Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


”Vi glæder os rigtig meget til DM Junior”


08-11-2016 15:30:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Holstebro Svømmeclub stiller med 10 juniorer ved DM Junior fra på torsdag af. Læs her et optaktsinterview med cheftræneren i klubben, Nikolaj Skovmose.


Fra torsdag den 10. november i denne uge til og med søndag den 13. november bliver der afholdt DM Junior på kortbane i Bellahøj Svømmestadion. Her skal en masse juniorer ud og konkurrere mod hinanden, teste formen af og måske gå efter en plads på holdet til Nordiske Mesterskaber i december i Kolding.

 

Som optakt til stævnet har SvømmeSport fået fat i Holstebro Svømmeclubs klubtræner, Nikolaj Skovmose til en lille snak om forberedelserne og forventninger til stævnet.

 

Om forventningerne til weekendens stævne udtaler Nikolaj følgende:

 

- Vi glæder os rigtig meget til DM Junior. Vores svømmere har haft en rigtig god forberedelse, og med tilgang af nogle dygtige svømmere henover sommeren, ser det rigtig spændende ud for vores pigeholdkapper. Men mest vigtigt handler det om at komme ud og få nogle fede svømmeoplevelser, der kan give motivation for at arbejde videre resten af sæsonen og fortsætte karrieren mange år i fremtiden, fortæller Nikolaj og fortsætter om klubbens fokuspunkter i øjeblikket:

 

- Vi fokuserer rigtig meget på individets mulighed for at udvikle sig, og bruger meget fokus på at tilpasse træningsmængden på den enkelte svømmers hverdag. Dette betyder, at en førsteholdssvømmer i HSC som udgangspunkt har en træningsmængde på 8 vandpas og 3 styrkepas. Vi kigger meget på den samlede belastning om ugen for individet for at sikre os, at hver svømmer kan levere bedst mulig indsats på hvert træningspas samtidig med, at skolen på ingen måder må nedprioriteres, og vi anerkender, at der skal være plads til andre ting. Det er et stort fokuspunkt for at sikre os langsigtet udvikling, og forhåbentlig sikre os lange karriere.

 

Og den målrettede træning kan da også sagtens være noget, der kan vise sig at have båret frugt, når klubben stiller til start ved DM Junior i weekenden med 10 juniorer. For da Nikolaj bliver spurgt ind til forventningerne til svømmerens præstationer, lyder det:

 

- Vi håber på personlige rekorder og udvikling og forhåbentlig en række gode topplaceringer, udtaler han og forsætter:

 

- Forhåbentlig bliver det til finalepladser til de fleste, men mest af alt en indstilling, der viser, de er klar til at gå ud og race og rykke niveau fra, hvor de tidligere har været. Vi kigger meget på slutplacering i forhold til seedning for at sikre os, at svømmerne rykker sig individuelt mere end deres nærmeste konkurrenter. Vi tror på en langsigtet udvikling, og der er det meget vigtigt, at vi ser hver svømmer på det niveau, de er på og sammenligner med dette. 

 

Da Nikolaj til sidst bliver spurgt ind til, om man i Holstebro Svømmeclub går efter nogle af de eftertragtede pladser på holdet til Nordiske Mesterskaber, lyder svaret:

 

- Specielt Amalie Søby Mortensen og Helena Rosendahl Bach har gode muligheder for at kvalificere sig til NM, og måske der en overraskelse yderligere fra HSC, slutter Nikolaj af.

 

Tak til Nikolaj for interviewet!

 

Husk, at du kan følge alle stævnets afsnit på Livetiming.dk.

Derudover kan du også smutte forbi SvømmeSports optaktshistorie, hvor du kan finde nyttige links om stævnet.

 

Nikolaj Skovmose i klubtøjet.Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.