Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

1
April
2023
2
April
2023
Svømning - Svømmetider
FynBegynder 3, Svendborg

Svømmehallen på Centrumpladsen

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


”Vi glæder os rigtig meget til DM Junior”


08-11-2016 15:30:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Holstebro Svømmeclub stiller med 10 juniorer ved DM Junior fra på torsdag af. Læs her et optaktsinterview med cheftræneren i klubben, Nikolaj Skovmose.


Fra torsdag den 10. november i denne uge til og med søndag den 13. november bliver der afholdt DM Junior på kortbane i Bellahøj Svømmestadion. Her skal en masse juniorer ud og konkurrere mod hinanden, teste formen af og måske gå efter en plads på holdet til Nordiske Mesterskaber i december i Kolding.

 

Som optakt til stævnet har SvømmeSport fået fat i Holstebro Svømmeclubs klubtræner, Nikolaj Skovmose til en lille snak om forberedelserne og forventninger til stævnet.

 

Om forventningerne til weekendens stævne udtaler Nikolaj følgende:

 

- Vi glæder os rigtig meget til DM Junior. Vores svømmere har haft en rigtig god forberedelse, og med tilgang af nogle dygtige svømmere henover sommeren, ser det rigtig spændende ud for vores pigeholdkapper. Men mest vigtigt handler det om at komme ud og få nogle fede svømmeoplevelser, der kan give motivation for at arbejde videre resten af sæsonen og fortsætte karrieren mange år i fremtiden, fortæller Nikolaj og fortsætter om klubbens fokuspunkter i øjeblikket:

 

- Vi fokuserer rigtig meget på individets mulighed for at udvikle sig, og bruger meget fokus på at tilpasse træningsmængden på den enkelte svømmers hverdag. Dette betyder, at en førsteholdssvømmer i HSC som udgangspunkt har en træningsmængde på 8 vandpas og 3 styrkepas. Vi kigger meget på den samlede belastning om ugen for individet for at sikre os, at hver svømmer kan levere bedst mulig indsats på hvert træningspas samtidig med, at skolen på ingen måder må nedprioriteres, og vi anerkender, at der skal være plads til andre ting. Det er et stort fokuspunkt for at sikre os langsigtet udvikling, og forhåbentlig sikre os lange karriere.

 

Og den målrettede træning kan da også sagtens være noget, der kan vise sig at have båret frugt, når klubben stiller til start ved DM Junior i weekenden med 10 juniorer. For da Nikolaj bliver spurgt ind til forventningerne til svømmerens præstationer, lyder det:

 

- Vi håber på personlige rekorder og udvikling og forhåbentlig en række gode topplaceringer, udtaler han og forsætter:

 

- Forhåbentlig bliver det til finalepladser til de fleste, men mest af alt en indstilling, der viser, de er klar til at gå ud og race og rykke niveau fra, hvor de tidligere har været. Vi kigger meget på slutplacering i forhold til seedning for at sikre os, at svømmerne rykker sig individuelt mere end deres nærmeste konkurrenter. Vi tror på en langsigtet udvikling, og der er det meget vigtigt, at vi ser hver svømmer på det niveau, de er på og sammenligner med dette. 

 

Da Nikolaj til sidst bliver spurgt ind til, om man i Holstebro Svømmeclub går efter nogle af de eftertragtede pladser på holdet til Nordiske Mesterskaber, lyder svaret:

 

- Specielt Amalie Søby Mortensen og Helena Rosendahl Bach har gode muligheder for at kvalificere sig til NM, og måske der en overraskelse yderligere fra HSC, slutter Nikolaj af.

 

Tak til Nikolaj for interviewet!

 

Husk, at du kan følge alle stævnets afsnit på Livetiming.dk.

Derudover kan du også smutte forbi SvømmeSports optaktshistorie, hvor du kan finde nyttige links om stævnet.

 

Nikolaj Skovmose i klubtøjet.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.