Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

20
Oktober
2019
22
Oktober
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


”Vi blev ved at holde momentum, og det er vigtigt!”


18-12-2012 16:00:00:
Af: Anna Birkbak

Mikkel von Seelen vurderer det bedste danske VKM nogensinde.


Dansk Svømmeunion havde meldt ud, at vi sigtede efter 2 medaljer. Du måtte opjustere målsætningen allerede den første aften. Hvad siger det om vores formåen?

Det skal først siges, at vi fra start havde meldt defensivt ud. Så kunne vi jo justere undervejs. At vi så går ud og ligger langt over den målsætning, er selvfølgelig meget positivt. På den anden side går vi heller ikke efter at opfylde en bestemt målsætning, og vi klarede os jo fint uafhængigt af den. At vi slutter som nummer 4 i medaljestatistikken vidner om et stærkt hold, der formår at præstere når det gælder.

 

Desuden er det vigtigt at komme godt fra start, og det gjorde vi. Vi holder et positivt momentum hele vejen gennem stævnet, og det skaber en god stemning i truppen.

 

Hvad betyder den gode stemning? Har det en indvirkning på de gode resultater?

Man kan sige, at svømmerne først og fremmest var godt forberedt. Og så har de trænere, som var med sat svømmerne op til at præstere, når de skulle. Og det synes jeg de gjorde, specielt i deres primære løb. Trænerne lægger samtidig linjerne for, hvordan tingene foregår, bl.a. mellem svømmerne. I de første par dage var der lidt uro i vores område nede ved poolen og vores massagebriks, og Paulus gik ind og satte grænser for, hvornår man måtte opholde sig dernede. Det hjalp, og det viser bl.a., at vi har været skarpe på at optimere forholdene omkring svømmerne.

 

Svømmerne har også været gode til at bakke hinanden op, smile og hjælpe hinanden indbyrdes. Det har været med til at holde vores momentum og blive ved med at være sultne efter at præstere. Det handler jo om at finde en balance mellem seriøsitet og den afslappede stemning, og den har vi helt sikkert fundet.

 

I forhold til vores trænersituation, så er det klart, at resultaterne fra VKM gør det mere attraktivt at søge jobbene. Men kan der være en fare i, at det pludselig er en ny træner, der skal tage sig af svømmerne, når de i øjeblikket har succes med deres svømning?

Inden for eliteidræt sker der ofte udskiftninger, så der er ingen garanti. Men jeg synes, at udgangspunktet for den nye træner/de nye trænere er rigtig godt. Vi skal jo have en ny træner, det er der ikke noget at ændre på. Men vores udgangsposition i forhold til at arbejde videre med svømmerne er rigtig fin. Man kan sige, at svømmerne også selv har gjort forholdene nemmere for en ny træner ved at svømme så stærkt, som de gjorde i sidste uge.
Tags: VKM 2012

Se de seneste nyheder

15-10-2019 08:00:00

Bliv klogere på unge, mental sundhed, kropsidealer og fitnessdoping, når Anti Doping Danmark inviterer til konferencen ’Fitnessdoping og folkesundhed’.

 
11-10-2019 11:48:41

Vestdanske Masters i Aalborg 26/10-2019 er desværre aflyst.

 
11-10-2019 11:43:05

FINA Facilitetsregler og Regelfortolkningerne for svømning er blevet opdateret.

 
21-09-2019 18:15:03

Event Campen for juniorlandsholdet, Great Danes, Holdkap projektet og landsholdet fortsatte lørdag, med teambuilding øvelser og konkurrencer på stranden sammen med TrygFonden Kystlivrednings rutinerede kystlivreddere som instruktører. 

 
20-09-2019 21:45:47

40 landsholdssvømmere samlet i Idrættens Hus i Brøndby, for at deltage i Dansk Svømmeunions årlige eventcamp.