneafsnit, men stiller sig dog stadig undrende omkring de nye kravtider:

”Personligt er jeg glad for at være træner i en lille klub. Ingen holdkapper man skulle vente på. Afsnittene var lidt lange – men ikke for os.

Jeg synes stadigvæk, at det er lidt underligt med kravtiderne. Gælder både til DM, men også til den kommende weekends Vest ÅM. Mange heats i crawl, men næsten ingen i bryst og fly. Det passer bare ikke sammen”.


Erik fremhæver dog, at han fandt stævnet meget professionelt organiseret og afviklet.

 

Ligesom Stig Michaelsen fremhævede i går, mangler Erik en smule mere for trænerne under DM. Han mener, der er gode muligheder for at lave noget socialt, så man som ny i gamet kan få snakket med nogle andre kolleger end man plejer.

Mere information omkring planerne fremadrettet i Dansk Svømmeunion står også på Eriks ønskeliste, især når de bedste trænere for en gangs skyld er samlet på et sted.

 

Mange tak til Erik for sin tid!                    
Tags: DKM 2012

Se de seneste nyheder

10-12-2019 13:27:00

Fire danske udspringere deltog i weekenden ved de Nordiske Junior- og Seniormesterskaber i Eriksdalsbadet i Stockholm.

 
08-12-2019 20:16:00

Pernille Blume sikrede Danmarks EM-medalje nummer fem.

 
08-12-2019 11:59:00

Danmarks fremmeste svømmere skal kæmpe om medaljer på EMs sidstedag.

 
07-12-2019 20:12:00

Syv danskere var i vandet under EM-finalerne lørdag aften i Glasgow.

 
07-12-2019 11:43:00

Dansk rekord og juniorrekord, da seks svømmere kvalificerede sig til EM-finaler.